2 źródła terminalami w FET urządzenia wymagają immidiate pomóc ...

R

rfndmw

Guest
Mam zaprojektowane mikser LO w którym jest podawany u źródła.symulacji wyników dobrze, ale problem jest rzeczywisty FET Urządzenie zawiera 4 terminale
tj. 2 źródła terminale ... i teraz, jeśli stosuje się do jednego źródła LO terminalu i ziemia przeciwnym źródła następnie tranzystora blows up momentu zastosowania I LO .. I tak dnt knw wat zrobić z innego źródła terminalu ... I cnt zmiany wzoru teraz tak stosowania LO przy bramie przy użyciu combiner nie jest opcja .. pomocy byłoby appreciated .. thnx

Skąd wiesz, że urządzenie ma "2 terminali źródła"?Czy widział danych?

Prawdopodobnie powinienem zostały jaśniejsze .. tak mam danych, a także mam wykonane w Microstrip ... urządzenie posiada 4 terminale ... i próbowali podstaw innego źródła terminalu ale tranzystor blows up ... moje pytanie jest ... ja robię to prawo wen I LO zastosowanie do jednego źródła i ziemi inne źródła terminalu ... jeśli nie wat zrobić z innego źródła .. terminalu gdzie to doprowadzić go?

Wystarczy wyciąć jednorazowa, bardzo blisko do pakietu ciało i jesteś ustawiony.Są one połączone razem wewnątrz opakowania, poprzez wirebonds do chip źródła.

thnx fr odpowiedzi .... ale cięcia innych źródeł off ... jest to naprawdę nie gng spowodować jakieś problemy?Czy powodem tht u thnk tranzystora jest Blowing Up?spróbuje to jutro ... i znowu thnx fr odpowiedź ..

jeśli oba źródła prowadzi połączonych ze sobą, i jesteś uziemienia jeden, potem pojawi się także u podstaw inne i nie można następnie wykorzystać źródła do LO portu.

Nie wyjaśniają swoim obwodzie, ale przy założeniu, że fet "blows up", kiedy niektóre DC stronniczości napięć są obecne.Przez uziemienie źródła, jesteś naruszenie bezwzględnej maksymalnego napięcia lub prądu dozwolone?

thnx fr odpowiedź .. faktycznie problem występuje moment I LO stosować u źródła ... bfre tht tranzystora jest dobrze ..

... nie mam na myśli oczywiście istnieje DC stronniczość ale prądy są dobrze widoczne z dc stronniczości ... I zmierzył drenażu bieżących grzywny ... ... ale na wniosek LO u źródła tranzystora wieje obecnie Chyba ...coz THN nagle do drenażu bieżących zwiększa się dużo ... i wszystkie terminale tranzystora wykazują zwarcia między thm ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back