| Autor | Wiadomość |
|---|
maziar
Dołączył: 06 czerwca 2001 Posty: 257 Helped: 4 Lokalizacja: Islamska Republika Iranu
| 30 marca 2004 7:05 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | xxtigerxx napisał: | Myślę, że najlepiej jest Visual C , ponieważ wszystkie os został zbudowany w tych winxp platformie Linux ...
Visual Basic dla początkujących ...... |
Nie jest prawdziwy: Można zaprogramować z c (a następnie Pascal, podstawowy, nie ma) w systemie Linux, ale większość importanat temat zarówno MFC i. NET nie presient w linux ..... VC absolutly Nie działa w systemie Linux (klasy bazowej lub MFC. NET)
Najlepszym sposobem na program zarówno w systemach Windows i Linux (cross platform) w Delphi lub C Builder w oknach można portu w Linuksie przez Borland Kylix ....
Taro: może to też zrobić to w Delphi i VB w czasie rzeczywistym proste prace exe we wszystkich oknach, ale VC wymaga prawdziwego mdc.dll!
Myślę, że Delphi jest najlepszy szybciej, biblioteki źródła, ogromna część, cross platform,. net, linux, win32 ....... |
|
| Powrót do góry | |
 |
Antharax
| 30 marca 2004 7:54 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| Ci wyraźnie nie słyszałem Mono  . Net port dla Linuksa (z kompilatora C # dla systemu Linux)  Nie próbowałem, ale słyszałem że jest dobry. Nie wszystko MS tworzy złe (choć tylko miała dobre części z java, dodano kilka ciekawych C i inne języki funkcje mieszane ... )
Ale nie lubię Visual C , ponieważ jest folowing Microsoft Standard (która zawsze wydaje się być zupełnie inny od rzeczywistego) Chociaż słyszałem, że wersja 7.1 była lepsza (To był pierwszy z dobre wsparcie dla szablonów) z jednej Używam (6,0 z niektórymi thingies SP) sux!
Antharax |
|
| Powrót do góry | |
 |
maziar
Dołączył: 06 czerwca 2001 Posty: 257 Helped: 4 Lokalizacja: Islamska Republika Iranu
| 02 kwietnia 2004 6:56 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | Antharax napisał: | Ci wyraźnie nie słyszałem Mono  . Net port dla Linuksa (z kompilatora C # dla systemu Linux)  Nie próbowałem, ale słyszałem że jest dobry. Nie wszystko jest złe MS tworzy ... Antharax |
Tak się C # Dla systemu Linux, ale. NET firmwork z Windows jest inny z Linux'a MSStudio nie można port na Linuksa
Myślę, że wszyscy MSstudio im możliwość programowania (i niektóre lepiej go al. Borland w twarz produktu do twarzy)
Ale nie wiele opcji i RAD Expert al. w msstudio ... |
|
| Powrót do góry | |
 |
pony
| 16 kwietnia 2004 14:08 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| Użyłem VC, VB, Delphi, Borland C ... Myślę, Visual C jest najlepsze, kiedy chcesz, aby program uruchomić w systemie Windows. Jeśli używasz othes, Delphi jest lepiej, szybciej .... |
|
| Powrót do góry | |
 |
amok
Dołączył: 11 listopada 2003 Posty: 52 Pomógł: 1 Lokalizacja: Grecja
| 21 kwietnia 2004 11:50 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| Uważam, że Visual C jest dobrym wyborem, espesially jeśli znasz C i C . O IDE (Integrated Design Environment), które należy do Ciebie. Wolę Borlands C Builder. Można go używać do tworzenia bibliotek DLL, cosnole aplikacji i GUI ofcourse. Kolejny plus jest to, że jest to zgodne z MFC (Microsoft), dzięki czemu można skompilować dowolnej aplikacji utworzonych przy użyciu tej biblioteki. Wreszcie, okrywać, które chcesz przenieść z C Builder Delphi, będziesz wiedzieć allready VCL.
Pozdrowienia |
|
| Powrót do góry | |
 |
atmaca
| 21 kwietnia 2004 12:25 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| Oczywiście Visual C jest lepszy.
Ale jeśli nie macie dużo czasu na pisanie kodu na dany temat, i szybkość programu nie jest dla was ważne, Visual Basic, że to najlepszy wybór.
W Delphi nie mam pojęcia.
