Regulamin | Ostatnio dodane | temat RSS | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Budowa odbiornika GPS chip

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> RF, Microwave, Anteny i Optyki -> Budynek chip odbiornik GPS
Autor Wiadomość
nuntha

Post 10 czerwca 2004 10:47

Budowa odbiornika GPS chip

Cześć,
Mam zamiar zbudować układ odbiornika GPS w CMOS. Ponieważ nie jestem dobrym człowiekiem systemu Mam pytanie systemu.

GPS odbierany sygnał jest-130dBm
Odbiornik NF = 10 (upto ostatnio IF AMP)
hałasu BW = 2MHz (przed despreading)
SNR na wyjściu w ostatniej IF AMP-23dB (inorder do osiągnięcia 20dB SNR po despreading jak kodowanie zysk jest 43dB)

Dlatego wiedząc, SNR wyjście z ostatnich IF amplier jest-23dB, co jest ouput poziom sygnału na ostatnim IF wzmacniacz w dBm?

Thanks in advance
Powrót do góry
Google
AdSense
Google Adsense

Post 10 czerwca 2004 10:47

Reklamy

Powrót do góry
brmadhukar

Helped: 29

Post 12 czerwca 2004 16:20

Re: Budowa odbiornika GPS chip

Cześć,
Brałem udział w bardzo dużym stopniu GPS OEM, zarówno na RF poziomie systemu.

Musisz wiedzieć, że ADC wymaga dość siły sygnału wejściowego do kwantyzacji. Tylko hałasu powinny być w stanie wywołać kwantyzacji.
Więc "quote" dla Ciebie poziom ADC. Wtedy będzie można podjąć decyzję ogólnych korzyści.

BR
Madhukar
Powrót do góry
Wersja arabska Wersja bułgarska Wersja katalońska Wersja w języku czeskim Wersja duńska Wersja niemiecka Wersja grecka Wersja anglojęzyczna Wersja hiszpańska Wersja fińska Wersja francuska Wersja Hindi Wersja chorwacka Indonezyjski wersji Wersja włoska Wersja hebrajska Wersja japońska Koreańskiej wersji Wersja litewska Wersja łotewska Wersja w języku niderlandzkim Wersja norweska Wersja polska Wersja portugalska Wersja rumuńska Wersja rosyjska Wersja słowacka Wersja słoweńska Serbski wersji Wersja szwedzka Wersja Tagalog Ukrainian version Wersja wietnamska Chinese version
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> RF, Microwave, Anteny i Optyki -> Budynek chip odbiornik GPS
Strona 1 z 1

subj

text

All times are GMT 1 godzina