0-20mV zasilanie programabble

M

mutta

Guest
Witam wszystkich jestem studentem, mam do zrobienia 0-20mV zasilacz ale nie wiem jak to zrobić? pls mi pomóc {dzięki}

Jedną z opcji jest zatrudnienie cyfrowy potencjometr, należy użyć napięcia referencyjnego 5V i ograniczyć wyjścia cyfrowego potencjometru od 0-5V do 0-20mV przez 2-rezystorów dzielnika napięcia .. Inną opcją jest użycie konwertera cyfrowo-analogowego i ponownie zredukować swoją formę napięcia wyjściowego, co produkuje (0-5V, na przykład) do 0-20mV za pomocą 2-resitor dzielnik napięcia .. W obu przypadkach, jeśli to konieczne, można użyć rail-to-rail napięcia bufor-wyznawca aby upewnić się, że 0-20mV napięcia behavies source, takich jak napięcia, tj. źródłowego r. ma bardzo niską impedancję wyjściową .. Pozdrawiam, IanP

możesz wysłać mi circiut pls schematu naprawdę nie wiem, że jestem beginer

Cięcie opowiadanie, to właśnie miałem na myśli .. Pozdrawiam, IanP

Dziękuję bardzo człowieka, życzę miłego dnia [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 13 minutach: [/color] [/size], więc można zapytać? Układ ten jest sensowne obliczenia? na przykład 1mV, 2mV, 3mV, 4mv .... 20mV?

użyć mikrokontrolera i DAC ..... u może Controll napięcia od 0 do 5V .... następnie za pomocą sieci dzielnika rezystora aby 20mV przy pełnym wejściu 5V .... następnie użyć napięcia zwolennika jeśli u chcą .....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back