Dzięki, |
|
| Powrót do góry | |
 |
Google AdSense

| 21 kwietnia 2004 12:25 Reklamy | | |
|
|
|
|
| Powrót do góry | |
 |
tgq
| 21 kwietnia 2004 17:32 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | VB jest dokładnie to, czego potrzeba do szybkiego i brzydka progs! |
|
| Powrót do góry | |
 |
Kimmy
| 04 maja 2004 12:21 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | Każdy język ma swój własny cel. Visual Basic dla prostych programów GUI, gdzie nie ma lub mało dotyczy wydajności. C jest doskonały do poważnego języka programowania, gdzie wydajność jest krytycznym. Jak mądry Delphi posiada własną domenę. Tak więc różnica nie może być dokonane. Jak można porównywać jabłek z pomarańczami. |
|
| Powrót do góry | |
 |
omara007
Dołączył: 06 stycznia 2003 Posty: 1279 Helped: 39 Lokalizacja: Dubai
| 04 maja 2004 15:17 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| każdy ma punktów siły w określonym kierunku .. i jeśli można powiedzieć, C jest lepszy, a następnie Del i VB należy obsolute! .. Dotyczy to nie 2 .. i tak długo jak wszyscy są w użyciu aż do tej chwili .. następnie u nie może być w 100% pewna, który z nich jest najlepszy ..
Wniosek zakłada, która najlepiej nadaje .. |
|
| Powrót do góry | |
 |
lollobrigido
Dołączył: 13 grudzień 2002 Posty: 149 Pomógł: 1 Lokalizacja: Włochy
| 04 maja 2004 15:52 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| Jestem obecnie w języku Visual Basic dla użytkownika interfejs graficzny wzywając Visual C DLL z "ciężką pracę". O delphi ... nie wiem. lollo |
|
| Powrót do góry | |
 |
CTEPH
| 04 czerwca 2004 2:08 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | Delphi jest bardzo dobry ... Zacząłem z Delphi ... Ale teraz widzę, że niektóre źródła lub informacji jest łatwiejsze do znalezienia w VC . Delphi ma mniejsze poparcie (IMHO). |
|
| Powrót do góry | |
 |
lollobrigido
Dołączył: 13 grudzień 2002 Posty: 149 Pomógł: 1 Lokalizacja: Włochy
| 07 czerwca 2004 12:01 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| Teraz używam VB. Net do opracowania wniosku PDA i znalazłem bardzo podobny do C, ale wszystko jest o wiele bardziej skomplikowane pokojowe odniesieniu do VB6. Na przykład, jeśli chcesz mieć dostęp do kontroli w oknie z modułem ... nie jestem w stanie to zrobić! Kontroli MSCOMM dla interfejsu szeregowego wydają się nie są już obsługiwane. Składnia języka jest trudniejsza, ale o wiele bardziej zaawansowany.
Lollo |
|
| Powrót do góry | |
 |
marwa
| 07 czerwca 2004 13:12 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| Myślę, że Delphi jest najlepszym i wykorzystali ją u rozpoznawania mowy mogą również korzystać z Borland C Builder Różnica między nimi, że Delphi jest napisany w języku Pascal a budowniczy w c |
|
| Powrót do góry | |
 |
is_razi
Dołączył: 06 kwietnia 2002 Posty: 174 Helped: 7 Lokalizacja: Tabriz
| 07 czerwca 2004 14:43 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | Sphinx napisał: | Cześć,
What do you use?
Niż Sphinx |
Polecam borlan C builder.i think it's the greatest. ma siłę c i Visual Basic prostoty. to brat delphies ale językiem programowania jest pascal delphies testów. powodzenia,   |
|
| Powrót do góry | |
 |
mamali
Dołączył: 29 kwietnia 2004 Posty: 387 Helped: 4 Lokalizacja: między piekłem a niebem
| 07 czerwca 2004 22:09 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| Słyszałem, że biblioteki C Builder są Delphi, czy to prawda? jeden z moich przyjaciół kodowania z VC , powiedział mi, że VC kody są szybciej niż Builder C jest z tego powodu.
Marti |
|
| Powrót do góry | |
 |
mamali
Dołączył: 29 kwietnia 2004 Posty: 387 Helped: 4 Lokalizacja: między piekłem a niebem
| 07 czerwca 2004 22:13 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | maziar napisał: | | xxtigerxx napisał: | Myślę, że najlepiej jest Visual C , ponieważ wszystkie os został zbudowany w tych winxp platformie Linux ...
Nie jest prawdziwy: Można zaprogramować z c (a następnie Pascal, podstawowy, nie ma) w systemie Linux, ale większość importanat temat zarówno MFC i. NET nie presient w linux ..... VC absolutly Nie działa w systemie Linux (klasy bazowej lub MFC. NET)
Najlepszym sposobem na program zarówno w systemach Windows i Linux (cross platform) w Delphi lub C Builder w oknach można portu w Linuksie przez Borland Kylix ....
Taro: może to też zrobić to w Delphi i VB w czasie rzeczywistym proste prace exe we wszystkich oknach, ale VC wymaga prawdziwego mdc.dll!
