Regulamin | Ostatnio dodane | temat RSS | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi?

Idź do strony 1, 2, 3 Następna
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Programowanie PC Interfejs -> Co to jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi?
Autor Wiadomość
Sphinx

Helped: 28

Post 21 lutego 2004 17:51

Cześć,

What do you use?

Niż
Sphinx
Powrót do góry
FoxyRick

Helped: 35

Post 21 lutego 2004 18:06

I jak Delphi, choćby dlatego, że nie było * napisany przez M $.

Próbowałem wszystkich trzech i znaleźć Delphi użyteczność, chociaż jestem C / C (Borland) programator do niczego * nie * wymagające dużo Windows GUI.

Mam tylko opracować kilka pakietów zamówienie w Delphi choć może o ogólnej rocznej pracy. Zrobiłem wiele więcej w C / C na innych systemach.

Wiwaty,
FoxyRick.
Powrót do góry
toxadi

Post 21 lutego 2004 18:32

Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi?

To zależy od tego, co chcesz robić. Wymagania powinny określić narzędziem wykorzystywanym.
W przypadku prostych małych projektów VB jest idealna, ale kiedy robi się większe i bardziej skomplikowane, Delphi jest jeden.
C is better though when no serious interface is needed and there is a lot of data proccessing to be done.

Pozdrowienia,
toxadi
Powrót do góry
AlundrA

Post 21 lutego 2004 19:05

Najpierw zastanów się za pomocą Pythona. Jest to bardzo przydatne i tak łatwy do kodu. można realizować projekty bardzo szybko, ponieważ jest to bardzo wysoki poziom języka i dlatego, że open source nie jest tak dużo deweloperów i gotowy do użycia kodów. można korzystać z istniejących bibliotek C z nim. i to nic nie kosztuje!
w * w.python.org
Powrót do góry
yodathegreat

Post 21 lutego 2004 20:23

Cześć,

Delphi jest lepsze od lepszego dnia lepiej, panie ...

Z pozdrowieniami
Powrót do góry
saltlake

Post 21 lutego 2004 22:01

i ... Co sądzisz o C Builder?

I think it is great. Ale ja już nie stworzył jeszcze w zastosowaniach profesjonalnych.
Powrót do góry
ego

Post 21 lutego 2004 23:13

Myślę, Visual C jest lepszy niż inne, ze względu na moc language.You C musi rozpocząć z VC . Inne języki to tylko śmieci!
Pascal nie język inżynierów.
Powrót do góry
sawaak

Helped: 4

Post 21 lutego 2004 23:22

Cześć,
czy C jest językiem inżyniera. no doubt about it. Twisted Evil
o ile kompilator to dotyczy, u mogą wybrać go zgodnie z własnymi wymaganiami.

dzięki
sawaak
Powrót do góry
FoxyRick

Helped: 35

Post 22 lutego 2004 0:09

Och, jeśli chcesz Language Engineering, użyj LISP. Jodrell Bank (radioteleskopu BIG w Wielkiej Brytanii) pracuje w LISP, mimo wszystko. Zapomnij o C -- Rolling Eyes

Ale dla języka interfejsu w systemie Windows, LISP just sucks. Delphi jest najlepsze dla ogólnego programowania GUI Windows, wpisz swoje prawdziwe zaplecza technicznego rzeczy w C i kontrolować radioteleskopów z LISP.

Wiwaty,
FoxyRick.
Powrót do góry
jetal

Post 22 lutego 2004 0:19

Jak mówili inni, zależy od zastosowania, a także inne kwestie, jak możliwość przenoszenia kodu, jak również ilość czasu chcesz spędzić życie.

Borland narzędzia są łatwe w użyciu i potężne. Na pewno znajdziesz je dużo łatwiej niż Microsoft narzędzi.

Jeśli projekt wymaga interfejsów sprzętowych, C jest droga - większość, jeśli nie wszyscy producenci wyśle kod źródłowy np. w C . Jeśli to wymaga wiele pracy GUI w systemie Windows, a następnie Delphi jest dobrym rozwiązaniem. Po wybraniu Borland można połączyć dwóch całkiem łatwo. W rzeczywistości część GUI Builder (Visual Component Library lub VCL) jest rzeczywiście napisane w Delphi.

Jeśli chcesz do portu aplikacji dla Linuksa to Kylix może korzystać z większości kodu, który napisałeś zarówno w Delphi i C (z wyjątkiem Win32 określonych funkcji - oczywiście).

Krzywa uczenia się jest stroma i dłuższa niż VB dla C Builder i Delphi (i Kylix - Linux w wersji z dwóch połączonych).

Ale nagrody na koniec będzie uzasadniać czasu. C jest ustalone i ANSI standardowych, sprawdzonych profesjonalnych języka, dostępne dla prawie każdym systemie operacyjnym można nadawać nazwy (Windows, Linux, UNIX, Mac itp.) i mogą być niemal pewne, że nie będzie kompilator C dla przyszłych OS - nie można zajść daleko z nim stało.

