Forum elektronika

Regulamin | Ostatnio dodane | temat RSS | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Korzystanie z tunerem TV jako front-end for Communication Receiver

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Hobby scalone i małe projekty problemy -> Korzystanie z tunerem TV jako front-end for Communication Receiver
Autor Wiadomość
abasir

Post 30 listopada 2004 8:55

Natknąłem się na następującą witrynę (http://hem.passagen.se/communication/supertuner.html) za pomocą tunera TV jak odbiorniki komunikacji. Przedstawione tuner jest trudne do źródła teraz. ) : Dzięki dostępności tanich kart TV do komputera (przy użyciu wbudowanego tunera TV i wyświetlanie wideo i audio bezpośrednio), mogą być wykonane następujące (tuner zostanie usunięty z PCB i kontrolowane bezpośrednio z mikrokontrolera / komputerem za pomocą I2C):

Tuner TV Video Output -> Mikser (z DDS LO) -> 455kHz filtr -> Demodulator (FM, AM, CCW, itp) -> audio.

Głównym powodem h (at) CK jest umożliwienie 1Hz rozdzielczości do zmiany częstotliwości. Większość tunerów tylko pozwalają 50kHz rozdzielczości.

Thanks & Regards,
Powrót do góry
IanP

Helped: 1542

Post 30 listopada 2004 9:25

Re: Korzystanie z tunerem TV jako front-end for Communication Receiver

Nie sądzę, możesz zrobić to w ten sposób.
Wyjście z tunerów TV z karty komputera pasma sygnału video (po-demodulacja AM) i będzie usless dla Ciebie.
Powrót do góry
Google
AdSense
Google Adsense

Post 30 listopada 2004 9:25

Reklamy

Powrót do góry
cozturk

Post 30 listopada 2004 11:06

Tunning Sztuk mogą być przydatne do Audio IF etapie. Możemy więc krok w krok 50kHz. W trybie radio FM, tuner jest krokiem może być 31KHz. i może być zmniejszona do zmiany 4 MHZ xtall do 3.58MHZ również.

Oczywiście nie możemy podjąć, jeśli sygnał z miksera IC do demodulacji AM i dla naszego wąskim paśmie IF etapie. Być może tanie radio AM / FM mogą być użyte. Próbowałem ją do demodulacji FM. Udane. Ale nie jestem badany. Radia LO należy tunned do 30 MHz.

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=97874&highlight =
Powrót do góry
abasir

Post 30 listopada 2004 15:42

Re: Korzystanie z tunerem TV jako front-end for Communication Receiver

IanP napisał:
Nie sądzę, możesz zrobić to w ten sposób.
Wyjście z tunerów TV z karty komputera pasma sygnału video (po-demodulacja AM) i będzie usless dla Ciebie.

Dzięki za wyróżnienie mnie powyżej. Będę wyważać otwartych moduł tunera i podjęcia produkcji VIF zadania. Każde dobre strony opisujące działalność tuner TV? Zawsze byłem "cyfrowe", tak tych rzeczy RF nie moja domena Uśmiechać się
Powrót do góry
abasir

Post 12 grudnia 2004 7:07

Guru,

Czy mogę korzystać z sygnału intercarrier zamiast VIF? Tuner Mam wykorzystuje TDA9801, że wyjście video / audio intercarrier. Mam zamiar korzystać intercarrier, wymieszać go z DDS sygnał i przekazać wyjście do 5.5MHz filtr i FM demod jednostki TDA9801. Nie chcesz przerobić obwodu już istnieje Uśmiechać się

Dzięki
Powrót do góry
Wersja arabska Wersja bułgarska Wersja katalońska Wersja w języku czeskim Wersja duńska Wersja niemiecka Wersja grecka Wersja anglojęzyczna Wersja hiszpańska Wersja fińska Wersja francuska Wersja Hindi Wersja chorwacka Indonezyjski wersji Wersja włoska Wersja hebrajska Wersja japońska Koreańskiej wersji Wersja litewska Wersja łotewska Wersja w języku niderlandzkim Wersja norweska Wersja polska Wersja portugalska Wersja rumuńska Wersja rosyjska Wersja słowacka Wersja słoweńska Serbski wersji Wersja szwedzka Wersja Tagalog Ukrainian version Wersja wietnamska Chinese version
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Hobby scalone i małe projekty problemy -> Korzystanie z tunerem TV jako front-end for Communication Receiver
Strona 1 z 1

subj

text

All times are GMT 1 godzina