0-50V 0-5A Zasilacz regulowany liniowy

F

fjpompeo

Guest
Witam wszystkich! Potrzebujesz 0-50V, 0-5A regulowane liniowy zasilacz. Ten zasilacz będzie używany do zasilania UPS, który zostanie ustalony w miejsce akumulatorów. Pozdrawiam, Fernando

Hi fernando Spróbuj na h + + p: / / www.a-and-t-labs.com/K2_Lab_Power_Supply/index.htm Cała dokumentacja jest w menu po lewej stronie na stronie. Zwróć uwagę: Myślę, że istnieje błąd w elektronice obecnie art. Zobacz schemat zasilania (ręcznie rysować schemat), jego sprostowanie. Jeśli włączony jest tryb ok: Pozdrawiam Jackrs: D

obwodu regulatora napięcie przełączane 0-50V 5A przez TL494, MJ15004 [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 6 minutach: [/color] [/size] Regulator 0-50V 2A przez IC LM723 + tranzystor 2N3055 i BD140 & A671 Q-2N3055 x 2 do 5A prądu

Dzięki wam wszystkim. Mam ellected jednej z TL494, ale momename jak mogę ustawić ograniczenie prądu? Przeczytaj artykuł, ale nie było nic na ten temat! Fernando

Witam, Dla lepszej jakości regulacji (stabilność) vs obciążenia i linii (i temperatury) zmiany ... K.

Myślę, że tak, ale widzisz, jego nie więcej jak dioda zenera i tranzystor jak hes Ie stabilizator ... K.

Tak, ale na wzmacniacz mocy zmiana napięcia wyjściowego w klasie milivolts, nawet 0.5V nie mogą być kłopoty. Pozostawiając tylko małe tętnienia zależy od temperatury lub zmiany obciążenia (w klasie obciążenia wzmacniacza jest stała), myślisz, że proste zenera-tranzystor psu powyżej jest czyste pod względem hałasu, czy nie?

Dr Om, myślę sobie: tak, jak napisał też, ale clening Nois? Na pewno nie lepiej jak AC-wejście, również chciałbym zobaczyć ponad wszystko dla stosowania dobrych bypassings_ Elkos + Ceramika równolegle ... Może napięcie Zenera potrzeby ceramiki zbyt? Powodzenia! 73 de Karesz

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back