120 MHz filtr dolnoprzepustowy design - proszę pomóc

D

davicente

Guest
Zaprojektowałem i symulowane 120 MHz (BW3db = 21 MHz) filtru pasmowego o ciolcraft i temex s-parametry plików, ale gdy zrobiłem płytkę, odpowiedź na filtrze była zupełnie inna od tej, i uzyskanych w trakcie symulacji z mikrofalowym biurze . Czy zrobiłem źle symulacji? Czy mogę liczyć na S-parametry z coilcraft i temex? Dzięki z góry. Arevalo

Na tych częstotliwościach dodatkowa pojemność poduszki PC i śladami, jak indukcyjność ślad stają się znaczące. Jeśli to nie jest na płytce drukowanej nadal istnieją podobne parasitics. Spróbuj symulację ponownie do szacunkowych tych pasożytniczych wartości albo jeszcze lepiej to układ płytki drukowanej w swoim symulacji.

Davicente, Staraj się zawierać w przedziale tolerancji symulacyjnych elementów. Filtr jest względne wąskopasmowe i prawdopodobnie wrażliwe na tolerancji. Nie wiem jak twoje filtry wygląda, ale w Twoim przypadku, lepiej jest użyć filtru z rezonatorami zamiast formy kanonicznej jednego - można zaprojektować taką fiter z identycznych cewek. Spójrz na N / U / H / E / r / t / strona internetowa z. Można tam znaleźć rozwiązanie F_I_L_T_E_R 9.0 demo, zdolne do projektowania filtrów o identycznych rezonatorów. Powodzenia, STO

twoja filtr składać się tylko z RLC lub i to aktywnym?

Hi Stojanow nie mogę znaleźć element filtrów rozwiązań do projektowania BPF z identycznych rezonatorów. Jak mogę korzystać z tej funkcji? Pozdrawiam

Myślę 120MHz filtr jest łatwy do zaprojektowania z elementów LC. zanim go zaprojektować, trzeba które określają rodzaj i serię filtra. podczas przetwarzania debug, należy wypełnić każdy krok bloku po kroku.

Chcę konstrukcja bandpassfilter na płytce drukowanej FR4 1,6 mm zakresie thickness.The jest pomiędzy 70Hz i częstotliwości 30kHz.Cutoff na 200Hz i 10kHz. Pls mi doradzić, jaki rodzaj kondensatora do wykorzystania wymienionych poniżej: 1. 220nF 2. 100nF 3. 470uF

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back