2,4 Ghz Signal Routing

D

deepak.sibi

Guest
Witam wszystkich, 1. Co to wszystkie zagadnienia projektowe należy wziąć pod uwagę, kiedy chcę trasie 2,4 GHz na 4 warstwy, utrzymując Zarządu stos w następujący sposób: 4 warstwy stosu up: 1.Top 2.Gnd 3.VCC 4.Bottom . Proszę odpowiedzieć z Waszych opinii. 2.What jest równowaga Stackup w projektowaniu PCB? TIA., Deepak

. Moja sugestia 1) Warstwa wierzchnia: umieszczenie komponent + gnd 2) warstwa 2:.. Vcc + GND 3) Warstwa 3:. Sygnał + GND 4) Warstwa 4: GND rogerynt

rogerynt, czy jest powód, dla którego zalecamy routingu GND we wszystkich warstwach?

[Quote = deepak.sibi] 1. Co to wszystkie zagadnienia projektowe należy wziąć pod uwagę, kiedy chcę trasie 2,4 GHz na 4 warstwy, utrzymując Zarządu stos w następujący sposób: 4 warstwy stosu up: 1.Top 2.Gnd 3. VCC 4.Bottom. Proszę odpowiedzieć z Waszych opinii. 2.What jest równowaga Stackup w projektowaniu PCB? [/Quote] 1. Trzymaj 2.4GHz sygnały na zewnątrz warstw jak najwięcej. Unikać przelotki w tych śladach jak najwięcej. Połóż mniej krytyczne sygnały po przeciwnej stronie od składników, do których się łączą i krytycznych sygnałów na tej samej stronie co komponenty, do których się łączą. Upewnij się, że 2,4 GHz ślady mieć nieprzerwany płaszczyzny odniesienia pod nimi cały czas - nie dzieli. 2. Zrównoważony stackup oznacza, że ​​jeśli rozpocznie się w środku planszy, warstwy są symetryczne górny i dolny. Cztery warstwy stackup wspomniał Pan jest zrównoważony stos. Jeden zalecany przez 'rogerynt' nie jest. To również cierpi prawdopodobnie niepotrzebne podziały w płaszczyznach.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back