Regulamin | Ostatnio dodane | temat RSS | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi?

Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Programowanie PC Interfejs -> Co to jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi?
Autor Wiadomość
maziar

Helped: 4

Post 27 czerwca 2004 15:05

Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi?

JETSET napisał:
Visual C jest the best ever!!

niektóre XXXXs użytkownika lepiej, najlepiej .... ale nie jakiekolwiek szczegóły i dont speak dlaczego lepiej ....

tej wystawie wiele choise your love bez myśli, dlaczego jest lepszy
to znaczy nie mieć wyborem z myślą

Narzędzia porównać potrzebę punkt-punkt porównania ....
kilka ciekawych porównania:

32bit 80420 pkt FFT w VB ~ 35sec
32bit 80420 pkt FFT w VC6 ~ 3.02sec
32bit 80420 pkt FFT w Delphi (Basm wykorzystania lub fastmath) ~ 2.09sec!

co myślisz?
Delphi generuje szybszy kod z szybciej ..... programowania
Jeśli porównać trzeba mówić o numeical porównania ...
lub punkt-punkt porównania ....
Powrót do góry
marring

Post 06 lipca 2004 11:11

Myślę, że przy M $ Visual C is the best. Nauka programowania nie jest trudne. Produktów Borland zrobić użytkownik leniwe ... tylko dodaje moduł, części ... hehe język programowania C, ale jak łatwo języku Visual Basic. I Borland C biblioteki użyć ponownie MS obejmują ...
Powrót do góry
Omid

Post 07 lipca 2004 7:50

cześć

ma wątpliwości, że Microsoft Visual C jest najlepsze dla projektów związanych z systemem Windows uneder RUB .. ale niedawno dowiedziałem się, że Borland C Builder jest bardziej elastyczna i programowania jest wygodniejsze .. więc warto spróbować, że
i powiedz mi, co ya think!
Powrót do góry
maziar

Post 07 lipca 2004 16:10

marring napisał:
Myślę, że przy M $ Visual C is the best. Nauka programowania nie jest trudne. Produktów Borland zrobić użytkownik leniwe ... tylko dodaje moduł, części ... hehe język programowania C, ale jak łatwo języku Visual Basic. I Borland C biblioteki użyć ponownie MS obejmują ...

1. Myślę, że przy M $ Visual C jest najlepszy
: I dont pozytywna musisz zrobić punkt-punkt porównania

Produktów Borland zrobić użytkownik leniwe ...
: jest wielki fałsz: jeśli nie musisz nie można potrzebuję dodawać niczego w pracy, ale VCL Ci łatwo dodać Pakage jeśli potrzebujesz VCL jest najbardziej moc Delphi samo jak ocx, ale i ojczysty jest kod źródłowy. ...
jeśli mam qustion może pomóc więcej ...

Języka Visual Basic. I ...
stosowania czas bardzo powoli biegać (1 / 10 prędkości!)
a nie masz jakikolwiek sposób do budowy w ojczystym expantion części ...
Delphi ma takie same jak C fulll poer pełny oop i potężny kompilator & ...

I Borland C biblioteki użyć ponownie MS obejmują ...
z Borland można wykonywać w Anyware! CLX Natie użycia (uruchamiane w win i linux!) lub> NET API Win32 lub ......
Powrót do góry
Hill

Post 07 lipca 2004 17:55

Nie wiem o Delphi. Więc między VB i VC , chciałbym wybrać VC
Powrót do góry
maziar

Post 07 lipca 2004 18:12

Hill napisał:
Nie wiem o Delphi. Więc między VB i VC , chciałbym wybrać VC

i jeśli wiesz o C bulider i Delphi, zapomnieć programowania z M $!
Powrót do góry
Hill

Post 07 lipca 2004 19:41

Cześć,
Pytanie, jak narzędzia i B, który z nich jest lepszy, prawdopodobnie do początku płomień nawet nie masz zamiaru w ogóle. Byłoby to szczególnie prawdziwe w przypadku A i B są od spółki różnicy. I to prawie na pewno jeśli PC nie miała miejsca.

Nie możemy jednak wykluczyć jeden fakt. Gdy inżynier rozpoczął się w jednej dziedzinie, on / ona następnie wybrać narzędzie, a następnie trzymać się go do swojego życia. Jeśli ktoś próbuje porównać narzędzie ich wyboru, będą wyróżniać się do "ochrony" go.

W każdym razie jestem neutralny w tym wszystkim, zwłaszcza, gdy mówię o MS (czy jest to M $).
Powrót do góry
maziar

Post 08 lipca 2004 7:54

Hill napisał:
Cześć,
Pytanie, jak narzędzia i B, który z nich jest lepszy, prawdopodobnie do początku płomień nawet nie masz zamiaru w ogóle. Byłoby to szczególnie prawdziwe w przypadku A i B są od spółki różnicy. I to prawie na pewno jeśli PC nie miała miejsca.

