| Autor | Wiadomość |
|---|
maziar
Dołączył: 06 czerwca 2001 Posty: 257 Helped: 4 Lokalizacja: Islamska Republika Iranu
| 27 czerwca 2004 15:05 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | JETSET napisał: | | Visual C jest the best ever!! |
niektóre XXXXs użytkownika lepiej, najlepiej .... ale nie jakiekolwiek szczegóły i dont speak dlaczego lepiej ....
tej wystawie wiele choise your love bez myśli, dlaczego jest lepszy to znaczy nie mieć wyborem z myślą
Narzędzia porównać potrzebę punkt-punkt porównania .... kilka ciekawych porównania:
32bit 80420 pkt FFT w VB ~ 35sec 32bit 80420 pkt FFT w VC6 ~ 3.02sec 32bit 80420 pkt FFT w Delphi (Basm wykorzystania lub fastmath) ~ 2.09sec!
co myślisz? Delphi generuje szybszy kod z szybciej ..... programowania Jeśli porównać trzeba mówić o numeical porównania ... lub punkt-punkt porównania .... |
|
| Powrót do góry | |
 |
marring
Dołączył: 06 lipca 2004 Posty: 21 Lokalizacja: Hanoi - Wietnam
| 06 lipca 2004 11:11 Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | Myślę, że przy M $ Visual C is the best. Nauka programowania nie jest trudne. Produktów Borland zrobić użytkownik leniwe ... tylko dodaje moduł, części ... hehe język programowania C, ale jak łatwo języku Visual Basic. I Borland C biblioteki użyć ponownie MS obejmują ... |
|
| Powrót do góry | |
 |
Omid
| 07 lipca 2004 7:50 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| cześć
ma wątpliwości, że Microsoft Visual C jest najlepsze dla projektów związanych z systemem Windows uneder RUB .. ale niedawno dowiedziałem się, że Borland C Builder jest bardziej elastyczna i programowania jest wygodniejsze .. więc warto spróbować, że i powiedz mi, co ya think! |
|
| Powrót do góry | |
 |
maziar
Dołączył: 06 czerwca 2001 Posty: 257 Helped: 4 Lokalizacja: Islamska Republika Iranu
| 07 lipca 2004 16:10 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | marring napisał: | | Myślę, że przy M $ Visual C is the best. Nauka programowania nie jest trudne. Produktów Borland zrobić użytkownik leniwe ... tylko dodaje moduł, części ... hehe język programowania C, ale jak łatwo języku Visual Basic. I Borland C biblioteki użyć ponownie MS obejmują ... |
1. Myślę, że przy M $ Visual C jest najlepszy : I dont pozytywna musisz zrobić punkt-punkt porównania
Produktów Borland zrobić użytkownik leniwe ... : jest wielki fałsz: jeśli nie musisz nie można potrzebuję dodawać niczego w pracy, ale VCL Ci łatwo dodać Pakage jeśli potrzebujesz VCL jest najbardziej moc Delphi samo jak ocx, ale i ojczysty jest kod źródłowy. ... jeśli mam qustion może pomóc więcej ...
Języka Visual Basic. I ... stosowania czas bardzo powoli biegać (1 / 10 prędkości!) a nie masz jakikolwiek sposób do budowy w ojczystym expantion części ... Delphi ma takie same jak C fulll poer pełny oop i potężny kompilator & ...
I Borland C biblioteki użyć ponownie MS obejmują ... z Borland można wykonywać w Anyware! CLX Natie użycia (uruchamiane w win i linux!) lub> NET API Win32 lub ...... |
|
| Powrót do góry | |
 |
Hill
| 07 lipca 2004 17:55 Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | Nie wiem o Delphi. Więc między VB i VC , chciałbym wybrać VC |
|
| Powrót do góry | |
 |
maziar
| 07 lipca 2004 18:12 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | Hill napisał: | | Nie wiem o Delphi. Więc między VB i VC , chciałbym wybrać VC |
i jeśli wiesz o C bulider i Delphi, zapomnieć programowania z M $! |
|
| Powrót do góry | |
 |
Hill
| 07 lipca 2004 19:41 Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| Cześć, Pytanie, jak narzędzia i B, który z nich jest lepszy, prawdopodobnie do początku płomień nawet nie masz zamiaru w ogóle. Byłoby to szczególnie prawdziwe w przypadku A i B są od spółki różnicy. I to prawie na pewno jeśli PC nie miała miejsca.
Nie możemy jednak wykluczyć jeden fakt. Gdy inżynier rozpoczął się w jednej dziedzinie, on / ona następnie wybrać narzędzie, a następnie trzymać się go do swojego życia. Jeśli ktoś próbuje porównać narzędzie ich wyboru, będą wyróżniać się do "ochrony" go.