Myślę, że Delphi jest najlepszy szybciej, biblioteki źródła, ogromna część, cross platform,. net, linux, win32 ....... |
hi refigh, Można to zrobić z Q dla VC też, ale Kylix is kinda cool, you right .
Marti |
|
| Powrót do góry | |
 |
ataha
Dołączył: 25 marca 2004 Posty: 28 Pomógł: 1 Lokalizacja: Egipt
| 08 czerwca 2004 0:45 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | C Builder jest najbardziej odpowiedni dla RAD, ogromna biblioteka komponentów ale jeśli potrzebujesz lepszej optymalizacji kodu (w kompilacji) wykorzystania Visual C . Wpłynie to na szybkość realizacji i zarządzania pamięcią |
|
| Powrót do góry | |
 |
tcsa35
| 08 czerwca 2004 9:12 Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | VisualC jest lepszy do tworzenia aplikacji Windows. |
|
| Powrót do góry | |
 |
Hamminga
| 08 czerwca 2004 11:11 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | Najlepszy jest ten znasz. Jeśli znasz ze wszystkimi, a następnie podjąć VC |
|
| Powrót do góry | |
 |
jhonny_yang
| 08 czerwca 2004 15:06 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | maziar napisał: | | xxtigerxx napisał: | Myślę, że najlepiej jest Visual C , ponieważ wszystkie os został zbudowany w tych winxp platformie Linux ...
Delphi i Borland C jest teraz bardziej dużą platformę multi wsparcia. (Win32, Linux, Solaris).
VB i VC tylko dla MS produktu. Być może. NET może obsługiwać większą liczbę dużych platform.
Do szybkiego programowania RAD takich narzędzi jak Delphi, Borland C Builder i czas jest bardzo duża. (szybkie, proste, skuteczne).
W końcu, jakich narzędzi używać za każdym razem, że to dobre narzędzia. |
|
| Powrót do góry | |
 |
prokopec
| 09 czerwca 2004 5:53 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | Myślę, Visual C jest lepszy |
|
| Powrót do góry | |
 |
Antharax
| 09 czerwca 2004 13:22 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| Myślę, że dyskusja staje się bezcelowa i myślę blokowania to! Wszyscy myślą oprogramowania używa się najlepiej, ponieważ - On nie zna innego - On / ona stwierdziła, że oprogramowanie najlepszego dopasowania swoich potrzeb - ...
Najlepsze oprogramowanie do wszystkiego nie istnieje! A nawet jeśli jakiś inny język oprogramowania / kompilator może być lepiej do pracy, z wykorzystaniem co wiesz, to chyba lepiej w twoim przypadku!
Projektowanie dobrego oprogramowania nie zależy od języka używanego lub kompilator! To przede wszystkim zaczyna się od dobrego projektu (i papieru zwykłego życia jest doskonałym sposobem, aby to zrobić)! Jeśli chcesz przenoszenia, think about it when you're projektowania aplikacji ramy i staraj się nie zależy od kompilatora używasz.
Najważniejszą rzeczą, która może być różny w różnych kompilatorów / languages / operatingsystems jest skłonienie GUI. A oto środowiska może zrobić różnicę. |
|
| Powrót do góry | |
 |
samc
| 09 czerwca 2004 16:10 Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | W mojej opinii, C jest językiem inżyniera w Win VC jest lepszy, ale jeśli chcesz Linux i UNIX, gcc ma innego wyboru i bardziej wydajny. |
|
| Powrót do góry | |
 |
maziar
| 13 czerwca 2004 14:16 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| mam prgram przez dziewięć lat z VB, Delphi, Cbulder i VC
zależy, co robisz
Jeśli potrzebujesz progem wykonywalnych i potrzebują dobrego programu najlepszym wyborem jest Delphi i jeśli C kochanka wyborem C Builder .....
ponieważ (Delphi lub C Builder) kompilator generuje native exe witka exe prędkości samo jak C
1. w pełni open source 2. Linux i Win32. NET 3. bardzo bogaty części (188 składnikiem Enterprice) 4. bardzo wolna lub części niskiej cenie ustalonej 5. koniec wizualne programowanie .... 6. punkt potężnym Internet & db 7. mieć natywny plik exe
Jeśli spróbujesz wygenerować prosty program dziś em withh i Delphi w tym samym czasie Delphi wersji 800% szybciej skończyć pracę i mają lepsze możliwości! |
|
| Powrót do góry | |
 |
maziar
| 13 czerwca 2004 14:21 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | CTEPH napisał: | | Delphi jest bardzo dobry ... Zacząłem z Delphi ... Ale teraz widzę, że niektóre źródła lub informacji jest łatwiejsze do znalezienia w VC . Delphi ma mniejsze poparcie (IMHO). |
to nie prawda
newsgroup in net ! Delphi posiada największą grupę dyskusyjną w sieci! yhe stu użytkowników pomóc w razie potrzeby pomóc zobaczyć Borland sieć na rzecz rozwoju
nie wymagają rejestracji i pomagać osobom w ciągu 24h w dni w dolnej 10 min!
także ponad 850 forum, na ponad 43 języków |
|
| Powrót do góry | |
 |
maziar
| 13 czerwca 2004 14:31 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | iamme napisał: | ....
