śledzenie przez układów cyfrowych układów IC

D

dannydavis

Guest
śledzenie przez układów cyfrowych układów IC

Podczas śledzenia za pośrednictwem tych elementów:
Enkodery
Dekodery
Flip Flops
Liczniki
Rejestry
Multiplekser
Demultiplekser

Jak u wiedzieć, czy są one właściwie funkcjonować?lub Jak mogę śledzić przez każdego z tych składników?Jak to u facetów to zrobić w celu sprawdzenia ich?

Trudno użyć miernika DVM lub oscyloskop Sines mają kilka wejść i wyjść, plus i będą musiały wiele generatorów sygnału wejścia logiczne, resetuje, pozwalają wejść

Wszystkie nowe PCB są do montażu powierzchniowego układów IC, więc nie można używać plików logicznych lub monitora logika, ponieważ są one jedynie wprowadzić w dwóch linii chipów IC pakiet nie do montażu naściennego lub poprzez układy IC dziura

Jak mogę "Step" licznika i rejestru przesuwającego przez pełny cykl i sprawdzić wejścia, wyjścia, resetuje, czyści i inne sygnały?

Jak mogę "Step" przez kodera i dekodera wejść i wyjść?

Enkodery wyjścia binarne, ale nie są liczbowe i linie adres?lub wyświetlaczy LCD

Nie można więc używać DVM licznik na wyjściach Encoder lub wejść dekodera, ponieważ jej nie logiczne binarne państw, ale kody numeryczne adres?zamiast licznika DVM Czy mogę korzystać z wyświetlaczem LCD i sondy wyjść kodera?

Analizator logika jest naprawdę to, co chcesz.Możesz spróbować budynku prosta.

Jak mogę budować prostsze?Co mogę użyć?Dodano po 10 minut:przy analzer logiką, która "mode" używać do monitorowania wyników koderów i multipleksery?

Od wyjścia z koderów i multipleksery mają adres lub kod zakodowany kod nie można użyć miernika DVM lub prawa oscyloskop?Jak będzie u monitorowania sygnałów?

I wydrukowane arkusze danych każdego chipów IC, niż badania i każdego wejścia i wyjścia za pomocą miernika DVM, sondy logiki, oscyloskop, ale jak mogę "cykl" wejść, resetuje, umożliwia, wyniki wszystkich naraz?

Analyers logiką nie ma wiele generatory sygnałów jej tylko do monitorowania, więc co mogę używać, aby zapewnić wiele wejść State Logic

1). Wieloma wejściami 1,2,3,4,5 itp.
2). Reset wejście
3). Enable input
4). Wejście Clock

Czego mogę używać please?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back