Regulamin | Ostatnie posty | temat RSS | Szukaj | Zarejestruj | Zaloguj

Cyfrowy oscyloskop Project

Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3 ... 14, 15, 16
Skocz do strony:

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Hobby i Circuits Małych Projektów Problemy -> Cyfrowy oscyloskop Project
Wersja arabska Wersja bułgarska Polish version Wersja czeska Wersja w języku duńskim Wersja niemiecka Wersja grecka Wersja anglojęzyczna Wersja hiszpańska Wersja fińska Wersja francuska Hinduski wersji Chorwacki wersji Indonezyjski wersji Wersja włoska Hebrajski wersji Japońskiej wersji Koreańskiej wersji Wersja litewska Wersja łotewska Wersja w języku niderlandzkim Wersja w języku norweskim English version Wersja portugalska Wersja rumuńska Rosyjska wersja Wersja słowacka Wersja słoweńska Serbski wersji Wersja szwedzka Tagalski wersji Ukraińska wersja Wietnamski wersji Chiński wersji
Autor Wiadomość
miniK0bo

Post 27 wrz 2008 11:41 Re: Cyfrowy oscyloskop Project
tagi: jyetech oscyloskop oscyloskop jyetech jyetech zakresu jyetech.com avr zakresu www.jyetech.com avr oscyloskop

Jeśli chodzi o JYETECH oscyloskop, Mam kupił kilka z nich, a ja jestem bardzo zadowolony z niego. Chociaż nie jest to wysokiej klasy zakres, to jest zabawne grać z nim. A poza tym można go używać jako rozwój pokładzie, przeprogramowania AVR robić inne rzeczy. Szablon plik jest to łatwe dla rozwoju!

Pojawiła się nowa angielski stronę internetową, tak aby uzyskać więcej informacji, można przejść do:
http://www.jyetech.com/en/default.html

Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Powrót do góry
peezmt

Post 30 Wrz 2008 5:28 Cyfrowy oscyloskop Project
tags: usb zakresu pic18f4550 usb oscyloskopie pic18f4550 usb usb zakres zakres pic18f4550 pic18f4550 zakresu oscyloskopie pic18f4550 usb oscyloskopie pic 18f4550

OK, proszę mnie o Know PIC18F4550 USB Oscyloskop
Powrót do góry
saranyak_ece

Dzięki: 5

Post 30 Wrz 2008 21:00 Re: Cyfrowy oscyloskop Project
tagi: www.chocbar.demon.co.uk http://www.chocbar.demon.co.uk/

http://www.chocbar.demon.co.uk/
Powrót do góry
peezmt

Post 14 października 2008 8:25 cyfrowy oscyloskop Project

Nie osiągnięto linków
Proszę ponownie Linki
Powrót do góry
so_nices

Post 23 października 2008 16:57 Re: Cyfrowy oscyloskop Project
tags: oscyloskop cyfrowy Spartan 3 Spartan 3 do oscyloskopu Spartan 3 oscyloskopie projektowaniu oscyloskopu Spartan projektowaniu oscyloskop cyfrowy oscyloskop oscyloskop spartan3

Hi, I am projektowania cyfrowego oscyloskopu z wykorzystaniem Spartan3 AIO1 jak ADC. Nie jestem pewien jak zmierzyć freq i napięcia, więc mogę wyświetlić go na wyjście VGA. Czy ktoś może doradzić proszę.

Thanks you very much Very Happy
Powrót do góry
w kolonel

Post 31 października 2008 20:30 Re: Cyfrowy oscyloskop Project
tags: oscyloskop oscyloskop soudez projektu

Hi all,

Kowalski ktoś jakiś kod do soudez-oscyloskop (http://www.soudez.be/joomla/content/view/12/27/lang, pl /). Myślę, że to bardzo intereting projektu, ale nie mogę znaleźć kod wszędzie ...

Thanx in advance!

TK
Powrót do góry
Giuss

Post 10 listopada 2008 22:31 Re: Cyfrowy oscyloskop Project
tagi: avr zakres

ray0812 napisał:
W AVR zakresu budowy przez chińskich. Tylko 2ms / S, ale bardzo prosta i tania. Good for hobbists, którzy nie potrzebują wysokiej częstotliwości.

I nie znajdziesz już w schematy wykres ... masz to?
Powrót do góry
miniK0bo

Post 23 listopada 2008 10:53 Re: Cyfrowy oscyloskop Project
tagi: jyetech jyetech zakresu jyetech.com avr zakresu jyetech schematyczne www.jyetech.com

Giuss napisał:
ray0812 napisał:
W AVR zakresu budowy przez chińskich. Tylko 2ms / S, ale bardzo prosta i tania. Good for hobbists, którzy nie potrzebują wysokiej częstotliwości.

