Regulamin | Ostatnie posty | temat RSS | Szukaj | Zarejestruj | Zaloguj

Czy fal elektromagnetycznych mają przekroju poprzecznym obszarze!

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Matematyka i fizyka -> Czy fal elektromagnetycznych mają przekroju poprzecznym obszarze!
Wersja arabska Wersja bułgarska Polish version Wersja czeska Wersja w języku duńskim Wersja niemiecka Wersja grecka Wersja anglojęzyczna Wersja hiszpańska Wersja fińska Wersja francuska Hinduski wersji Chorwacki wersji Indonezyjski wersji Wersja włoska Hebrajski wersji Japońskiej wersji Koreańskiej wersji Wersja litewska Wersja łotewska Wersja w języku niderlandzkim Wersja w języku norweskim English version Wersja portugalska Wersja rumuńska Rosyjska wersja Wersja słowacka Wersja słoweńska Serbski wersji Wersja szwedzka Tagalski wersji Ukraińska wersja Wietnamski wersji Chiński wersji
Autor Wiadomość
ahmed osama

Dzięki: 1

Post 21 lipca 2004 19:48 Czy fal elektromagnetycznych mają przekroju poprzecznym obszarze!

Będę do was pytanie, jak to się moim zdaniem, teraz wszyscy wiemy placu świetle prawa

A2 r2 ^ 2
------ =------------
A1 r1 ^ 2

A1: powierzchni promieniującej powierzchni
A2: obszar oświetlonej powierzchni
r: odległość od pochodzenia

z powyższego equ. jest niemożliwe, że pochodzenie obszarze świetle wynosi zero! Dlatego musi mieć pewien obszar!
Powrót do góry
View user's profile
wzdęty

Dzięki: 312

Post 21 lipca 2004 21:01 Re: Czy fal elektromagnetycznych mają przekroju poprzecznym obszarze!

Równania te są dla modelu matematycznego, który może mieć punkt źródła. Często w fizyce idealized jeden model stosowany jest w prawdziwym świecie sytuacje, ponieważ wyniki są wystarczająco blisko zmierzone dla nich przeznaczone sytuacji.
Powrót do góry
View user's profile
bibo1978

Dzięki: 6

Post 25 lipca 2004 22:52 Re: Czy fal elektromagnetycznych mają przekroju poprzecznym obszarze!

Fal elektromagnetycznych jest dość skomplikowany model fali równanie z fotonów najlepiej można opisać przez Maxwell's equations, dlatego może mieć przekroju poprzecznym dziedzinie, ale to siebie fotonów nie ma przekroju poprzecznego obszaru lub tak myślę.
Powrót do góry
View user's profile
Google
AdSense

Post 25 lipca 2004 22:52 Reklamy

Powrót do góry
sifeddin

Dzięki: 2

Post 24 sierpnia 2004 18:33 Re: Czy fal elektromagnetycznych mają przekroju poprzecznym obszarze!

Drodzy Ahmed
teraz pytanie wydaje się pozbawione sensu, gdyż jest oparty na bardzo starych optyki geometrycznej, która jest przestarzała przez elektromagnetyczne teorii. Jednak to także zawiera tak głębokie znaczenie, jeśli proszą o pochodzeniu z EM fal i skąd eminates. Ponieważ do chwili obecnej, nawet do mojej najnowszej wiedzy, nikt naprawdę SAID jeśli elektronów lub tzw Photon lub wielu innych fictous cząsteczki mają wielkość tak i tak. W Amr M. Selim 's Jedności Teoria, co wiem to w chwili obecnej, elektronu jest wzorowany jako punkt cząstek, które mogą oddziaływać na promieniowanie EM w regionie wokół niego. Jednak z mojego własnego punktu widzenia może okazać się, że elektron może mieć wielkość własnych w celu usunięcia gęstości energii osobliwość na jego miejsce w przestrzeni kosmicznej.
Powrót do góry
View user's profile
djalli

Dzięki: 15

Post 29 sierpnia 2004 6:53 Re: Czy fal elektromagnetycznych mają przekroju poprzecznym obszarze!

On jest ważny prosząc pytanie.

W drutu (niech powie rundy drut tylko dla uproszczenia) sygnał podróżuje na 1GHz (nadal na przykład!), Zgodnie z wzorem skóry efekt fali EM podróżuje do niektórych 2mm niech powie głębokość od powierzchni wewnątrz centrum dyrygent.

Teraz powiedz zwiększenie częstotliwości 9GHz. Co się wydarzy? Skóra głębokości będzie mniej. Więc przekroju poprzecznym obszarze EM fali w dyrygent drutu jest mniejsza.

Mam załączone zdjęcia. Don't be mad at me. Nie jestem artystą, ale miejmy nadzieję, powinno jasno, co rozumie się przez skórę skutku.

Wszystko jest drutu. Czarnego jest obszarem, w którym EM fali nie jest w podróży. Blue to obszar (cross-section) EM fali podrózuje i zwiększa częstotliwość tej dziedzinie spada.

djalli

Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Powrót do góry
View user's profile
sifeddin

Post 03 Wrz 2004 22:06 Czy fal elektromagnetycznych mają przekroju poprzecznym obszarze!

Drodzy djalli
Jesteś drifted wydają się być bardzo daleko od "ważnych kwestii ahmed osama prosi" pytanie nie jest o głębokości penegtration w metalowej lub "nie-artystycznych" obrazów w "skończonych przekrój drutu", ale jeśli istnieją atomowej poziomu promieniowania przekrój emisji.
W rzeczywistości istnieje ilości używanych w analizie wiele rodzajów laserów ma tę nazwę, ale nie oznacza to, że promieniowanie ma przekrój strefy (lub dowolnym obszarze własnych na wszystkich esp. Gdy emitowane)
Don't get mad at me, ale myślę, że albo nie są dostawanie istoty sprawy lub gdy błąd, który poprosił go
Powrót do góry
View user's profile
wlcsp

Dzięki: 14

Post 04 wrz 2004 0:00 Re: Czy fal elektromagnetycznych mają przekroju poprzecznym obszarze!