VB jest jeden producent (MS), jeden system operacyjny (Windows) języka. Jeśli wszystko, co kiedykolwiek zrobić jest stworzenie małej aplikacji uruchamianych w systemie Windows - wtedy VB może być dla Ciebie.
Powrót do góry
wfang

Post 23 lutego 2004 5:48

Używam Delphi szybkie prototypowego projektu dev i małych przedsiębiorstw. Ale em produkt jest lepszym wyborem.
Powrót do góry
yodathegreat

Post 23 lutego 2004 5:56

Hi All,

JA używać VC (C) dla devellopment o sterowniki USB lub PCI,
Ponieważ DDK w "C", i robię DLL w języku C,
I wszystkie pozostałe aplikacji w Delphi.

Delphi ma lepszego kodu. szybciej najmniejsze.
I bardzo szybko do dokonania Dev ...

C nie jest językiem inżyniera jest ...
C jest językiem dla aplikacji bazy danych lub dla początkujących ...

OK "C", ale musisz napisać dobry kod ..

Best regards YodaTheGreat
Powrót do góry
Antharax

Helped: 13

Post 23 lutego 2004 8:52

Myślę, że wszystko zależy od zadań oraz na platformie docelowej.
np..
* Jeżeli potrzebujesz prostego GUI w systemie Windows oraz nakładka na bazę danych, którą zapewne będą używać języka Visual Basic.
* Kiedy należy napisać normalnego stosowania (z pewnymi złożoność) można wybrać inny język chcesz i wiesz najlepiej (Visual C , Delphi, Python, Java, ...) Każdy język ma swoje dobre i złe rzeczy.
* Jeśli chcesz napisać rzeczy w pobliżu sprzętu będziesz prawdopodobnie używać C / C
* Jeśli chcesz napisać program, który należy do innych przenośnych Osses powinieneś używać Javy (chociaż inne langagues mają stopień przenoszenia także (w zależności od wysokości os konkretne rzeczy u użycia)
* Jeśli chcesz napisać wbudowane oprogramowanie będzie prawdopodobnie używać C (z pewnymi asembler) i spróbuj napisać tyle ANSI C, jak to możliwe do kwestii przenoszenia (nie chce się zbyt zależna od sprzedawcy uC!)

Antharax
Powrót do góry
oko

Post 27 lutego 2004 12:52

Używam. NET teraz ...
na. NET
VC #. NET VC.NET VC . NET VJ #. NET VB.NET wyglądać tak samo dla mnie ....
To zależy co chcesz go ....

Delphi jest Windows PASCAL OOP.
Powrót do góry
sachin_chatekar

Post 27 lutego 2004 13:04

Myślę, że powinieneś zachować kolejność języków takich jak montaż, C, C , VC , Delphi, VB

Więcej closeyou mają sprzętu, więcej przejść na stronę montaż sekwencji, i pójdziesz w pobliżu użytkownika, więcej przejść na stronę VB sekwencji.
Po tym może masz problemy przenośności (zarówno H / W oraz system operacyjny), swoją znajomość języka i rozmiaru języka i najważniejszym momencie posiadacie w swoich rękach do ukończenia projektu
Powrót do góry
jhonny_yang

Post 27 lutego 2004 14:25

Zależeć

Zależą wszystkie z potrzeby i swoje doświadczenie ...

If you go with easy go with VB , if you want much powerful choose delphi , and if you want powerful and large support using Vc .

Zależy w swoje umiejętności, jeśli programista VB VB prostu spróbuj rozwiązać wszystkich problemów, nie muszą uczyć się Delphi, aby rozwiązać problem w VB. Wystarczy wziąć jeden i podejmuje wszelkie umysłu, algorytm i umiejętności aplikacji

thx
Powrót do góry
joebazoka

Post 27 lutego 2004 16:14

W wklej Użyłem programu Visual Basic. To jest dobre dla prostych aplikacji. Now I `m przy użyciu Borland Builder. To są przyjazne dla środowiska jak Visual Basic. Myślę, że. NET jest bardzo silne i proste, ale generowany kod jest ciężki, w kilku słowach. NET jest tylko dla nowych maszyn o wiele pamięci i dysku twardego. Nie nadaje się do starych maszyn z ubogich recurses (podobnie jak wszystkie aplikacje Microsoft). Pozdrowienia.
Powrót do góry
klon

Post 29 lutego 2004 5:17

Visual C jest lepszy niż inne
Powrót do góry
shariat

Post 29 lutego 2004 15:31

Nie depent aplikacji. Delphi korzystania i zyskać na czasie. Nigdy nie używaj czas. ale vb.net wykorzystania i wiedzieć delphi.net jest uwalniany i jest bardzo dobra. Zrobiłem wszystko chciałem dotąd z Delphi, prostych aplikacji, jak wel jak aplikacje sprzętu używa.
Powrót do góry
Avra

Post 18 marca 2004 3:41

Delphi.

