100MHz Szerokopasmowy wzmacniacz niskich Problem hałasu

S

syedmoin

Guest
Mój projekt semestr jest konstrukcja wzmacniacza niskich szumów 5-100MHz z następujących charakterystyk sygnału = 70 nano volt (-130.9dBm) sygnał wyjściowy = 2.2milli V (-40dBm) za pomocą NEC 2SC2570A tranzystora BJT. Wzmacniacz kabel dostępne na rynku wykorzystuje ten sam tranzystor i wkład jest-65dBm. Muszę poprawić na nim przy użyciu tego samego tranzystora. Przede wszystkim muszę model tranzystora w PSpice do wykonywania mojej pracy na i jeżeli to możliwe, someon prowadź mnie w Projektowanie ten niski wzmacniacz hałasu. Chodzi Syed Moinuddin

Twój całkowity wkład, o którym mowa hałas wynosi około -174 dBm / Hz + 10log (100MHz) + 4 dB (NF), który jest -90 dBm. To jest znacznie większy niż sygnału wejściowego więc spodziewam się, że sygnał wejściowy jest przepustowość ograniczona, ale z częstotliwością, która może się zmieniać wzdłuż tego zakresu? W tym paśmie można przypuszczalnie potrzebne informacje zwrotne, a następnie zastanawiam się, dlaczego po prostu nie preferują dobrą niski poziom hałasu wzmacniacz operacyjny?

Hi przepustowość lna jest 5-100MHz Jaki jest Twój pasma sygnału?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back