| Autor | Wiadomość |
|---|
gggould
| 10 kwietnia 2004 5:43 szeroki zakres strojenia VCO problem | | |
|
| Hi all,
Ja projektując VCO z varactor i łączniki WPR obejmuje szeroki 800MHz. Uważam jednak, że zyski i VCO amplitudy wahań są duże problemy. Obie Kvco wzrost amplitudy i wyjście z częstotliwości ...
Wszelkie wskazówki i porady?
Dziękuję bardzo ... |
|
| Powrót do góry | |
 |
wzdęty
Dołączył: 19 lipca 2002 Posts: 4781 Dzięki: 310 Lokalizacja: Middle Earth
| 10 kwietnia 2004 6:26 Re: szeroki zakres strojenia VCO problem | | |
|
| | Najprościej byłoby dodać AGC pętli. Zmierzyć napięcie wyjściowe po bufor wzmacniacz i wykorzystanie go do zmiany stronniczość na oscylator tranzystora. Inną rzeczą, aby kontroli byłaby attenuator. |
|
| Powrót do góry | |
 |
IICCEE
| 10 kwietnia 2004 6:36 szeroki zakres strojenia VCO problem | | |
|
| można zastosować kilka ** ** w varactor pewne miejsce w pobliżu BJT-E, w pobliżu niektórych BJT-B; i powinny być starannie projektowania bufora w pracy zespołu, również dodać AGC pętli. |
|
| Powrót do góry | |
 |
gggould
| 11 kwietnia 2004 6:10 Re: szeroki zakres strojenia VCO problem | | |
|
| Dziękujemy za wszystkie opinie ...
Ale nadal nie wiesz jak uzyskać więcej stałym Kvco. Prawo obecnie Kvco w wysokich band (~ 4GHz) jest prawie 1,7 razy Kvco na niskim paśmie (~ 3GHz).
Hi IICCEE, nie całkiem rozumiem co masz na myśli. Czy mógłby pan wyjaśnić pojęcie trochę więcej? Już teraz jestem wprowadzania parę back-to-back varactor między krzyż połączony BJT-C dostrajaniu.
Poza tym, istnieje coś należy zbadać podczas deigning tych bufora (emitter adherent)? Wiem tylko, mam sprawdzić pasożytnicze czapki.
Jeszcze raz dziękujemy! |
|
| Powrót do góry | |
 |
IICCEE
| 11 kwietnia 2004 9:24 szeroki zakres strojenia VCO problem | | |
|
| Mam na myśli nie tylko niech varactor między krzyż połączony BJT-C dostrojeniu, ale także copuled z BJT-E.and przy użyciu więcej niż dwóch varactor. (takie jak mini-układów produktu)
a także można przy użyciu ADS projektant przewodnik to zrobić, i kilka modyfikacji dla Ciebie wniosku. |
|
| Powrót do góry | |
 |
VSWR
| 11 kwietnia 2004 22:20 Re: szeroki zakres strojenia VCO problem | | |
|
| Twoja VCO jest dostrojony o ponad 23% częstotliwości (800 MHz/3.5 GHz). Zmiana VCO wrażliwości Kvco 1,7 nie jest niczym niezwykłym w tak dużym zakresie częstotliwości. I zmiana mocy wyjściowej, jak oscylator Q zmian podczas strojenia. Które varacor diody używasz? Jak duże zmiany napięcia tuning jest niezbędny do 800 MHz tuningu? Co to jest zmiana w moc? |
|
| Powrót do góry | |
 |
Google AdSense

| 11 kwietnia 2004 22:20 Reklamy | | |
|
|
|
|
| Powrót do góry | |
 |
gggould
| 11 kwietnia 2004 23:57 Re: szeroki zakres strojenia VCO problem | | |
|
| Dziękuję, IICCEE. Teraz mam.
Ja jestem przy użyciu NMOS w N_well varactor z 0,3 ~ 2.5V Vtune. "VCO" (nie buforowej) wynik zmian ,4 Vpp do ,7 Vpp.
Gee, z Kvco zmiana jest naprawdę duży ból głowy dla mnie. Jak zaprojektować filtr pętli do zrekompensowania Kvco odmianę. Poza tym, - 20% varactor procesu zmienności (co spowoduje przesunięcie o 300MHz) również piss me off ... |
|
| Powrót do góry | |
 |
wzdęty
Dołączył: 19 lipca 2002 Posts: 4781 Dzięki: 310 Lokalizacja: Middle Earth
| 12 kwietnia 2004 0:37 Re: szeroki zakres strojenia VCO problem | | |
|
| | Jeśli chodzi o dostrojenie czułości idzie masz dwie możliwości. Jednym z nich jest, aby parametry pętli dostatecznie szeroka, aby być stabilne z wszystkich wartości. Drugi to, aby odszkodowanie obwodzie, który obniża lub podwyższa pętli zyskać na niskie lub wysokie końca. Można to zrobić przy napięciu Divider z szeregu diod i rezystorów w manewrowania ścieżki. Może być również wykonane z diody-rezystorem w sieci opinie o op amp. |
|
| Powrót do góry | |
 |
lijulia
| 13 maja 2004 8:20 szeroki zakres strojenia VCO problem | | |
|
| | Jak użyć grubej Tuning zrekompensować proces Temp odmianę? |
|
| Powrót do góry | |
 |