| Autor | Wiadomość |
|---|
mike_bihan
| 12 lutego 2003 17:48 Różnica Z | | |
|
| ddd
Ostatnio edytowane przez mike_bihan dniu 07 lipca 2003 6:55, edited 1 time in całkowita |
|
| Powrót do góry | |
 |
mike_bihan
| 12 lutego 2003 17:50 | | |
|
| | Który z nich jest najbliższa tradycyjnej definicji Zo? |
|
| Powrót do góry | |
 |
Google AdSense

| 12 lutego 2003 17:50 Reklamy | | |
|
|
|
|
| Powrót do góry | |
 |
CLK
| 13 lutego 2003 1:38 | | |
|
| Cześć,
Jak wiesz Zpv jest liczony od mocy i napięcia, moc Zpi i prądu, napięcia Zvi i aktualne. HFSS oblicza napięcie przez pole elektryczne integracji całej linii od GND do sygnału. Obecny pochodzi z pola magnetycznego i energii z Wektor Poyntinga. Najbliższa wartość jest liczony od R i V. Dlaczego? Energii jest łatwo, liczonego od E i H *. Integracja Napięcie E. Oznacza to, że masz określone line impedancji prawidłowo i że obecna nie jest accuratly komputerowej. Musisz sprawdzić w instrukcji obsługi jaki jest aktualny komputerowej i być może nie jest to możliwe, aby obliczyć prawidłową wartość struktur CPWs. Mam nadzieję, że to było pomocne!
CLK |
|
| Powrót do góry | |
 |
Cray
| 13 lutego 2003 1:50 | | |
|
| Oto dobry opis zpv, zpi i Zvi http://www.gmr.ssr.upm.es/www2/00035620_Gentili_et_Salazar-Palma_95.pdf |
|
| Powrót do góry | |
 |
mike_bihan
| 13 lutego 2003 8:15 ? | | |
|
| | Cray napisał: | Oto dobry opis zpv, zpi i Zvi http://www.gmr.ssr.upm.es/www2/00035620_Gentili_et_Salazar-Palma_95.pdf |
Excuse me, dokumentu nie może być pobrany, chcesz przesłać? |
|
| Powrót do góry | |
 |
CLK
| 13 lutego 2003 10:36 | | |
|
| | Dla mnie to jest do pobrania. Jest lepiej, gdyby spróbować ponownie. wystarczy skopiować i wkleić link podczas próby dostępu do tego linku pojawi się prośba o zapisanie pliku |
|
| Powrót do góry | |
 |
Chinaski
Dołączył: 17 maj 2001 Posty: 217 Helped: 5 Lokalizacja: Hiszpania
| 13 lutego 2003 10:50 | | |
|
| | Here it is |
|
| Powrót do góry | |
 |
cheng
| 13 lutego 2003 20:38 Porty HFSS | | |
|
| Prawda jest taka, że ważne tylko impedancji w mikrofalowych impedancji falowej. Zależy to tylko uproszczenia. Jeśli chodzi o CPW jest zaniepokojony i, jeśli pole jest głównie skoncentrowany na subtrate jest jasne, należy skorzystać z definicji PV. Przynajmniej polu E-nie zmienia się zbyt wiele w całej linii metalu i można bezpiecznie zidentyfikować konturem. Z drugiej strony wymaga sporo umiejętności do właściwego kanału w porcie. Czasami można wzbudzić także inne tryby, a następnie wynik jest zagrożona. Na przykład, kiedy przeznaczone slotline miksera, MWS dał mi całkowicie fałszywe wyniki (ver. 3.0) i hfss było w porządku z definicji PV, który był w granicach 1% krzywych Cohn projektu. To dlatego myślę MWS teraz jest wyświetlana impedancja linii, chociaż mam pewne disgareement z ich definicją również. Przypomnę - dla struktur, nie bardzo rozpowszechnione (np. CPW) i dobrej definicji obrysu integracji można bezpiecznie założyć, PV. Dla innych PI działa najlepiej.
hope it helps. |
|
| Powrót do góry | |
 |
Synchronizacja
| 14 lutego 2003 6:44 | | |
|
| good post.
także napięcia / prądu nie jedynym określone dla quasi-TEM. V zależy integralną ścieżki.
Kwestia ta została omówiona w Agilent hfss podręcznika, ale nie w ansoft. byli z tego samego źródła, a teraz zjednoczonego ponownie żaden sposób
dziwne, ansoft ma taki dobry kod, ale kiepski podręcznik
może zapisać pewne informacje na później opłata szkolenie użytkowników? |
|
| Powrót do góry | |
 |
mwpro
| 14 lutego 2003 17:35 | | |
|
| Dobre pytanie.
Innym kłopotliwej sytuacji jest symulacja linii para. Port zmian impedancji od przejść do przekazania, jak i poza sweep częstotliwości. Każdy wie, jak zmusić go do pracy?
pozdrowienia mwpro |
|
| Powrót do góry | |
 |
cheng
| 14 lutego 2003 19:54 | | |
|
| Cóż, w połączeniu linii, parzystych i nieparzystych tryby. Nie jest jasne, który z nich mam na myśli. Następnie HFSS jest nieco "niedbałą" jeśli chodzi o port 2D zakresie dokładności Eigenvalue. Chciałbym push portu triangulacji do max, z ręcznej wysiewu. Jeśli proporcje są złe można ręcznie oczek.
Spróbuj umieścić portu zazębienia na pobudzenia.
wiwaty |
|
| Powrót do góry | |
 |
pewang
Dołączył: 19 lutego 2003 Posty: 139 Pomógł: 1 Lokalizacja: Chiny ChRL
| 21 lutego 2003 9:06 | | |
|
| Dziękujemy za all.You mnie poprawy. I ussally nas zpi. |
|
| Powrót do góry | |
 |