Forum elektronika

Regulamin | Ostatnio dodane | temat RSS | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

antena do odbiornika GPS

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> RF, Microwave, Anteny i Optyki -> antena do odbiornika GPS
Autor Wiadomość
alzomor

Helped: 31

Post 07 października 2009 13:58

Anteny GPS

HI

Używam GPS do śledzenia.
Obecnie używam i aktywnej anteny zewnętrznej, którą ustala się nad samochodem.
za rzetelność Wolę używać antena i umieścić go z modułem GPS.
Moje pytanie brzmi: Czy antena działa dobrze, jeśli jest osadzony w obudowie urządzenia?
a jeśli całe urządzenie jest ustalona w silniku samochodowym?

Co o tym sądzisz?

Salam
Hossam Alzomor
Powrót do góry
pabloec

Post 07 października 2009 20:08

antena do odbiornika GPS

i dont think its a good idea, pierwsze istnieje wiele obudów metalowych sekund dużo rf hałasu świec zapłonowych itp., może w najlepszym przypadku korzystania wew kabel antenowy, ale zamiast tego anteny użyć plastra na zewnątrz można uzyskać ok. 3dB zysku, przez osobiste doświadczenie dostaniesz dobry SNR od około 6 do 7 satelitów w zależności od kiedy i gdzie jesteś.

i tak zawsze możesz spróbować. W załączeniu sprawozdanie z laboratorium sposób są z jednej anteny GPS i dawno temu (w języku hiszpańskim, ale jej nie może być trudny do automatycznego tłumacza do pracy).

Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Powrót do góry
alzomor

Post 07 października 2009 23:26

Re: antena do odbiornika GPS

Cześć

Dziękujemy za opinie
i sprawozdania.
Myślę, że to po włosku, ma też angielska wersja jest?
z drugiej strony
I f używam antena lub antena wewnątrz obudowy salon pielęgnacji, jest 3dB zysku nadal możliwe?

Salam
Hossam Alzomor
www () ig () org
Powrót do góry
Google
AdSense
Google Adsense

Post 07 października 2009 23:26

Reklamy

Powrót do góry
pabloec

Post 08 października 2009 1:13

antena do odbiornika GPS

hahaha jej w języku hiszpańskim. Napisałem ją do laboratorium, dont think wszelkie użyteczne zysk będzie pracować wewnątrz metalowych wszelkiego rodzaju, ale można spróbować użyć plastikowej obudowie, problemy są metalowe płytki blokujące sygnał

im sorry, ale szczerze dont feel like tłumacząc ją, ponieważ korzysta z takich technicznych Languaje że zautomatyzowanych tłumacz ca do pracy i ja just dont mieć czas.
Powrót do góry
alzomor

Post 08 października 2009 12:20

Re: antena do odbiornika GPS

Thanks Again.

Mam zamiar użyć plastikowej obudowie, ale to będzie wewnątrz salonu samochodowego.
Moje pytanie brzmi: dawka sygnały przechodząc z szyb samochodowych będą wystarczające, aby osiągnąć dobre zyski?

Salam
Hossam Alzomor
Powrót do góry
Wersja arabska Wersja bułgarska Wersja katalońska Wersja w języku czeskim Wersja duńska Wersja niemiecka Wersja grecka Wersja anglojęzyczna Wersja hiszpańska Wersja fińska Wersja francuska Wersja Hindi Wersja chorwacka Indonezyjski wersji Wersja włoska Wersja hebrajska Wersja japońska Koreańskiej wersji Wersja litewska Wersja łotewska Wersja w języku niderlandzkim Wersja norweska Wersja polska Wersja portugalska Wersja rumuńska Wersja rosyjska Wersja słowacka Wersja słoweńska Serbski wersji Wersja szwedzka Wersja Tagalog Ukrainian version Wersja wietnamska Chinese version
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> RF, Microwave, Anteny i Optyki -> antena do odbiornika GPS
Strona 1 z 1

subj

text

All times are GMT 1 godzina