W każdym razie jestem neutralny w tym wszystkim, zwłaszcza, gdy mówię o MS (czy jest to M $). |
|
| Powrót do góry | |
 |
maziar
| 08 lipca 2004 7:54 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | Hill napisał: | Cześć, Pytanie, jak narzędzia i B, który z nich jest lepszy, prawdopodobnie do początku płomień nawet nie masz zamiaru w ogóle. Byłoby to szczególnie prawdziwe w przypadku A i B są od spółki różnicy. I to prawie na pewno jeśli PC nie miała miejsca.
Nie możemy jednak wykluczyć jeden fakt. Gdy inżynier rozpoczął się w jednej dziedzinie, on / ona następnie wybrać narzędzie, a następnie trzymać się go do swojego życia. Jeśli ktoś próbuje porównać narzędzie ich wyboru, będą wyróżniać się do "ochrony" go.
W każdym razie jestem neutralny w tym wszystkim, zwłaszcza, gdy mówię o MS (czy jest to M $). |
dla mnie to nie prawda
I bardzo porównaj VC i Delphi i narzędzia Java i C Builder w każdym roku (jest to częściowe mojej pracy!)
Wiem też z VC i czas w czasie rzeczywistym w zeszłym i wykorzystywane zarówno po mojej firmy próbują użytkownika lepsze narzędzia do szybszego i lepszego programowania następnie wybór Delphi (w 1997 r.)
a potem musi porównać Raport neutralne w każdym roku!
teraz mam pewność, Delphi lub C Builder Najlepszy wybór dla programowania aplikacji w systemie Windows lub Linux ...
W prawdziwym używamy C dla osadzonego systemu i używamy tylko VC redaktor osadzony, ale nie ma żadnych korzyści dla programowania aplikacji!
Uważamy, że w aplikacji na komputerze PC Tools bardzo ważne |
|
| Powrót do góry | |
 |
Hill
| 08 lipca 2004 9:01 Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| Tak. Jesteś przypadek szczególny.
Mam nadzieję, że będę mieć zmian w przyszłości szukać w innych kompilatora. |
|
| Powrót do góry | |
 |
Waterman
| 08 lipca 2004 10:33 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| Używam VB i BCB
Osobista opinia, VB jest łatwy do nauczenia. Można zacząć pisać AP w ciągu tygodnia. Jednak wydajność nie jest dobra. |
|
| Powrót do góry | |
 |
flipper_md
| 17 lipca 2004 17:45 Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| Użyłem Delphi, I like it a lot do szybkiego czasie kompilacji, dużo energii z elementów całej sieci i był dość stabilny.
VBA, bardzo łatwy do debugowania, nice sterowania aplikacjami, które SDK for it. Ale mniej stabilna i powoli comiple.
Na wykresie stuff tabeli, programowanie VB w programie Excel jest bardzo rozbudowane i łatwe do nauczenia się z rejestrator makr.
C, C ... zbyt skomplikowane dla mnie, większość moich program potrzebuje GUI |
|
| Powrót do góry | |
 |
alphi
| 17 lipca 2004 17:48 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | Delphi jest łatwy do nauki, VC ma większe możliwości, ale difficulté do rozpoczęcia studiów. |
|
| Powrót do góry | |
 |
rob13572468
| 23 lipca 2004 14:59 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| VB6 sucks! C sucks! Delphi sucks! ...
if i cant napisać w QBasic, nie warto robić 
poważnie, choć nie ma "lepszy" w językach programowania. są to po prostu narzędzia z przybornika. korzystanie z jednej, które pomogą uzyskać swoje szczególne zadanie zrobić dla danego procesora docelowego. czasami to znaczy za pomocą kilku różnych językach.
Przekonasz się, że większość z góry programiści raczej wiedzą bardzo dobrze kilka języków do kodu w każdym z nich, ale tylko w opanowaniu jednego lub rzadko dwa. Mastering jednego języka pozwoli na pracę jako "eksperta" koder w tym języku i jako taki się znacznie wyższe wynagrodzenia dla projektów w tym języku.