I nie znajdziesz już w schematy wykres ... masz to?

do schematu i więcej informacji można uzyskać pod adresem:
http://www.jyetech.com/en/default.html

Myślę, że nie będzie w stanie samodzielnie zbudować dla tej ceny.
Powrót do góry
Giuss

Post 27 listopada 2008 23:12 Re: Cyfrowy oscyloskop Project

I nie znajdziesz schematy .... wiesz tutaj?

Nie chcę budować, ale tylko do zrozumienia jak to działa

Cześć
Powrót do góry
Avra

Post 31 stycznia 2009 2:41 Re: Cyfrowy oscyloskop Project

Jaka jest cena AveScope i kiedy będzie miało angielski?
Powrót do góry
ganzziani

Post 17 marca 2009 15:44 Re: Cyfrowy oscyloskop Project
tagi: projekt cyfrowy oscyloskop cyfrowy oscyloskop projekt oscyloskopu avr avr oscyloskop projekt oscyloskopu avr multikitb oscyloskopie na avr

Oto moje cyfrowy oscyloskop projekty:

COMA: Wszystkie w jeden instrument:
http://www.gabotronics.com/COMA.htm

AVR MultiKitB:
http://www.gabotronics.com/multikitb.htm

Ostatnio edytowane przez ganzziani na 18 marca 2009 2:47, edited 1 raz w sumie
Powrót do góry
miniK0bo

Post 18 marca 2009 1:38 Re: Cyfrowy oscyloskop Project

WOW!

Wygląda naprawdę miło! Musisz mieć spędził dużo czasu, co wszystkie prace tak! Czego używać SDCard dla faktycznie?
Powrót do góry
ganzziani

Post 18 marca 2009 2:53 Re: Cyfrowy oscyloskop Project

Tak, Microchip konkursów rozpoczęła rok temu. SD Card nie jest jeszcze wdrożone, ale będą wykorzystywane do przechowywania fali, niestandardowe aplikacje, wzory, itp. ..
Powrót do góry
wyrko

Post 25 marca 2009 7:09 Cyfrowy oscyloskop Project
tags: oscyloskop cyfrowy projektu

hi all
Jestem projektowania cyfrowego oscyloskopu składowania oparte na FPGA ..... I dont know-how do rozpoczęcia projektu ... please help me out
Powrót do góry
miniK0bo

Post 29 marca 2009 17:35 Re: Cyfrowy oscyloskop Project
tags: oscyloskop obrysem oscyloskopie frontonu oscyloskopy analogowe obrysem obrysem oscyloskop oscyloskop obrysem projektowania

Hi wyrko,

Możesz rozpocząć czytanie tego wątku ze strony jednego, to co zrobiłem. Kilka lat temu członkiem forum monnoliv się ładny design. Możesz przeczytać o tym na swojej stronie:
http://www.soudez.be/joomla/content/view/12/27/lang, pl /

Zacząłem moje oscyloskopie jako zbyt, a w ubiegłym tygodniu otrzymałem mój PCB dla analogowych frontonu. Ten frontonu jest w dużym stopniu opiera się na konstrukcji monnoliv. Oto zapowiedź tego, co produkt końcowy powinien wyglądać.

Powrót do góry
wyrko

Post 02 kwietnia 2009 11:35 Cyfrowy oscyloskop Project

Dziękujemy! 4 pomocy ...... Mam rozpoczęła realizację projektu i Mam problem w realizacji mechanizm uruchamiający ... can u plz powiedz mi o smthing
wyzwalających i jak u incorpoated go w projektowaniu
Powrót do góry
miniK0bo

Post 03 kwietnia 2009 1:10 Re: Cyfrowy oscyloskop Project

Mam coś jeszcze nie zostało wdrożone. I tylko w niektórych sprzętu stuff. Ale co chciałbym sobie wyobrazić, że w próbkach pochodzą w swoisty sposób FIFO. A kiedy pojawi się powodować, że będziesz używać punktu pośrodku was próbki danych.

Jakie problemy można napotkać zrobił, i co z konfiguracją sprzętu wyglądać?
Powrót do góry
wyrko

Post 03 kwietnia 2009 16:19 Cyfrowy oscyloskop Project

My nie pracował w części sprzętu ..... mamy wdrożony mechanizm pamięci i wyświetlanie w naszych wzorów .... nie jesteśmy pewni co naszym sprzęcie część jeszcze ....... mamy w tej chwili pracujemy nad projektowaniu modułów FPGA .......
Powrót do góry
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Hobby i Circuits Małych Projektów Problemy -> Cyfrowy oscyloskop Project
Strona 16 z 16 Wszystkie czasy w strefie GMT 2 godziny
Idź do strony Poprzednia 1, 2, 3 ... 14, 15, 16
Skocz do strony:

Nadużycie | | Administrator | | Moderatorzy | | Wspomóż nas | | sitemap
wątek RSS