Prawdą jest, że ze względu na VC 6 jest dla firmy Microsoft. Ale nawet Microsoft może zaprojektować program, który był dobry. |
Niektóre aplikacje myśleć VC generowanie wielu normalnych i małe firmy don mają ogromne zadanie!
m $ $ $ $ użytkowania. netto za cztery lata, ale po publicznym to!
teraz Micro $ oft i wykorzystania nowe słońce następnej generacji Java następnego ale M $ publicznej. NET dla Carzy użytkownika!
Jeśli nie zapomnę: OLE -> COM -> COM -> MTS życia wszystkich każdego tylko niższe 1,5 roku i M $ na programista musi przenieść evrey dni!
ale Borland wszelkie wykorzystanie programatora w czasie ALL!
jeśli ty dont podobny Pascal używać C Builder
może mi jaki temat VC nie ma miejsca w C Builder? |
|
| Powrót do góry | |
 |
netwizio
| 13 czerwca 2004 22:37 Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | Myślę, Visual C jest lepszy, ale kilka razy Myślę, że jeśli PC przestanie popierać VC jak myślę, że jest za dot net technologie |
|
| Powrót do góry | |
 |
JETSET
Dołączył: 17 czerwca 2004 Posty: 153 Helped: 11 Lokalizacja: Panama
| 27 czerwca 2004 7:14 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | Visual C jest the best ever!! |
|
| Powrót do góry | |
 |
sinatra
Dołączył: 29 marca 2002 Posty: 243 Helped: 12 Lokalizacja: Neverland
| 27 czerwca 2004 9:48 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| Cześć chłopaki. Jesteś forgeting najważniejszy język i prawdopodobnie jednym z najczęściej używanych: JAVA. To nic nie kosztuje, a może po prostu znajdziesz wszystko, czego potrzebuję netto za pomocą google. Większość miejsc pracy na rynku informatycznego są dla programistów Java. Wszystko w jednym: kompatybilność ze wszystkimi systemami operacyjnymi, przenoszenia, internet, darmowe narzędzia programistyczne, comunity dużych prędkości nie dotyczą żadnych więcej muiltiplatform mniej błędów podatna jest bezpieczeństwo włączone, etc. Jeśli chcesz nauczyć się trochę języka, który nie będzie przestarzałe w kilka lat, ponieważ spółka osiągnęła modernizacje, wymyślił "dot coś", etc. Po prostu nie należy używać programu Microsoft. Borland jest dobre, java ważniejsza ..... Grettings zbyt wiele S. |
|
| Powrót do góry | |
 |
mayaka2004
| 27 czerwca 2004 13:11 Re: Co jest lepsze Visual Basic, Visual C czy Delphi? | | |
|
| | Sinatra napisał: | | mniej podatne błąd |
bardzo dobre ...!
Matematyka jednostkowych w Javie dosnt działa prawidłowo i mogą zapewnić co najmniej 3 przykłady kodu, które "powinny" pracować i działa w c nemonics
ale dosnt Java obliczyć dane prawidłowo
tak ... to nie jest najlepszy
c jest najlepsze do nauki becosue to pokazuje wyraźnie, co się dzieje
Visual C jest jak Visual Basic to narzędzie do manipulowania kod makra kod makra jest blok kod używany do określonej pracy może już napisał (podobnie jak tworzenie muzyki w midi) do kopiowania i wklejania
jest heeps kodu źródłowego dla C i C i wiele sekund książek strony dostepny w lokalnych sklepach miłości
Dlatego próbują ożywić Java koło jest właśnie tam, aby lepiej html na różnych platformach i shouldnt uznać za język więcej patch
i nie jest używany jako samodzielnego języka chociaż ostatnio jej nie używam bardziej jako jeden
głównie przez ludzi, którzy dont understand c i myślę, że coś prędkości) ((za nic nie oni przyzwyczajenie)
każdy do swego
znaleźć języka, jak i trzymać go za
za darmo kompilator C z wyborem kupić bardzo, bardzo tanie CD deweloperzy myślą o cyfrowych mars oferują one także inne wspólne języków i te tam z własnej ....
jest to najczęściej stosowana przez firmy, które pisania kodu, ponieważ jego pisk do jazdy
java z drugiej strony jest bezpłatny till you make something wtedy będzie to kosztować więcej .... |
|
| Powrót do góry | |
 |