Jest on określany przez radarowego przekroju poprzecznego
Powrót do góry
View user's profile
djalli

Dzięki: 15

Post 04 wrz 2004 6:45 Re: Czy fal elektromagnetycznych mają przekroju poprzecznym obszarze!

Drodzy sifeddin

". Ahmed Osama zadawane cytując "fal elektromagnetycznych jest dość skomplikowany model fali równanie z fotonów najlepiej można opisać przez Maxwell's equations, dlatego może mieć przekroju poprzecznym obszarze".

for example a simple TEM wave (lets not complicate with light for now) does for sure have a cross-section area. EM fali w średnim kierować na przykład prosty TEM fali (pozwala nie komplikować światłem na razie) na pewno nie ma przekroju poprzecznym obszarze. Zdjęcia są ważne dla tej sprawy.

I szczerze Przepraszamy zacząłem czytać wątek z powyższych kwestii, podczas gdy pytanie było coś innego.

Mam nadzieję, wyjaśnienia tego. Chodź sifeddin dlaczego mogę uzyskać szalony. Moje zdjęcia są w porządku. Żart.

ahmed osama napisał:
Będę do was pytanie, jak to się moim zdaniem, teraz wszyscy wiemy placu świetle prawa

A2 r2 ^ 2
------ =------------
A1 r1 ^ 2

A1: powierzchni promieniującej powierzchni
A2: obszar oświetlonej powierzchni
r: odległość od pochodzenia

z powyższego equ. jest niemożliwe, że pochodzenie obszarze świetle wynosi zero! Dlatego musi mieć pewien obszar!

Rynek prawem jest czymś więcej należących do ray-optyka obszarze zamiast do tego, co naprawdę lekkie, powinny być badane. Dlaczego mam mówić?

Bez względu na to, co natężenia, polaryzacji, itp myśleć źródła anteny promieniującej EM fali, która byłaby fali światła w naszym przypadku.

Co ray-optyka domeny pod szacunków jest fakt pochodzenia światła źródła promieniowania. Czy Monopole, dipol, klakson, płaski plaster anteny helikalne źródła promieniowania? Wzorzec promieniowania jest "partia" dla wszystkich tych różnych źródeł.

actually study of antennas start with radiating intefinitisimal point-sources of having cross-section area zero and these are valid. Cytując Ciebie: "niemożliwe jest, aby pochodzenie obszarze świetle wynosi zero" faktycznie badania anten zaczynają się promieniście intefinitisimal punkt źródeł o przekroju poprzecznym strefy zero i te są ważne.

ahmed osama jeden Mam nadzieję, że coś wyjaśnić. Inni dodano bardzo cennych informacji.
Powrót do góry
View user's profile
sifeddin

Post 07 Wrz 2004 20:13 Czy fal elektromagnetycznych mają przekroju poprzecznym obszarze!

Ok raz ostatni:
Jak widzę to EM fali nie ma przekrój własnych.
Ahmed Osama wyznaczona (w skręcanymi sposób), jeśli geometrycznych (Ray) optyka może Handel źródło fal EM
odpowiedzi na to zdecydowanie NIE!

bibo1978 rzeczywiście mieszane z EM Teoria z Photon hotelu i myślę lewo pytanie unanswerd
Więc djalli i wlcsp myśli optycznej promienie, które ahmed osama pytanie jak tylko EM fal i persued do zlewu i źródła

ale zamknij porozmawiać z mojej strony, że:
Ray Optyka: promienie światła jest i promienie są tylko linie z zerową przekrój poprzeczny
EM Teoria: Światło to fala fala i jest rozłożone w przestrzeni kosmicznej (np. nieskończony przekrój poprzeczny)
Quantum Theory: Światło to fotony i fotony są quasi-cząstek z zerową restmass i nie stoją nie tylko wielkość amout z (miejscowe) energii interakcji z materią dać (lub) zwiększenie intensywności fal do interakcji, że idzie na propagowanie w kosmosie
To wszystko falks
Jestem stąd
Powrót do góry
View user's profile
bibo1978

Dzięki: 6

Post 17 Wrz 2004 23:32 Re: Czy fal elektromagnetycznych mają przekroju poprzecznym obszarze!

sifeddin, sorry I nie były jasne, w swoim opisie I rozumie, że Maxwell's równania jest tylko realizacja kwantowej fali z fotonów, która nie jest actaully jakie światło i zgodnie z Quantum Teoretycznie EM fali ", która jest sprawa fal z fotonów "może być realizowany jako falę pakietowe" kiedy rozważają kilka fotonów wraz thats fakt, dlaczego w świetle podróżuje z różnych prędkości podczas podróży w różnych przepuszczalności przestrzeni ". Jednakże jeden foton nie może mieć przekroju poprzecznego obszaru, ponieważ nie może mieć po prostu fala pakietowych. nadzieję, że to było jasne.

thats all folks
Powrót do góry
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Matematyka i fizyka -> Czy fal elektromagnetycznych mają przekroju poprzecznym obszarze!
Strona 1 z 1 Wszystkie czasy w strefie GMT 2 godziny

Nadużycie | | Administrator | | Moderatorzy | | Wspomóż nas | | sitemap
wątek RSS