Teraz wybranie języka, w którym pan całego inne materiały i przedmiotem niekończącej się dyskusji, zwłaszcza w PC / Internet / E-commerce rynku jest tak wiele różnych aplikacji, zaprogramowanym w wielu różnych językach. Jego na pewno dobry pomysł, aby być w stanie wprowadzić kod, wraz z Visual Basic i Visual C . Oczywiście. sieć jest tu zatrzymać ze świadomością tego, ramy defiantely pomóc. wybranie języka mistrza w tej dziedzinie jest coś dać wielką uwagę, gdyż popyt na programistów biegle w języku określa jak dużo pracujesz i co otrzymuje wynagrodzenie. Pracuję w embedded world i zakończyła się coraz biegłości w montażu / kodowania maszyn i inżynierii odwrotnej na poziomie kodu maszynowego. Mimo to i tak przez większość czasu kodu w języku C i gdy ja jestem bardzo dobry, nie jestem prawie tak biegły w C, jestem w montażu, wciąż zarabiać dużo kodu sterowników, ponieważ wbudowany w świecie idei jest w celu dopasowania do kodu na najmniejszy procesor docelowej możliwe (i therfore najtańsze).
Jeśli także znać podstawowe i Java. Jeśli mam projekt i najlepiej jest używać języka Java, a ja w nim kod w języku Java. czy innego języka jest potrzebna, i może nawet używać tego języka, jeśli jest on najlepszym narzędziem do pracy. Jeśli projekt wymaga poziom kodowania powyżej mój poziom wiedzy lub w języku, że nie znam się na tyle, to będę używać programista, który jest biegły w języku docelowym i nadzorują zebrane i interpretować tłumaczenie w dół do procesora docelowego kodu maszynowego, aby upewnić się, że nie ma żadnych błędów i problemów na tym poziomie i że kod działa dość sprawnie, które mogą obejmować profilowania i przepisanie części kodu, aby im mniejszy / szybszy / etc.
and thats basically it .. korzystania z najlepszych narzędzi do pracy ... kod na swój poziom, stosowania się swoją wiedzą w obszarach, w których najlepiej wiedzą i wykorzystania wiedzy innych narodów, w których oni wiedzą najlepiej ... |
|
| Powrót do góry | |
 |
aegean.chou
| 23 lipca 2004 15:29 Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | JA używać VC , myślę, że powinno ono być the best! |
|
| Powrót do góry | |
 |
namelesssix
| 28 lipca 2004 17:33 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| Używam Delphi to zużywają mniej czasu na stworzenie szybkiego prototypu i pomyślałem, czas nie jest łatwo, gdy u dodać wiele funkcji |
|
| Powrót do góry | |
 |
stegr
| 29 lipca 2004 0:46 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| Używam Delphi i Borland C Builder, jak i VC i muszę powiedzieć, że jeżeli chcę mieć interfejsu użytkownika, wybrać produkty firmy Borland. Zazwyczaj, jeśli używasz VC , należy użyć MFC oraz MFC nie jest bardzo wygodne. Można użyć innych libs GUI, but thats not sens tego wszystkiego .. Ale jeśli chcemy skompilować aplikację konsoli i chcę włączyć inne kompilator C, I definitivly wolą VC . Aby powiedzieć słowo czas: I don't like it very much, ponieważ jest to język interpretowany, a zatem bardzo powoli. Ale jeśli masz tylko jeden mały projekt bez wielkich operacji matematycznych, może wolisz czas. To naprawdę łatwe do nauczenia. |
|
| Powrót do góry | |
 |
samkraju
| 29 lipca 2004 9:20 Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| Myślę, że VC jest najlepsze, ponieważ może to zrobić każdy rodzaj programowania, od programowania na poziomie sprzętu do programowania poziomu oprogramowania. można to zrobić również programowanie Windows API. |
|
| Powrót do góry | |
 |
CM600
Dołączył: 26 stycznia 2004 Posty: 68 Helped: 2 Lokalizacja: BG
| 29 lipca 2004 13:53 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | Najlepsze dla Windows jest Borland C Builder i dla systemu Linux - Borland Kylix |
|
| Powrót do góry | |
 |
dani
Dołączył: 08 marca 2004 Posty: 179 Pomógł: 1 Lokalizacja: Wielka Brytania
| 29 lipca 2004 15:46 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| Witam wszystkich, Uważam, cokolwiek chcesz zrobić to możesz to zrobić za pomocą VB w sposób najbardziej prosty i solidny. To prawda, że VB pomaga początkującym dużo, ale to nie jest tak, że VB jest właśnie dla begineers. Jestem wielkim wielbicielem becuse Java swej prawdziwej natury obiektowego, a ja również nad C, C , VC i VB. A po Jave Moje Voute dla VB. Delphi nigdy wykorzystane do rozwoju ..
   |
|
| Powrót do góry | |
 |
somchoke
| 25 stycznia 2006 19:03 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | Myślę, że to zależy wht ur wykorzystując go cuz wszystkie z nich są naprawdę dobre, ale dla sprzętu komputerowego i elektroniki i praca myśleć C shud zrobić |
|
| Powrót do góry | |
 |