Nigdy nie musisz ActiveX dostarczane ze źródłem. VCLs w Delphi prawie wszystkie pochodzą ze źródła.

Avra
Powrót do góry
Analyzer

Post 18 marca 2004 20:58

Cześć,

Proponuję, VC użytkowników, aby spróbować Borland C Builder.Less buggy i bardzo łatwy rozwój tool.I jak programowania BCB!

Analyzer.
Powrót do góry
ben123

Post 18 marca 2004 22:19

Używam ich wszystkich czasu do czasu.

1. co ty wiesz?
2. Co chcesz zrobić
3. Jak dużo czasu na naukę języka i środowiska programistycznego
4. Jak dużo czasu na opracowanie niezbędnych aplikacji
5. jakich platformach używasz
6. platform, które można wykorzystać w funkcji
7. ile pieniędzy wydałeś (narzędzia językowe, książki, oczywiście, no i oczywiście czasu)
8. zrobić wszystkie zadania samodzielnie?
9. Czy chcesz zostać zawodowym programistą?
i tak dalej ...

Najlepsze narzędzie, język zmiany projektu.
każdy ma swoje własne zalety.

np. jeśli teraz czas można korzystać VBA łatwe. Oznacza to, makra Office, ASP, VBS, AutoCAD makr ...

obecnie wszystkie zamiar Web Based Apps. Może w funkcji naszego klasycznego typów aplikacji umrze! lub musi zmienić
Powrót do góry
Franci

Post 19 marca 2004 0:14

Cześć,
W personel, wolę kompilatorów Borland, jak wiele dla rozwoju wizualne, takie jak te z konsoli, są łatwiejsze w obsłudze i są podobne występ.
Delphi!
Powrót do góry
wisely77

Post 19 marca 2004 2:27

cześć,

Musiałem spróbować VB, VC i Delphi. również używam trzech z nich dla różnych aplikacji.

czas jest bardzo przenośny skrypt / język programowania w środowisku M $. I use it for M $ makro urzędu, stronie internetowej.

do uruchomienia aplikacji Delphi i wykorzystania, to proste i może być przenośny na linux Uśmiechać się Kylix użyciu. mniejszy rozmiar, eazy, szybki i mocny.

do em, w zasadzie tylko na dll rozwoju, ponieważ jest to język ojczysty dla systemu plików.

mądrze
Powrót do góry
Google
AdSense
Google Adsense

Post 19 marca 2004 2:27

Reklamy

Powrót do góry
kidiotb

Post 19 Mar 2004 17:02

Cześć,

Visual C jest najlepszym cos jej got the power of C . Ponadto MFC jest uważany za jeden z najlepszych choć jego trudno learn.For prostszych aplikacji VB jest dobra ze względu na łatwość w programming.I wolą VC
I nie jestem zaznajomiony z Delphi więc no comments.
Powrót do góry
nosama

Post 19 marca 2004 23:13

Cześć,

Visual C jest najlepszy
Powrót do góry
sddkk

Post 20 marca 2004 3:16

Cześć!
Myślę, Visual C jest najlepsze dla interfejsu z obwodową. Praca z portami
VC nie jest zbyt trudne. Visual C (dokładnie C) jest słaba, VB lub Delphi ponownego resuoce VC's (dll, .. com)-Myślę, że
Powrót do góry
Analyzer

Post 20 marca 2004 11:07

Swoją drogą,

Chciałbym dodać something.When Chcę wprowadzić pewne "szczegóły", i można łatwo znaleźć odpowiednich elementów do moich Borland C builder.And Borland bardzo poważnych grup dyskusyjnych, mogę zapytać / dowiedzieć co rozwiązywania problemów.

Analyzer
Powrót do góry
Taro

Post 29 marca 2004 21:29

Myślę, Visual C jest lepszy, gdy chcesz, aby program uruchomić pod Windows OS.
Powrót do góry
xxtigerxx

Helped: 5

Post 29 marca 2004 22:50

Myślę, że najlepiej jest Visual C , ponieważ wszystkie os został zbudowany w tych winxp platformie Linux ...

Visual Basic dla początkujących ......
Powrót do góry
Wersja arabska Wersja bułgarska Wersja katalońska Wersja w języku czeskim Wersja duńska Wersja niemiecka Wersja grecka Wersja anglojęzyczna Wersja hiszpańska Wersja fińska Wersja francuska Wersja Hindi Wersja chorwacka Indonezyjski wersji Wersja włoska Wersja hebrajska Wersja japońska Koreańskiej wersji Wersja litewska Wersja łotewska Wersja w języku niderlandzkim Wersja norweska Wersja polska Wersja portugalska Wersja rumuńska Wersja rosyjska Wersja słowacka Wersja słoweńska Serbski wersji Wersja szwedzka Wersja Tagalog Ukrainian version Wersja wietnamska Chinese version
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Programowanie PC Interfejs -> Co to jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi?
Strona 1 z 3

subj

text

All times are GMT 1 godzina
Idź do strony 1, 2, 3 Następna