Regulamin | Ostatnie posty | temat RSS | Szukaj | Zarejestruj | Zaloguj

schemat z L293DNE O most sterowania silnika DC

Post new topicReply to topic EDAboard.com Forum Index -> Hobby i Circuits Małych Projektów Problemy -> schemat z L293DNE O most sterowania silnika DC
Wersja arabskaWersja bułgarskaPolish versionWersja czeskaWersja w języku duńskimWersja niemieckaWersja greckaWersja anglojęzycznaWersja hiszpańskaWersja fińskaWersja francuskaHinduski wersjiChorwacki wersjiIndonezyjski wersjiWersja włoskaHebrajski wersjiJapońskiej wersjiKoreańskiej wersjiWersja litewskaWersja łotewskaWersja w języku niderlandzkimWersja w języku norweskimEnglish versionWersja portugalskaWersja rumuńskaRosyjska wersjaWersja słowackaWersja słoweńskaSerbski wersjiWersja szwedzkaTagalski wersjiUkraińska wersjaWietnamski wersjiChiński wersji
Autor Wiadomość
sumei

Post 09 października 2004 8:12 schemat z L293DNE O most kontroli DC silnikowych
tags: schemat o godz most l293dne silnikowych jak podłączyć l293dne l293dne silnikowych kontroli h most w schemacie Matlab Matlab l293dne h-bridge

Ja dokonuję mojej pracy magisterskiej na odwrócone wahadło. Jestem stoi problem projektując schemat dla H-bridge [L293DNE] kontrolować moje DC silnikowych.
Moje odwrócone wahadło jest podłączony do TMS320C6711 DSP, a następnie z DSP do Matlaba. Mój największy problem polega na tym, że nie wiem jak połączyć moje H & mostu optycznego kodera wału [podłączony do mojego wahadła] do DSP. Czy stało się jakiś pomysł, aby rozwiązać moje problemy?
Prosimy o odpowiedź do mnie z powrotem, jeśli rozwiązań ... Thank you very much !!!!! Uśmiechać się [/ i]
Powrót do góry
onemilimeter

Dzięki: 2

Post 09 października 2004 14:07 schemat z L293DNE O most sterowania silnika DC
tags: pcb układu tms320c6711 dc motor h most na pokładzie dc dc schematyczne silnikowych h obwodzie zasilania silnika optocoupler schematyczność h mostu pcb układu jak połączyć dc motor

W schematy są w danych http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/l293.pdf

Użyłem TMS320LF2407 EVM przed. Jak TMS320LF280 serii, która jest o wiele więcej możliwości niż 2407, jest zoptymalizowana dla kontroli ruchu. Moja koleżanka TMS320C6711 używane, ale użył go do przetwarzania sygnałów. W 2407 został zoptymalizowany dla kontroli ruchu, posiada wiele wbudowanych funkcji kontroli w pojazdach, np. wielu kanałów PWM, na stanowisku kodera chip interfejsu obwody, deadband generatora, itd. Ale, jeśli się nie mylę, w okresie obliczeniowym moc, TM320C6000 seria jest o wiele więcej wyższe niż TMS320C2000 serii.

Jest to dość prosty do kontroli O most (na rysunku nie naprawdę H-bridge). Jak wykazano w obiegu, można kontrolować PIN (1a i 2a) silnikowego w dwukierunkowe. I również wykorzystywane przed L293 dla linii następujących projektu, który był kontrolowany przez 8051 ucontroller. Jednak na początku, ale nie powiodło się, ponieważ nasz silnik zawsze zatrzymany "w połowie". Po rozwiązywania problemów, okazało się, że obwód był bardzo głośny, gdy silnik został uruchomiony (zwłaszcza accelaration). Dlatego dodaje się do pojedynczych optocoupler terenie obwodu cyfrowego z ziemi silnika kierowca obwodu, a potem pracował on bardzo miło. To zależy od mocy silnika i układu PCB techniki. Jeżeli moc silnika jest niska i PCB układ jest dobry, to prawdopodobnie nie musisz mieć optocoupler. Jeśli chodzi o koder obwodzie, myślę TMS320C6000 serii nie mają na pokładzie kodującego interfejsu obwodami. Możesz połączyć się z dowolnym wychwytywania-I / O (seria 6000, czy nie dostał, czy nie). Jeśli nie, to musisz zachować ogólne obwodów I / O. Od roku 6000 seria jest tak mocny, to nie powinno być problemem do kontroli dc motor.

Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Powrót do góry
sumei

Post 09 października 2004 17:38 Matlab & TMS320C6711 problemy ...
tags: schemat o godz most jak podłączyć l293dne h mostu Matlaba l293dne pomóc l293dne schematyczne Matlaba h-h most most Matlab

Smutny
Mój projekt jest odwrócone wahadło. Ten koszyk posiadające wahadła na górze jest podłączony DSP TMS320C6711 następnie Matlaba.
I otwarcie zarówno CCS i Matlaba w tym samym czasie. Jednak, kiedy mam uruchomione moim CCS, to jest sukces, kiedy typ * * ccsdsp w Command Window na Matlaba, to mówi, że nie może wykryć DSP pokładzie i mówi, że nie skonfigurować moje pokładzie. Dlaczego tak jest??
Innym problemem jest to, że są dwie I / O 80 szpilki na TMS320C6711, ale w jaki sposób mogę podłączyć je do mojego L293DNE O most i optycznego kodera wału? Jak schemat wygląda połączyć oba składniki do mojego DSP I / O szpilki?
Proszę mi pomóc w ..... Smutny
Thank you very much !!!!!!!!!!!
Powrót do góry
nicleo

Dzięki: 60

Post 10 października 2004 2:37 Matlab & TMS320C6711 problemy ...

Chyba używasz rodzaju TMS320C6711 DSK lub EVM. Czy możesz dać nam pls ventor procesu projektowania zestawu lub oceny zestawu? Ponieważ nie znamy szczegółów z dwóch 80-pinowe złącza. Również pls podać wersję swojego CCS a także Matlaba.
Powrót do góry
sumei

Post 10 października 2004 16:45 Matlaba 6 & TMS320C6711 DSK

W Matlaba użyłem jest Matlaba 6; DSP jest TMS320C6711 DSK, CCS wersji 1.23.
Czy mogę prosić o pomoc, aby rozwiązać problem, który miałem, o których mowa w My 2nd wiadomości, danych można znaleźć w:
h ** p: / / www.kanecomputing.co.uk/pdfs/spru197d.pdf

Następnym razem nie będą się rozprzestrzeniać na wszystkie pytania pokładzie, przechowywać je w taki sam post, jeśli są one powiązane.
I tematy połączone w jeden post, następnym razem otrzymasz ostrzeżenie.
Cluricaun

Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Powrót do góry
kesavay

Post 02 lutego 2007 15:17 Re: schemat z L293DNE O most kontroli DC mot

hi every body
ja jestem przy pomocy TMS320C6711 kontrolowania odwrócone wahadło. Chcę wiedzieć, w jaki sposób mogę otrzymać PWM (Sygnały kontrolne) wyjść z DSK. prosimy o pomoc w tej sprawie.
będę ci bardzo wdzięczny.
kesava
calvin.vaus (at) gmail.com
Powrót do góry
Post new topicReply to topic EDAboard.com Forum Index -> Hobby i Circuits Małych Projektów Problemy -> schemat z L293DNE O most sterowania silnika DC
Strona 1 z 1 Wszystkie czasy w strefie GMT 2 godziny

Nadużycie | | Administrator | | Moderatorzy | | Wspomóż nas | | sitemap
wątek RSS