180 stopni przesunięcia fazy CE wzmacniacz

P

purnapragna

Guest
Witam mam adoubt jak jak to jest przesunięcie fazowe [tex] 180 ^ {\\ 0} [/tex] produkcji CE wzmacniacz? może ktoś wytłumaczyć przy użyciu procesu modulacji szerokości bazy? thnx purna!

purnapragna, Czy powołując się na prawdziwe przesunięcie fazowe, a nie normalnego inwersji, że jest nierozerwalnie związane z CE topologii? Pozdrawiam, Kral

Zakładam, że masz na myśli małego sygnału uzyskać ac ... Należy pamiętać, że napięcie na kolektorze wynosi vc = Vcc - ic Rc. Od Vcc jest stały uważa się za "ziemi" dla sygnałów ac zatem napięcie na kolektorze jest vc = Rc-ic. Zastanówmy się teraz, że fakt, że prąd kolektora jest beta (również określane jako HFE) razy prąd bazowy (ic = HFE ib) oraz fakt, że prąd bazowy jest proporcjonalna do podstawy (wejście) napięcia. Wszystko to znaczy, że prąd kolektora jest wprost proporcjonalne do napięcia bazy i będzie w fazie z odbierak prądu. Napięcie na kolektorze z drugiej strony będzie o 180 stopni w fazie od vc = Rc-ic (ze względu na znak minus). Czy jest to mylące, wystarczy? :) Jeśli spojrzeć na schematy zastępcze dla oznakowania wzmacniacz widać dlaczego tak się dzieje.
c0901tsf1.jpg
c0901tsf2.jpg
Pozdrawiam, v_c

Właściwie to wiem, ale pytanie było jak u wyjaśnić to zjawisko na podstawie bazy modulacji szerokości. thnx purna!

OK, zajrzyj tutaj http://ece-www.colorado.edu/ ~ bart/ecen3320/newbook/chapter5/ch5_4.htm i zapoznać się z dyskusji w sekcji 5.4.2 i może pomóc z rzeczy. Myślę, że modulacja szerokości u podstawy jest również określana jako wczesne działanie? Od wyboru http://gabevee.tripod.com/sstubmic.html
niepożądanych cech bipolary są prądu bazy, niska impedancja wejściowa i cieplnej runaway zarówno ze względu na naturalne właściwości krzemu i ciepła zjawisko zwane "Wczesne życie (AKA modulacja szerokości bazy) i prądu bazy rekombinacji. Pojemności wejściowe (Miller i manewrowania pojemności) są tam zmienne ze względu na wyżej wymienione Wczesne życie. Tranzystora do wejścia jest teraz bardziej sterowany sygnałem, niż byłoby to wcześniej zrealizowane. To dlatego, że wyjście źródła FET jest obecnie w fazie. Oznacza to, że sygnał napięcia i prądu sygnału w fazie. Jest to istotne, gdy zauważa, że jeśli napięcia i prądu nie było w fazie, powiedzmy o 180 stopni, a następnie jako sygnał napięciowy poszedł pozytywny, prądu bazy wykraczałoby również pozytywne, ponieważ dwubiegunowy jest przeprowadzenie więcej, ale prądu bazy będzie w fazie z sygnałem prądu, więc odwołania będzie wynik.
[/quote]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back