Nie możemy jednak wykluczyć jeden fakt. Gdy inżynier rozpoczął się w jednej dziedzinie, on / ona następnie wybrać narzędzie, a następnie trzymać się go do swojego życia. Jeśli ktoś próbuje porównać narzędzie ich wyboru, będą wyróżniać się do "ochrony" go.

W każdym razie jestem neutralny w tym wszystkim, zwłaszcza, gdy mówię o MS (czy jest to M $).

dla mnie to nie prawda

I bardzo porównaj VC i Delphi i narzędzia Java i C Builder w każdym roku
(jest to częściowe mojej pracy!)

Wiem też z VC i czas w czasie rzeczywistym w zeszłym i wykorzystywane zarówno
po mojej firmy próbują użytkownika lepsze narzędzia do szybszego i lepszego programowania
następnie wybór Delphi (w 1997 r.)

a potem musi porównać Raport neutralne w każdym roku!

teraz mam pewność, Delphi lub C Builder Najlepszy wybór dla programowania aplikacji w systemie Windows lub Linux ...

W prawdziwym używamy C dla osadzonego systemu i używamy tylko VC redaktor osadzony, ale nie ma żadnych korzyści dla programowania aplikacji!

Uważamy, że w aplikacji na komputerze PC Tools bardzo ważne
Powrót do góry
Hill

Post 08 lipca 2004 9:01

Tak. Jesteś przypadek szczególny.

Mam nadzieję, że będę mieć zmian w przyszłości szukać w innych kompilatora.
Powrót do góry
Waterman

Post 08 lipca 2004 10:33

Używam VB i BCB

Osobista opinia, VB jest łatwy do nauczenia. Można zacząć pisać AP w ciągu tygodnia. Jednak wydajność nie jest dobra.
Powrót do góry
flipper_md

Post 17 lipca 2004 17:45

Użyłem Delphi, I like it a lot do szybkiego czasie kompilacji, dużo energii z elementów całej sieci i był dość stabilny.

VBA, bardzo łatwy do debugowania, nice sterowania aplikacjami, które SDK for it. Ale mniej stabilna i powoli comiple.

Na wykresie stuff tabeli, programowanie VB w programie Excel jest bardzo rozbudowane i łatwe do nauczenia się z rejestrator makr.

C, C ... zbyt skomplikowane dla mnie, większość moich program potrzebuje GUI
Powrót do góry
alphi

Post 17 lipca 2004 17:48

Delphi jest łatwy do nauki, VC ma większe możliwości, ale difficulté do rozpoczęcia studiów.
Powrót do góry
rob13572468

Post 23 lipca 2004 14:59

VB6 sucks! C sucks! Delphi sucks! ...

if i cant napisać w QBasic, nie warto robić Very Happy

poważnie, choć nie ma "lepszy" w językach programowania. są to po prostu narzędzia z przybornika. korzystanie z jednej, które pomogą uzyskać swoje szczególne zadanie zrobić dla danego procesora docelowego. czasami to znaczy za pomocą kilku różnych językach.

Przekonasz się, że większość z góry programiści raczej wiedzą bardzo dobrze kilka języków do kodu w każdym z nich, ale tylko w opanowaniu jednego lub rzadko dwa. Mastering jednego języka pozwoli na pracę jako "eksperta" koder w tym języku i jako taki się znacznie wyższe wynagrodzenia dla projektów w tym języku.

Teraz wybranie języka, w którym pan całego inne materiały i przedmiotem niekończącej się dyskusji, zwłaszcza w PC / Internet / E-commerce rynku jest tak wiele różnych aplikacji, zaprogramowanym w wielu różnych językach. Jego na pewno dobry pomysł, aby być w stanie wprowadzić kod, wraz z Visual Basic i Visual C . Oczywiście. sieć jest tu zatrzymać ze świadomością tego, ramy defiantely pomóc. wybranie języka mistrza w tej dziedzinie jest coś dać wielką uwagę, gdyż popyt na programistów biegle w języku określa jak dużo pracujesz i co otrzymuje wynagrodzenie. Pracuję w embedded world i zakończyła się coraz biegłości w montażu / kodowania maszyn i inżynierii odwrotnej na poziomie kodu maszynowego. Mimo to i tak przez większość czasu kodu w języku C i gdy ja jestem bardzo dobry, nie jestem prawie tak biegły w C, jestem w montażu, wciąż zarabiać dużo kodu sterowników, ponieważ wbudowany w świecie idei jest w celu dopasowania do kodu na najmniejszy procesor docelowej możliwe (i therfore najtańsze).

