Regulamin | Ostatnie posty | temat RSS | Szukaj | Zarejestruj | Zaloguj

Req: Schemat IBM harddisk

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Profesjonalny sprzęt i Elektroniki Design -> Req: Schemat IBM harddisk
Wersja arabska Wersja bułgarska Polish version Wersja czeska Wersja w języku duńskim Wersja niemiecka Wersja grecka Wersja anglojęzyczna Wersja hiszpańska Wersja fińska Wersja francuska Hinduski wersji Chorwacki wersji Indonezyjski wersji Wersja włoska Hebrajski wersji Japońskiej wersji Koreańskiej wersji Wersja litewska Wersja łotewska Wersja w języku niderlandzkim Wersja w języku norweskim English version Wersja portugalska Wersja rumuńska Rosyjska wersja Wersja słowacka Wersja słoweńska Serbski wersji Wersja szwedzka Tagalski wersji Ukraińska wersja Wietnamski wersji Chiński wersji
Autor Wiadomość
hqqh

Dzięki: 8

Post 25 stycznia 2004 14:38 Req: Schemat IBM harddisk

witaj,

Czy ktoś wie gdzie mogę dostać schemat z folloing hdd.
IBM Deskstar serie: IC356120AVVA0-0 120 GB 7200 obr / min
Nie mogę eccess mój hdd i nie ma na nim ważne dane, więc chcę sprawdzić wheter istnieje błąd w electical części.

thanks in advance,
hqqh
Powrót do góry
View user's profile
Kripton2035

Dzięki: 19

Post 25 stycznia 2004 15:56

good luck, nawet jeśli znajduje się schematyczne, nawet jeśli znajdziesz błąd, to prawdopodobnie nie będzie mógł otrzymać wadliwy obwód ... miły czarne pudełko z OEM odniesienie to ...
Ci lepiej szukaj tym samym dysku i wymiana kontrolerów karty ... jak to niedawno jeden to może być mniej trudny ...
Powrót do góry
View user's profile
MARV

Post 25 stycznia 2004 15:58

Użyj narzędzi IBM w celu określenia stanu dysku jest cala jego bardziej likley części mechaniczne nie od elektroniki.

W zależności od sposobu cenne dane możesz spróbować zakupie tego samego modelu dysku i przesadzania kontroler pokładzie.

Na pokładzie jest małym wbudowany komputer, jego wątpliwych można dowiedzieć się czegoś przydatne z schematyczne, że isnt locigal z tracings. Chciałbym wątpliwości IBM daje obecnie lub chip schematic szczegóły.
Powrót do góry
View user's profile
Google
AdSense

Post 25 stycznia 2004 15:58 Reklamy

Powrót do góry
eltonjohn

Dzięki: 27

Post 25 stycznia 2004 16:59 Re: Req: Schemat IBM harddisk

Cześć ..
Chcę podzielić się moim zdaniem .. Miałem podobny problem .. jakiś czas temu .. Jak to już zostało powiedziane .. Nie istnieją żadne dyski twarde schematem do publicznej wiadomości ... Ale można zrobić somthing .. Zakładając, że silniki są OK ..
Postaraj się, aby innego podobnego dysku twardego. I jest bardzo carfull, zamieniać electronoc pokładzie ... Należy OK.!
Powrót do góry
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Profesjonalny sprzęt i Elektroniki Design -> Req: Schemat IBM harddisk
Strona 1 z 1 Wszystkie czasy w strefie GMT 2 godziny

Nadużycie | | Administrator | | Moderatorzy | | Wspomóż nas | | sitemap
wątek RSS