Regulamin | Ostatnie posty | temat RSS | Szukaj | Zarejestruj | Zaloguj

555 może być stosowany jako liczniki RS flip flops?

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Analog Circuit Design -> Czy 555 chronometrażyści być użyte jako RS flip flops?
Wersja arabska Wersja bułgarska Polish version Wersja czeska Wersja w języku duńskim Wersja niemiecka Wersja grecka Wersja anglojęzyczna Wersja hiszpańska Wersja fińska Wersja francuska Hinduski wersji Chorwacki wersji Indonezyjski wersji Wersja włoska Hebrajski wersji Japońskiej wersji Koreańskiej wersji Wersja litewska Wersja łotewska Wersja w języku niderlandzkim Wersja w języku norweskim English version Wersja portugalska Wersja rumuńska Rosyjska wersja Wersja słowacka Wersja słoweńska Serbski wersji Wersja szwedzka Tagalski wersji Ukraińska wersja Wietnamski wersji Chiński wersji
Autor Wiadomość
desperado1

Dzięki: 6

Post 10 lutego 2009 13:07 Czy 555 chronometrażyści być użyte jako RS flip flops?

W 555 Minutnik zawiera RS flip flop. Czy 555 Minutnik być wykorzystywana jako RS flip flop?
Powrót do góry
View user's profile
erikl

Dzięki: 99

Post 10 lutego 2009 17:35 Re: Czy 555 chronometrażyści być użyte jako RS flip flops?

desperado1 napisał:
W 555 Minutnik zawiera RS flip flop. Czy 555 Minutnik być wykorzystywana jako RS flip flop?

Dlaczego nie? Sterowanie za pomocą wejść CONTROL_VOLTAGE / PRÓG i TRIGGER.
Powrót do góry
View user's profile
desperado1

Post 11 lutego 2009 3:35 Czy 555 chronometrażyści być użyte jako RS flip flops?

możesz podać schemat proszę? im nowych z 555 Minutnik .................
thanks in advance
Powrót do góry
View user's profile
erikl

Post 11 lutego 2009 12:58 Re: Czy 555 chronometrażyści być użyte jako RS flip flops?

Można go znaleźć w każdym dateSheet usługi, np. tutaj:
http://search.datasheetcatalog.net/key/NE555
Powrót do góry
View user's profile
Google
AdSense

Post 11 lutego 2009 12:58 Reklamy

Powrót do góry
desperado1

Post 12 lutego 2009 10:04 Czy 555 chronometrażyści być użyte jako RS flip flops?

Chcę schemat, a nie danych

Dodano po 1 minuty:

, w którym należy podać pin R wejściowego, w którym należy podać pinowe wejście S ............. i nie musimy krótko wszelkie kołków.
Powrót do góry
View user's profile
erikl

Post 12 lutego 2009 12:27 Re: Czy 555 chronometrażyści być użyte jako RS flip flops?

desperado1 napisał:
Chcę schemat, a nie danych

W danych zawiera schemat.

desperado1 napisał:
Dodano po 1 minuty:

, w którym należy podać pin R wejściowego, w którym należy podać pinowe wejście S ............. i nie musimy krótko wszelkie kołków.

Ja już powiedziałem, w mojej pierwszej odpowiedzi. Proponujemy zapoznanie się dokładniej!
Powrót do góry
View user's profile
desperado1

Post 12 lutego 2009 12:43 Czy 555 chronometrażyści być użyte jako RS flip flops?

I dokładnie ją przeczytać, ale cudn't się podpisywać na temat wykorzystania go jako RS flip flop ......?? plz sugerują mnie
Powrót do góry
View user's profile
erikl

Post 12 lutego 2009 13:30 Re: Czy 555 chronometrażyści być użyte jako RS flip flops?

desperado1 napisał:
I dokładnie ją przeczytać, ale cudn't się podpisywać na temat wykorzystania go jako RS flip flop ......?? plz sugerują mnie

erikl napisał:
Sterowanie za pomocą wejść CONTROL_VOLTAGE / PRÓG i TRIGGER.

Ok, trochę więcej. Oto symbolicznym do 555 IC:
To z http://www.elektronik-kompendium.de/public/schaerer/st555.htm i zawiera wyjaśnienia, ale w języku niemieckim. Zasadniczo to mówi:

A LOW impuls w TRIGGER wejście (pin 2) określa RS-FlipFlop: OUTPUT (pin 3) dostaje WYSOKIE. Wysoki puls u progu wejścia (pin 6) resetuje RS-FlipFlop i OUTPUT (pin 3) wykracza LOW.
Jeżeli kontrola wprowadzania danych napięcia (pin 5) nie jest stosowany (na zmianę wartości progowych), połącz go z 100nF WPR do GND. Jeśli / RESET (pin 4) nie jest wykorzystywany, podłącz go do vcc. Zostaw ABSOLUTORIUM (pin 7) otwarte.

HTH!

Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Powrót do góry
View user's profile
desperado1

Post 13 lutego 2009 11:36 Czy 555 chronometrażyści być użyte jako RS flip flops?

Thank you so much ............ tzn. mogę wziąć pin 2, R wejściowe i może pin 6, S wejściowych. Am I right?
Powrót do góry
View user's profile
erikl

Post 13 lutego 2009 13:12 Re: Czy 555 chronometrażyści być użyte jako RS flip flops?

desperado1 napisał:
tzn. mogę wziąć pin 2, R wejściowe i może pin 6, S wejściowych. Am I right?

Nie całkiem:
erikl napisał:
A LOW impuls w TRIGGER wejście (pin 2) określa RS-FlipFlop: OUTPUT (pin 3) dostaje WYSOKIE. Wysoki puls u progu wejścia (pin 6) resetuje RS-FlipFlop i OUTPUT (pin 3) wykracza LOW.

Naprawdę powinien dokładnie przeczytaj więcej Wink Czy to możliwe, problem ... i przyczyny imię i nazwisko? " Crying lub bardzo smutny "

Pin 2 jest Pana / S / (aktywnych LOW), a pin 6 jest Pana R (aktywnych HIGH).
Powrót do góry
View user's profile
sreevyas

Dzięki: 3

Post 13 lutego 2009 14:26 Re: Czy 555 chronometrażyści być użyte jako RS flip flops?

Patrz arkusz danych z zastosowaniem obwodu można findout jak korzystać
Powrót do góry
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Analog Circuit Design -> Czy 555 chronometrażyści być użyte jako RS flip flops?
Strona 1 z 1 Wszystkie czasy w strefie GMT 2 godziny

Nadużycie | | Administrator | | Moderatorzy | | Wspomóż nas | | sitemap
wątek RSS