Regulamin | Ostatnie posty | temat RSS | Szukaj | Zarejestruj | Zaloguj

Termoogniwo Długość kabla

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> przemysłowa, automatyka i robotyka forum -> termoogniwo Długość kabla
Wersja arabska Wersja bułgarska Polish version Wersja czeska Wersja w języku duńskim Wersja niemiecka Wersja grecka Wersja anglojęzyczna Wersja hiszpańska Wersja fińska Wersja francuska Hinduski wersji Chorwacki wersji Indonezyjski wersji Wersja włoska Hebrajski wersji Japońskiej wersji Koreańskiej wersji Wersja litewska Wersja łotewska Wersja w języku niderlandzkim Wersja w języku norweskim English version Wersja portugalska Wersja rumuńska Rosyjska wersja Wersja słowacka Wersja słoweńska Serbski wersji Wersja szwedzka Tagalski wersji Ukraińska wersja Wietnamski wersji Chiński wersji
Autor Wiadomość
Sobakava

Post 26 lipca 2004 12:47 termoogniwo Długość kabla
tags: ad595 / 4 termoogniwo wzmacniacz rozszerzyć na pokładzie termoogniwo kabli

Nie jestem zaznajomiony z thermocouples dużo. Potrzebuję do pomiaru temperatury w pomieszczeniu, w różnych punktach. I dokonała termoogniwo wzmacniacz użyciu AD595 / 4. I nie trzeba tak dużo precyzji pomiaru. ( / - 2C stopień w 20 .. 60 Zakres wystarczy myślę)

Muszę wiedzieć, jak dużo mogę przedłużyć kable z thermocouples? (J lub K typ) Bo załóżmy, nie mogę umieścić wzmacniacz pokład do pokoju ze względu na temperaturę (> 80C Degree) i wysokiej wilgotności.

Widziałem taki system i regularnie używane dłużej niż 10meter.I kabli nie wiem jak dobry jest ...

Co o tym sądzisz?

Ostatnio edytowane przez Sobakava na 13 sierpnia 2004 9:24, edited 1 raz w sumie
Powrót do góry
Fant

Dzięki: 11

Post 26 lipca 2004 12:53 Re: termoogniwo Długość kabla

Użyłem kabli do 50 metrów.
Zapoznaj się z partii uf dbają o nachyleniu między dwoma kabli!

Mandi
Powrót do góry
river78

Post 03 sierpnia 2004 8:58 Re: termoogniwo Długość kabla

To zależy co jest swojego rodzaju termoogniwo? Obecnych lub potencjalnych. Jeśli to jest rodzaj 4-20 mA długo można korzystać z kabla.
Powrót do góry
rauol

Dzięki: 11

Post 03 sierpnia 2004 12:41 Re: termoogniwo Długość kabla

Chłodny Należy zachować ostrożność o ekranowaniem. Staraj się korzystać z podwójnego drutu ekranowanego.
jeśli temperatura jest niższa niż 100 Deg. C. można użyć wzmacniacza w pobliżu źródła, co pozwoli na obniżenie hałasu problemów.
Powrót do góry
Sobakava

Post 13 sierpnia 2004 9:24 termoogniwo Długość kabla

mam do połączenia tarczy thermocoupe kabel do mojej rady GND?
Powrót do góry
goshka

Dzięki: 3

Post 13 sierpnia 2004 10:29 termoogniwo Długość kabla

Why You down't wykorzystanie cyfrowego DS1820 czujnik?
300 * DS1820 Czujnik na IEEE1394 kabla 300 metrów lengs z aktywnym pull-up - działa OK.
Powrót do góry
goshka

Dzięki: 3

Post 13 sierpnia 2004 14:39 termoogniwo Długość kabla

Zobacz także AD693 - Loop-Powered 4 20 mA Czujnik przekaênik
Powrót do góry
Sobakava

Post 13 sierpnia 2004 19:00 termoogniwo Długość kabla

goshka są u pewien IEEE1394 kabla? nie jest to wideo?
Powrót do góry
Ale

Post 07 października 2004 22:48 Re: termoogniwo Długość kabla

Aby przedłużyć termoogniwo kablowej, musisz użyć Weasthone most, aby wyeliminować kabel selft oporu.

cooming szybko i po wykresie.

Niestety, nie jestem dobry w angielskim.

zakresie najlepszych
Powrót do góry
golfbumb

Dzięki: 5

Post 08 października 2004 1:21 Re: termoogniwo Długość kabla

Właściwie, to nie powinny mieć żadnych problemów pomiarowych w dowolnym miejscu w "pokoju" z zewnątrz, że pokój, jeśli używana jest AD594, który ma wystarczająco wysokiej impedancji negowaniem IR straty w sobie dość długi drutu.

Najlepszym instalacji byłoby wykorzystanie mieć TC kabel z wystarczająco długi warkoczyk dotarcia do 594 bezpośrednio. Następnie można wykupić w zmiennej pomiędzy połączeniami.

use the same kind of wire for each of the wires to be extended and use thermocouple connectors classified for the type of thermocouple you are trying to extend. Ale jeśli trzeba rozszerzyć istniejący termoogniwo, należy użyć tego samego rodzaju z drutu dla każdego z przewodów należy rozszerzyć i wykorzystanie termoogniwo klasyfikowane do złącza typu termoogniwo chcesz się rozszerzyć. Nierównych materiałów w jakikolwiek związek, inne niż skrzyżowania sam wprowadzi niepożądaną juction napięcia i dużych błędów pomiarowych. Producenci również, że rozszerzenie z drutu, który jest istotny podobny do TC drutu, dodaje niewielką ilością błędów (plus lub minus stopnia lub tak), ale jest tańszy niż TC drutu, jeśli koszty są problemem.

But if you are powering with an isolated supply, there will be no place for the noise to go (eg stray RF) but back into the power supply. W odniesieniu do drugiego stanowiska, ponieważ masz tarczę, podłączenia do rady ziemi tylko jeśli pokładzie ziemią, o której mowa ziemi ziemi. Ale jeśli są napisane z wydzielonym dostaw, nie będzie miejsca dla hałasu iść ( np. stray RF), ale z powrotem do źródła zasilania. Inaczej podłączyć bezpośrednio do tarczy znane ziemi ziemi. Ponadto, chyba że masz skręcanymi TC drutu i rozszerzenie drutu uważaj na pobyt z dala od źródeł zakłóceń elektromagnetycznych (silniki, inne elektronika, światło fluorescencyjne uchwyty, itp.).
Powrót do góry
Mr.Cool

Dzięki: 24

Post 08 października 2004 4:51 Re: termoogniwo Długość kabla

możesz cieszyć się literatura:

PRAKTYCZNE TECHNIKI PLANOWANIA
O CZUJNIK sygnału

opublikowane przez Analog Devices

to rozmowy na temat odszkodowań za długi drut długości i skompensowania błędów itp.

Mr.Cool
Powrót do góry
sztibi82

Dzięki: 5

Post 08 października 2004 6:00 Re: termoogniwo Długość kabla

Musisz używać tego samego typu kabel do obu terminali, a więc można podłączyć termocouple z 10m. Co wiem, lepiej jest użyć kabla Cu.

Tylko jeśli używasz 2 rodzaje kabli długość musi być mittle.
Powrót do góry
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> przemysłowa, automatyka i robotyka forum -> termoogniwo Długość kabla
Strona 1 z 1 Wszystkie czasy w strefie GMT 2 godziny

Nadużycie | | Administrator | | Moderatorzy | | Wspomóż nas | | sitemap
wątek RSS