| Autor | Wiadomość |
|---|
alzomor
Dołączył: 09 czerwca 2005 Posty: 626 Helped: 31 Lokalizacja: Kair
| 07 października 2009 13:58 Anteny GPS | | |
|
| HI
Używam GPS do śledzenia. Obecnie używam i aktywnej anteny zewnętrznej, którą ustala się nad samochodem. za rzetelność Wolę używać antena i umieścić go z modułem GPS. Moje pytanie brzmi: Czy antena działa dobrze, jeśli jest osadzony w obudowie urządzenia? a jeśli całe urządzenie jest ustalona w silniku samochodowym?
Co o tym sądzisz?
Salam Hossam Alzomor |
|
| Powrót do góry | |
 |
pabloec
| 07 października 2009 20:08 antena do odbiornika GPS | | |
|
| i dont think its a good idea, pierwsze istnieje wiele obudów metalowych sekund dużo rf hałasu świec zapłonowych itp., może w najlepszym przypadku korzystania wew kabel antenowy, ale zamiast tego anteny użyć plastra na zewnątrz można uzyskać ok. 3dB zysku, przez osobiste doświadczenie dostaniesz dobry SNR od około 6 do 7 satelitów w zależności od kiedy i gdzie jesteś.
i tak zawsze możesz spróbować. W załączeniu sprawozdanie z laboratorium sposób są z jednej anteny GPS i dawno temu (w języku hiszpańskim, ale jej nie może być trudny do automatycznego tłumacza do pracy).
|
|
| Powrót do góry | |
 |
alzomor
| 07 października 2009 23:26 Re: antena do odbiornika GPS | | |
|
| Cześć
Dziękujemy za opinie i sprawozdania. Myślę, że to po włosku, ma też angielska wersja jest? z drugiej strony I f używam antena lub antena wewnątrz obudowy salon pielęgnacji, jest 3dB zysku nadal możliwe?
Salam Hossam Alzomor www () ig () org |
|
| Powrót do góry | |
 |
Google AdSense

| 07 października 2009 23:26 Reklamy | | |
|
|
|
|
| Powrót do góry | |
 |
pabloec
| 08 października 2009 1:13 antena do odbiornika GPS | | |
|
| hahaha jej w języku hiszpańskim. Napisałem ją do laboratorium, dont think wszelkie użyteczne zysk będzie pracować wewnątrz metalowych wszelkiego rodzaju, ale można spróbować użyć plastikowej obudowie, problemy są metalowe płytki blokujące sygnał
im sorry, ale szczerze dont feel like tłumacząc ją, ponieważ korzysta z takich technicznych Languaje że zautomatyzowanych tłumacz ca do pracy i ja just dont mieć czas. |
|
| Powrót do góry | |
 |
alzomor
| 08 października 2009 12:20 Re: antena do odbiornika GPS | | |
|
| Thanks Again.
Mam zamiar użyć plastikowej obudowie, ale to będzie wewnątrz salonu samochodowego. Moje pytanie brzmi: dawka sygnały przechodząc z szyb samochodowych będą wystarczające, aby osiągnąć dobre zyski?
Salam Hossam Alzomor |
|
| Powrót do góry | |
 |