125KHz projektowania układów RFID

1

1icarus1

Guest
Chciałbym stworzyć własną RFID w 125KHz. Projekt musi służyć funkcje: 1. Bardzo szybki czas startu oscylatora 2. Niskie napięcie zasilania 4,5 do 4V 3. Antena Niski prąd ze względu na krótki dystans komunikacyjny 4. Wyłącz funkcję (bardzo niski prąd maksymalny pobór 5 mikroamperów) Użyłem EM4095 i HTRC110 w innych projektach, ale na ten jeden mają bardzo powolny czas rozpoczęcia 10 - 35 milisekund i pobór prądu jest zbyt wysoka, ponieważ jest to nie rechargable baterii systemu. Czy jest jakiś schemat na dobry pomysł i niskie koszty? Z góry dziękuję.

Widziałem RFID czytelników / pisarzy z 1 tranzystor, jak oscylator i 1 LM324 pracuje jako detektor, bardzo szybki i ładny design. Każdy, kto ma schemat? Z góry dziękuję

witam 1icarus1 iam pracuje nad RFID i wykorzystania htrc110 ale kiedy stawiam htrc110 w trybie odczytu danych z tag otrzymało jest inny w każdym czytaniu. możesz mi pomóc? dziękuję khaki.mohsen @ gmail.com

Witam, miałem ten sam problem w przeszłości, korzystając z HTRC110. Faktycznie, dane nie różni się od lektury do czytania, ale może czasami dane polaryzacji odwróconej a czasem nie. Dlatego nie można znaleźć 9 logicznego "1" (jeśli mówimy o słowa EM4100). Rozwiązanie tego problemu należy zachować ostrożność podczas wykonywania metody AST i czas rozliczenia. Ponadto należy zachować ostrożność podczas READ_PHASE (command). Pamiętaj, że polecenie musi być zatykać jak najszybciej podczas odczytu danych przychodzących. Dont 'wyślij 8 bitów, podobnie jak inne polecenia. Mam nadzieję, że pomogłem, Good Luck

hi licarus1 dziękuję za odpowiedź mój post i zobaczyłam przez funkcją oscyloskopu DOUT pin htrc110 kiedy to w trybie odczytu i nie tag w włożył antena w tym trybie i zobaczył impulsów. Myślę, że ten impuls jest hałas. co mam zrobić do tego hałasu usunięte? plese mi pomóc dziękuję

Hye .. i by zbudować zamek RFID .. ale ja dont dostać jakiś pomysł, jak i gdzie zacząć .. ktoś może mi pomóc? w tym projekcie używam silnika mikrokontroler 16F877A i równolegle pomocy RFID .. plz mnie ..

Kiedy mówisz RFID zamek co masz na myśli? 1. system zasilania baterii 2. system zasilania zewnętrznego (5, 12, 24 V) 3. Dzięki zasilania systemu zaopatrzenia w

i oznacza, że wszystko .. Mam zamiar używać system zasilania z baterii, które podłączone do systemu RFID oraz system obiegu mikrokontrolera .. Czy Ty mi pomóc?

Czy możesz być bardziej analitycznych? Jest to jedyna droga, aby zrozumieć, co chce zrobić. Michael

to mój ostatni projekt lat .. jestem z Malezji .. w tym projekcie i konieczność stosowania RFID do kontroli i odblokować zamek .. są 4 parts/circuits..1st obwód zasilania 5V .. 2-ci obwód jest równoległy Konwerter danych do serialu .. dane z RFID jest równoległa prawda? danych do konwersji seryjne tak, że microntroller może odczytać danych .. na podstawie danych, mikrokontroler będzie kontrola obrotów silnika do kontroli zablokować lub odblokować drzwi .. ni tylko zakończył część 1 .. Czy Ty mi pomóc?

Ok, to jest jasne. Można to zrobić za pomocą rzeczy tylko do odczytu tagów (EM4100) lub odczyt / zapis tagów (AT5567). W celu komunikacji z tagów można użyć ic jak EM4095, 4,2 - 5,5 V. lub HTRC110 (SPI sterowany), 4,5 - 5,5 V. Przede wszystkim musisz zdecydować, jaki rodzaj tagów zamierzasz używać. Można to zrobić zarówno z pracy tylko do odczytu lub odczytu / zapisu tagów. Korzystanie z tylko do odczytu tagów musisz nauczyć karty 64bit id do zamka drzwi za pomocą powiedzmy przycisku. Potem, gdy zamek przeczytać id, otworzy drzwi. Korzystanie odczytu zapisu / karty musisz zbudować urządzenie do zapisywania informacji wewnątrz bloków, a także trzeba zająć się zamki w drzwiach. Tak więc każde drzwi będą miały swój własny adres. Korzystanie z urządzenia, które zapisują karty będziesz pisał wewnątrz blokuje adres szczególnego drzwi. Gdy drzwi czyta słowa i adres jest taki sam, to otworzą się drzwi. Myślę, że była to bardzo dobra pomoc, aby rozpocząć swoje poszukiwania.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back