| Autor | Wiadomość |
|---|
hqqh
Dołączył: 07 lutego 2002 Posts: 255 Dzięki: 8 Lokalizacja: www
| 25 stycznia 2004 14:38 Req: Schemat IBM harddisk | | |
|
| witaj,
Czy ktoś wie gdzie mogę dostać schemat z folloing hdd. IBM Deskstar serie: IC356120AVVA0-0 120 GB 7200 obr / min Nie mogę eccess mój hdd i nie ma na nim ważne dane, więc chcę sprawdzić wheter istnieje błąd w electical części.
thanks in advance, hqqh |
|
| Powrót do góry | |
 |
Kripton2035
Dołączył: 19 lipca 2001 Posts: 538 Dzięki: 19 Lokalizacja: Earth
| 25 stycznia 2004 15:56 | | |
|
| good luck, nawet jeśli znajduje się schematyczne, nawet jeśli znajdziesz błąd, to prawdopodobnie nie będzie mógł otrzymać wadliwy obwód ... miły czarne pudełko z OEM odniesienie to ... Ci lepiej szukaj tym samym dysku i wymiana kontrolerów karty ... jak to niedawno jeden to może być mniej trudny ... |
|
| Powrót do góry | |
 |
MARV
| 25 stycznia 2004 15:58 | | |
|
| Użyj narzędzi IBM w celu określenia stanu dysku jest cala jego bardziej likley części mechaniczne nie od elektroniki.
W zależności od sposobu cenne dane możesz spróbować zakupie tego samego modelu dysku i przesadzania kontroler pokładzie.
Na pokładzie jest małym wbudowany komputer, jego wątpliwych można dowiedzieć się czegoś przydatne z schematyczne, że isnt locigal z tracings. Chciałbym wątpliwości IBM daje obecnie lub chip schematic szczegóły. |
|
| Powrót do góry | |
 |
Google AdSense

| 25 stycznia 2004 15:58 Reklamy | | |
|
|
|
|
| Powrót do góry | |
 |
eltonjohn
| 25 stycznia 2004 16:59 Re: Req: Schemat IBM harddisk | | |
|
| Cześć .. Chcę podzielić się moim zdaniem .. Miałem podobny problem .. jakiś czas temu .. Jak to już zostało powiedziane .. Nie istnieją żadne dyski twarde schematem do publicznej wiadomości ... Ale można zrobić somthing .. Zakładając, że silniki są OK .. Postaraj się, aby innego podobnego dysku twardego. I jest bardzo carfull, zamieniać electronoc pokładzie ... Należy OK.! |
|
| Powrót do góry | |
 |