100Base-X i kontrolowane impedancji

J

jdhar

Guest
Ja działam na pokładzie prototypu, który FPGA i krajowe DP83843 10/100 PHY na jej temat.Zastanawiałem się, czy konieczne jest próba użycia kontrolowanych impedancja dla każdej części PHY, lub jeśli jest ok tylko utrzymywania śladu długości tak krótko jak to możliwe?Jeżeli kontrolowany impedancja jest wymagane, jestem przy założeniu, muszę mieć co najmniej płaszczyzny GND na drugiej stronie ślad, prawda?A co paramaters muszę uzyskać od producenta prototyp jeśli przy impedancji kontrolowane.

Dzięki, Jai.

10/100 PHY wymaga zróżnicowanego kontroli impedancji 100 omów, jak również czas trwania i wyrównanie fazy, należy uważnie przeczytać specyfikację lub długą rozmowę z inżynierem projektu.

SIGINT

W czytaniu krajowych arkusza danych, nie widziałem tego nigdzie.Ponadto, jakie sygnały wymagają kontrolowanej impedancji?Tylko sygnały wysokiej prędkości, które widzę, są sygnały MII, zegary i TP / TD skręcone pary sygnałów.Miałem nadzieję, że i można traktować je jako lumped modele, ale nie mogę znaleźć ich wzrost w czasie dowolnym!

Specyfikacja wymienia kilka razy, że kontrola impedancji jest konieczne (np.: PG. 39), jednak nie daje wartości, źle napisane IMHO, również twierdzi, że nie jest zalecana do nowych projektów.

Ethernet 10/100 zawsze jest kierowany do 100 omów zróżnicowany kontrolowanej impedancji, co do wartości kontroli pary do pary i do - pochylać, to zwykle do mechanika lub min / max podana jest w karcie.802,3 specyfikacji może być pomocy.

SIGINT

Dziękujemy za pomoc.Jestem świadom, że nie jest to zalecane dla nowych konstrukcji, ale jest to dla osobistej projektu oraz wymogi integralności sygnału ich drop-in zastąpienia (Gigabit-capable chip) wydają się znacznie bardziej rygorystyczne.Chyba będę musiał zachować ślady jak najkrótszy i dopasować długość - może to pomoże ..

Impedancja nadzór jest konieczny, ponieważ masz zamiar podłączyć go do długich drutów, gdzie nie youare świadomość impedancji, najlepiej użyć diody wypowiedzenia.

Czy to możliwe do wykonania 10/100 PHY bez kontroli routingu impedancji?Widziałem 50 ohm terminatory umieszczone na wiele przykładów zastosowania ....Może mogłem zrobić ton tha mój pokład nawet tho it's not impedancji kontrolowane?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back