waterytime
| 13 lutego 2009 15:43 Czas wzmacniacza stały problem | | |
|
| 
Mam gotowy projekt wzmacniacz mocy z urządzenia LDMOS. Ale pozostała problemem jest to, że RF on / off czasie pA jest zobowiązany nie długo, jak 3us (poprzez kontrolę stronniczości bramy)! Praca ta nie jest tym, czym jestem dobry ktoś at.Can powiedz mi jak sobie sprawę, że? |
|
biff44
Dołączył: 24 grudzień 2004 Posty: 1763 Helped: 234 Lokalizacja: New England, USA
| 13 lutego 2009 19:58 Re: O RF on / off czasie wzmacniacz mocy! | | |
|
| Cóż, fet mikrofalowa z pewnością włączać i wyłączać Bardzo szybko, stosując prawo kontroli bramy voltagel uprzedzeń! Są to tak naprawdę tylko 2 problemy: 1) szczypanie off brama zostanie zamknięty większość drenażu prąd, ale nie wszystkie. Jeśli ae baterii, prądu upływu w RF FET mocy, gdy szczypał off, będą prawdopodobnie nadal zbyt wysoka 2) zmiana czasu jest problem przede wszystkim z powodu uprzedzeń kondensatory bramy używane line. Jeśli masz 1 uF kondensator do masy w sieci stronniczości, będziesz musiał zmienić napięcie na tym kondensatorze w czasie krótszym niż 1 nami. To zajmie dużo energii prądu zasilającego!
Tak więc kompromis jest to, że chcesz, aby wszelkie manewrowania kondensatory sieci nastawienie na bramie być jak najmniejsza nie dając początek wzmacniacz do oscylują. Projekt jest zazwyczaj rezystor sieci składającej się z ziemi i bramy i brama do -5 V, o współczynniku wartość rezystora utworzona w celu nadania deisred normalnego napięcia bramę. Wtedy masz tranzystor między bramą i -5 V zasilania ciągnąć go szybko do -5 Volt. Potem, kiedy wyłączyć, że tranzystor, rezystor od bramy do ziemi prace ciągnąć się napięcia bramy powrót do stałej wartości państwa. Jest to po prostu kwestia czasu RC stała w tym miejscu.
Tak, możesz wyłączyć RF FET szybko. Jednak, aby włączyć go szybko, należy zmniejszyć pojemność do ziemi, i uczynić rezystory w drzewie stronniczości być na tyle mała w wartościach bezwzględnych w celu zaspokojenia stale w czasie RC 1 nami. Może się okazać, że -5 dostaw V dostarcza wielu obecnych, kiedy skończysz. |
|