0-10 [Vcc] lub -10-10 [Vcc] Źródło

V

venix

Guest
Hello everybody!
Potrzebuję schemat do źródła, które może stanowić 0-10 [Vcc] i / lub -10-10 [Vcc] bardzo precisely.The dokładność źródło musi wynosić co najmniej 0,01 [Vcc]. Potrzebuję tego źródła do symulacji czujników które wyjście z tego zakresu.
Pozdrowienia!

Myślę, że napięcie obwodu kalibratora co venix szuka.
Spróbuj tutaj, myślę, że może być to, co chcesz.

http://www.edn-europe.com/recycleprecisionpotentiometersasusefulvoltagesources article 1609 Europe.html

Bob

Cześć, u można użyć LM317 dla źródła: MSR Vi około 15VDC, Vout wynosi od 0 do 10VDC zależeć od zmiennej rezystor na torze.

Dokładność źródła, musi być co najmniej 0.01V.Czy na pewno??

Z mojego doświadczenia wynika, LM317 wytwarza napięcie tolerancja co najmniej 0,05 Volt.

Może artykuł z DrBob13 pomoże.Ale limit dokładność źródło nadal trudno jest być zrealizowane.

10 mV dokładności 0 - 10 kalibrator V obecnej wartości, to można osiągnąć wiele celów ogólnych wzorcami, e g.

.

Keithley 2400 SourceMeter.Projekt takiego dokumentu odpowiednio ustala zakres podstawowych obwodów wymaga pewnej wiedzy z analogowej elektroniki anyway.

Oczywiście, odniesienia precyzja jest to konieczne, również rezystory precyzyjne i wzmacniacze.Jak wiele dobrych DAC błąd bezwzględny mniej niż 1 LSB, projektowanie w oparciu o 12 - 16 bitowy przetwornik wydaje się możliwe.

Hello all!
DrBob miał rację, co mam na myśli to napięcia kalibratora.
Dziękujemy za odpowiedź

Z pozdrowieniami!
Venix

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back