Jeśli także znać podstawowe i Java. Jeśli mam projekt i najlepiej jest używać języka Java, a ja w nim kod w języku Java. czy innego języka jest potrzebna, i może nawet używać tego języka, jeśli jest on najlepszym narzędziem do pracy. Jeśli projekt wymaga poziom kodowania powyżej mój poziom wiedzy lub w języku, że nie znam się na tyle, to będę używać programista, który jest biegły w języku docelowym i nadzorują zebrane i interpretować tłumaczenie w dół do procesora docelowego kodu maszynowego, aby upewnić się, że nie ma żadnych błędów i problemów na tym poziomie i że kod działa dość sprawnie, które mogą obejmować profilowania i przepisanie części kodu, aby im mniejszy / szybszy / etc.

and thats basically it .. korzystania z najlepszych narzędzi do pracy ... kod na swój poziom, stosowania się swoją wiedzą w obszarach, w których najlepiej wiedzą i wykorzystania wiedzy innych narodów, w których oni wiedzą najlepiej ...
Powrót do góry
aegean.chou

Post 23 lipca 2004 15:29

JA używać VC , myślę, że powinno ono być the best!
Powrót do góry
namelesssix

Post 28 lipca 2004 17:33

Używam Delphi
to zużywają mniej czasu na stworzenie szybkiego prototypu
i pomyślałem, czas nie jest łatwo, gdy u dodać wiele funkcji
Powrót do góry
stegr

Post 29 lipca 2004 0:46

Używam Delphi i Borland C Builder, jak i VC i muszę powiedzieć, że jeżeli chcę mieć interfejsu użytkownika, wybrać produkty firmy Borland.
Zazwyczaj, jeśli używasz VC , należy użyć MFC oraz MFC nie jest bardzo wygodne. Można użyć innych libs GUI, but thats not sens tego wszystkiego ..
Ale jeśli chcemy skompilować aplikację konsoli i chcę włączyć inne kompilator C, I definitivly wolą VC .
Aby powiedzieć słowo czas: I don't like it very much, ponieważ jest to język interpretowany, a zatem bardzo powoli. Ale jeśli masz tylko jeden mały projekt bez wielkich operacji matematycznych, może wolisz czas. To naprawdę łatwe do nauczenia.
Powrót do góry
samkraju

Post 29 lipca 2004 9:20

Myślę, że VC jest najlepsze, ponieważ może to zrobić każdy rodzaj programowania, od programowania na poziomie sprzętu do programowania poziomu oprogramowania.
można to zrobić również programowanie Windows API.
Powrót do góry
CM600

Helped: 2

Post 29 lipca 2004 13:53

Najlepsze dla Windows jest Borland C Builder i dla systemu Linux - Borland Kylix
Powrót do góry
dani

Post 29 lipca 2004 15:46

Witam wszystkich,
Uważam, cokolwiek chcesz zrobić to możesz to zrobić za pomocą VB w sposób najbardziej prosty i solidny.
To prawda, że VB pomaga początkującym dużo, ale to nie jest tak, że VB jest właśnie dla begineers.
Jestem wielkim wielbicielem becuse Java swej prawdziwej natury obiektowego, a ja również nad C, C , VC i VB. A po Jave Moje Voute dla VB. Delphi nigdy wykorzystane do rozwoju ..
WykrzyknikWykrzyknikWykrzyknikWykrzyknik
Powrót do góry
somchoke

Post 25 stycznia 2006 19:03

Myślę, że to zależy wht ur wykorzystując go cuz wszystkie z nich są naprawdę dobre, ale dla sprzętu komputerowego i elektroniki i praca myśleć C shud zrobić
Powrót do góry
Wersja arabska Wersja bułgarska Wersja katalońska Wersja w języku czeskim Wersja duńska Wersja niemiecka Wersja grecka Wersja anglojęzyczna Wersja hiszpańska Wersja fińska Wersja francuska Wersja Hindi Wersja chorwacka Indonezyjski wersji Wersja włoska Wersja hebrajska Wersja japońska Koreańskiej wersji Wersja litewska Wersja łotewska Wersja w języku niderlandzkim Wersja norweska Wersja polska Wersja portugalska Wersja rumuńska Wersja rosyjska Wersja słowacka Wersja słoweńska Serbski wersji Wersja szwedzka Wersja Tagalog Ukrainian version Wersja wietnamska Chinese version
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Programowanie PC Interfejs -> Co to jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi?
Strona 3 z 3 All times are GMT 2 Hours
Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3