| Autor | Wiadomość |
|---|
robismyname
Dołączył: 17 stycznia 2008 Posts: 105 Dzięki: 2 Lokalizacja: Central Florida
| 28 maj 2009 18:47 Zegar generacji z JK Flip Flop | | |
|
| Jestem wykorzystujące 26 MHz TCXO wraz z JK Flip Flop aby wygenerować zegarem 13MHz, co jest niezbędne dla innego IC. Moje pytanie brzmi: na jakich pin z JK Flip Flop mogę połączyć 26 MHz TCXO? Zegar, J lub K?
|
|
| Powrót do góry | |
 |
trekkytekky
Dołączył: 04 kwietnia 2009 Posts: 58 Dzięki: 5 Lokalizacja: Perth
| 29 maja 2009 14:09 Zegar generacji z JK Flip Flop | | |
|
| | Jeśli używasz tej IC (SN74/54LS107), a następnie podłączyć oscylator do zegara pin i krawat J, K i jasne (CLR) wysokie. produkcji będzie włączać spadający krawędzi (podzielić przez 2) |
|
| Powrót do góry | |
 |
robismyname
Dołączył: 17 stycznia 2008 Posts: 105 Dzięki: 2 Lokalizacja: Central Florida
| 31 maja 2009 18:18 Re: Zegar z pokolenia JK Flip Flop | | |
|
| | trekkytekky napisał: | | Jeśli używasz tej IC (SN74/54LS107), a następnie podłączyć oscylator do zegara pin i krawat J, K i jasne (CLR) wysokie. produkcji będzie włączać spadający krawędzi (podzielić przez 2) |
będzie podłączenie J, K i jasne (CLR) do VCC jest wystarczająco dobry? |
|
| Powrót do góry | |
 |
trekkytekky
Dołączył: 04 kwietnia 2009 Posts: 58 Dzięki: 5 Lokalizacja: Perth
| 31 maja 2009 18:50 Zegar generacji z JK Flip Flop | | |
|
| | Łączenie vcc byłoby dobrze, to będzie ciągnąć wysokich nakładów. Wystarczy mieć świadomość, że co najmniej 107 niski zegar czasu trwania 47nS i maks. częstotliwości 30MHz z danych zostały wysłane. Więc twój tcxo może być szybko go w zależności od cykl jej produkcji. Jedynym sposobem, aby dowiedzieć się, na pewno jest to wypróbować i zobaczyć. Jeśli to nie działa wyjście z Flip Flop będzie 50% cykl pracy, niezależnie od wkładu cykl. |
|
| Powrót do góry | |
 |