| Autor | Wiadomość |
|---|
abasir
Dołączył: 16 marca 2002 Posty: 39 Pomógł: 1 Lokalizacja: Malezja
| 30 listopada 2004 8:55 Korzystanie z tunerem TV jako front-end for Communication Receiver | | |
|
| Natknąłem się na następującą witrynę (http://hem.passagen.se/communication/supertuner.html) za pomocą tunera TV jak odbiorniki komunikacji. Przedstawione tuner jest trudne do źródła teraz. ) : Dzięki dostępności tanich kart TV do komputera (przy użyciu wbudowanego tunera TV i wyświetlanie wideo i audio bezpośrednio), mogą być wykonane następujące (tuner zostanie usunięty z PCB i kontrolowane bezpośrednio z mikrokontrolera / komputerem za pomocą I2C):
Tuner TV Video Output -> Mikser (z DDS LO) -> 455kHz filtr -> Demodulator (FM, AM, CCW, itp) -> audio.
Głównym powodem h (at) CK jest umożliwienie 1Hz rozdzielczości do zmiany częstotliwości. Większość tunerów tylko pozwalają 50kHz rozdzielczości.
Thanks & Regards, |
|
| Powrót do góry | |
 |
IanP
Dołączył: 05 października 2004 Posty: 6490 Helped: 1542 Lokalizacja: West Coast
| 30 listopada 2004 9:25 Re: Korzystanie z tunerem TV jako front-end for Communication Receiver | | |
|
| Nie sądzę, możesz zrobić to w ten sposób. Wyjście z tunerów TV z karty komputera pasma sygnału video (po-demodulacja AM) i będzie usless dla Ciebie. |
|
| Powrót do góry | |
 |
Google AdSense

| 30 listopada 2004 9:25 Reklamy | | |
|
|
|
|
| Powrót do góry | |
 |
cozturk
| 30 listopada 2004 11:06 Korzystanie z tunerem TV jako front-end for Communication Receiver | | |
|
| Tunning Sztuk mogą być przydatne do Audio IF etapie. Możemy więc krok w krok 50kHz. W trybie radio FM, tuner jest krokiem może być 31KHz. i może być zmniejszona do zmiany 4 MHZ xtall do 3.58MHZ również.
Oczywiście nie możemy podjąć, jeśli sygnał z miksera IC do demodulacji AM i dla naszego wąskim paśmie IF etapie. Być może tanie radio AM / FM mogą być użyte. Próbowałem ją do demodulacji FM. Udane. Ale nie jestem badany. Radia LO należy tunned do 30 MHz.
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=97874&highlight = |
|
| Powrót do góry | |
 |
abasir
| 30 listopada 2004 15:42 Re: Korzystanie z tunerem TV jako front-end for Communication Receiver | | |
|
| | IanP napisał: | Nie sądzę, możesz zrobić to w ten sposób. Wyjście z tunerów TV z karty komputera pasma sygnału video (po-demodulacja AM) i będzie usless dla Ciebie. |
Dzięki za wyróżnienie mnie powyżej. Będę wyważać otwartych moduł tunera i podjęcia produkcji VIF zadania. Każde dobre strony opisujące działalność tuner TV? Zawsze byłem "cyfrowe", tak tych rzeczy RF nie moja domena |
|
| Powrót do góry | |
 |
abasir
| 12 grudnia 2004 7:07 Korzystanie z tunerem TV jako front-end for Communication Receiver | | |
|
| Guru,
Czy mogę korzystać z sygnału intercarrier zamiast VIF? Tuner Mam wykorzystuje TDA9801, że wyjście video / audio intercarrier. Mam zamiar korzystać intercarrier, wymieszać go z DDS sygnał i przekazać wyjście do 5.5MHz filtr i FM demod jednostki TDA9801. Nie chcesz przerobić obwodu już istnieje 
Dzięki |
|
| Powrót do góry | |
 |