A
aot
Guest
Mam małe, tanie (kupione od ebay) 2,4 GHz nadajnik, którego używam z małych kamer CCTV przekazać z powrotem materiału z quadrocopter. Recepcja nie jest fantastyczny, tylko koszt około £ 5 więc nie jest to ogromny problem, ale przed zakupem coś innego mogę zobaczyć co można zrobić. Antena jest wykorzystuje to krótki fragment monopole z drutu wystający z płytki. Czy to może być zastąpiony, na przykład połączyć niektóre koncentryczny i posiada złącze SMA na koniec do podłączenia standardowych 2,4 GHz anteny, czy jest to może jakieś pasujące do sieci / innych rzeczy, aby dostroić / elektrycznie wydłużyć antenę w taki sposób wyjścia nie jest 50 Ohm? Wszystkie elementy są tak małe, że trudno powiedzieć! Myślałem, że prawdopodobnie nie będzie możliwe, ale natknąłem się na to: bezprzewodowy UART dane szeregowe modułu XBee kształt Arduino | eBay Wielkiej Brytanii [/url] Tak, to przy niższej częstotliwości (868 MHz), ale na pewno zasada jest taka sama? Można zauważyć na zdjęciu, że albo małej anteny jest podłączony, lub gniazda SMA, i prawdopodobnie jest łatwo wymienne. Dzięki, Aaron Kiedy myślę o tym wifi anteny wydaje się wykorzystanie wszystkich