PILOTIK
| 15 stycznia 2003 1:22 Power Supply (4 przewody 3 fazy "do" 5V) | | |
|
| Cześć!
Ktoś może mi pomaga? Próbuję projektu subj bez transformatora (niski koszt). AD7752 (ten zasilacz dla niego) "pożera" 17mA 5 mA LED i odliczania = ~ 25-30mA. Mój obecny PowerSupply wykorzystuje wszystkie 3 etapy, ale jeśli ja odłączyć 2 fazy urządzenie działa pnly połowie okresu (50Hz). Potrzebuję programu, które używają 3 fazy zbyt, ale działa tylko z jednym z nich bez stopings dla halfperiod. Więcej na ten zasilacz nie ma żadnych transformatorów  Puszka metalowa u współpracownik mi?
Thanx. WBR |
|
wzdęty
Dołączył: 19 lipca 2002 Posty: 4811 Helped: 314 Lokalizacja: Middle Earth
| 15 stycznia 2003 1:35 problemów związanych z bezpieczeństwem | | |
|
| | Otrzymujesz poważne problemy z bezpieczeństwem, jeśli zasilane z sieci narzędzie bez transformatora pomiędzy. Jedynym sposobem na przezwyciężenie tego problemu jest mieć swój obwód całkowicie obudowane w materiał izolacyjny z dwóch niezależnych warstw (podwójne ekranowanie). Minimalny zapas mocy byłby jednego transformatora od jednej fazy i neutralnego. Wyjście byłoby prostownika most i na tyle duże, kondensator, że prąd pobierany przez obwodu pomiędzy cyklami linii energetycznych byłyby niewielkie. Można obliczyć ten przez pierwsze rozstrzygnięcia napięcia omdleć. Następnie należy obliczyć za sporządzone przez obwód = Q x t. Gdzie T to czas pomiędzy kolejnymi cyklami połowa linii energetycznych. Następnie należy obliczyć kondensator C = Q / zwiśnięcie napięcia. Widziałem obwodach, gdzie napięcia zasilania zmniejsza się z dzielników napięcia, ale to jeszcze nie problem bezpieczeństwa. |
|