Regulamin | Ostatnie posty | temat RSS | Szukaj | Zarejestruj | Zaloguj

szeroki zakres strojenia VCO problem

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> RF, Microwave, Anteny i Optyki -> szeroki zakres strojenia VCO problem
Wersja arabska Wersja bułgarska Polish version Wersja czeska Wersja w języku duńskim Wersja niemiecka Wersja grecka Wersja anglojęzyczna Wersja hiszpańska Wersja fińska Wersja francuska Hinduski wersji Chorwacki wersji Indonezyjski wersji Wersja włoska Hebrajski wersji Japońskiej wersji Koreańskiej wersji Wersja litewska Wersja łotewska Wersja w języku niderlandzkim Wersja w języku norweskim English version Wersja portugalska Wersja rumuńska Rosyjska wersja Wersja słowacka Wersja słoweńska Serbski wersji Wersja szwedzka Tagalski wersji Ukraińska wersja Wietnamski wersji Chiński wersji
Autor Wiadomość
gggould

Post 10 kwietnia 2004 5:43 szeroki zakres strojenia VCO problem

Hi all,

Ja projektując VCO z varactor i łączniki WPR obejmuje szeroki 800MHz. Uważam jednak, że zyski i VCO amplitudy wahań są duże problemy. Obie Kvco wzrost amplitudy i wyjście z częstotliwości ...

Wszelkie wskazówki i porady?

Dziękuję bardzo ...
Powrót do góry
View user's profile
wzdęty

Dzięki: 310

Post 10 kwietnia 2004 6:26 Re: szeroki zakres strojenia VCO problem

Najprościej byłoby dodać AGC pętli. Zmierzyć napięcie wyjściowe po bufor wzmacniacz i wykorzystanie go do zmiany stronniczość na oscylator tranzystora. Inną rzeczą, aby kontroli byłaby attenuator.
Powrót do góry
View user's profile
IICCEE

Dzięki: 2

Post 10 kwietnia 2004 6:36 szeroki zakres strojenia VCO problem

można zastosować kilka ** ** w varactor pewne miejsce w pobliżu BJT-E, w pobliżu niektórych BJT-B;
i powinny być starannie projektowania bufora w pracy zespołu, również dodać AGC pętli.
Powrót do góry
View user's profile
gggould

Post 11 kwietnia 2004 6:10 Re: szeroki zakres strojenia VCO problem

Dziękujemy za wszystkie opinie ...

Ale nadal nie wiesz jak uzyskać więcej stałym Kvco. Prawo obecnie Kvco w wysokich band (~ 4GHz) jest prawie 1,7 razy Kvco na niskim paśmie (~ 3GHz).

Hi IICCEE, nie całkiem rozumiem co masz na myśli. Czy mógłby pan wyjaśnić pojęcie trochę więcej? Już teraz jestem wprowadzania parę back-to-back varactor między krzyż połączony BJT-C dostrajaniu.

Poza tym, istnieje coś należy zbadać podczas deigning tych bufora (emitter adherent)? Wiem tylko, mam sprawdzić pasożytnicze czapki.

Jeszcze raz dziękujemy!
Powrót do góry
View user's profile
IICCEE

Dzięki: 2

Post 11 kwietnia 2004 9:24 szeroki zakres strojenia VCO problem

Mam na myśli nie tylko niech varactor między krzyż połączony BJT-C dostrojeniu, ale także copuled z BJT-E.and przy użyciu więcej niż dwóch varactor. (takie jak mini-układów produktu)

a także można przy użyciu ADS projektant przewodnik to zrobić, i kilka modyfikacji dla Ciebie wniosku.
Powrót do góry
View user's profile
VSWR

Dzięki: 69

Post 11 kwietnia 2004 22:20 Re: szeroki zakres strojenia VCO problem

Twoja VCO jest dostrojony o ponad 23% częstotliwości (800 MHz/3.5 GHz). Zmiana VCO wrażliwości Kvco 1,7 nie jest niczym niezwykłym w tak dużym zakresie częstotliwości. I zmiana mocy wyjściowej, jak oscylator Q zmian podczas strojenia.
Które varacor diody używasz?
Jak duże zmiany napięcia tuning jest niezbędny do 800 MHz tuningu?
Co to jest zmiana w moc?
Powrót do góry
View user's profile
Google
AdSense

Post 11 kwietnia 2004 22:20 Reklamy

Powrót do góry
gggould

Post 11 kwietnia 2004 23:57 Re: szeroki zakres strojenia VCO problem

Dziękuję, IICCEE. Teraz mam.

Ja jestem przy użyciu NMOS w N_well varactor z 0,3 ~ 2.5V Vtune.
"VCO" (nie buforowej) wynik zmian ,4 Vpp do ,7 Vpp.

Gee, z Kvco zmiana jest naprawdę duży ból głowy dla mnie.
Jak zaprojektować filtr pętli do zrekompensowania Kvco odmianę.
Poza tym, - 20% varactor procesu zmienności (co spowoduje przesunięcie o 300MHz) również piss me off ...
Powrót do góry
View user's profile
wzdęty

Dzięki: 310

Post 12 kwietnia 2004 0:37 Re: szeroki zakres strojenia VCO problem

Jeśli chodzi o dostrojenie czułości idzie masz dwie możliwości. Jednym z nich jest, aby parametry pętli dostatecznie szeroka, aby być stabilne z wszystkich wartości. Drugi to, aby odszkodowanie obwodzie, który obniża lub podwyższa pętli zyskać na niskie lub wysokie końca. Można to zrobić przy napięciu Divider z szeregu diod i rezystorów w manewrowania ścieżki. Może być również wykonane z diody-rezystorem w sieci opinie o op amp.
Powrót do góry
View user's profile
lijulia

Post 13 maja 2004 8:20 szeroki zakres strojenia VCO problem

Jak użyć grubej Tuning zrekompensować proces Temp odmianę?
Powrót do góry
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> RF, Microwave, Anteny i Optyki -> szeroki zakres strojenia VCO problem
Strona 1 z 1 Wszystkie czasy w strefie GMT 2 godziny

Nadużycie | | Administrator | | Moderatorzy | | Wspomóż nas | | sitemap
wątek RSS