Regulamin | Ostatnio dodane | temat RSS | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Power Supply (4 przewody 3 fazy "do" 5V)

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Profesjonalny sprzęt i ED -> Power Supply (4 przewody 3 fazy "do" 5V)
Wersja arabska Wersja bułgarska Wersja katalońska Wersja w języku czeskim Wersja duńska Wersja niemiecka Wersja grecka Wersja anglojęzyczna Wersja hiszpańska Wersja fińska Wersja francuska Wersja Hindi Wersja chorwacka Indonezyjski wersji Wersja włoska Wersja hebrajska Wersja japońska Koreańskiej wersji Wersja litewska Wersja łotewska Wersja w języku niderlandzkim Wersja norweska Wersja polska Wersja portugalska Wersja rumuńska Wersja rosyjska Wersja słowacka Wersja słoweńska Serbski wersji Wersja szwedzka Wersja Tagalog Ukrainian version Wersja wietnamska Chinese version
Autor Wiadomość
PILOTIK

Post 15 stycznia 2003 1:22 Power Supply (4 przewody 3 fazy "do" 5V)

Cześć!

Ktoś może mi pomaga?
Próbuję projektu subj bez transformatora (niski koszt).
AD7752 (ten zasilacz dla niego) "pożera" 17mA 5 mA LED i odliczania = ~ 25-30mA.
Mój obecny PowerSupply wykorzystuje wszystkie 3 etapy, ale jeśli ja odłączyć 2 fazy urządzenie działa pnly połowie okresu (50Hz).
Potrzebuję programu, które używają 3 fazy zbyt, ale działa tylko z jednym z nich bez stopings dla halfperiod.
Więcej na ten zasilacz nie ma żadnych transformatorów Smutny
Puszka metalowa u współpracownik mi?

Thanx.
WBR
Powrót do góry
View user's profile
Google
AdSense

Post 15 stycznia 2003 1:22 Reklamy

Powrót do góry
wzdęty

Helped: 314

Post 15 stycznia 2003 1:35 problemów związanych z bezpieczeństwem

Otrzymujesz poważne problemy z bezpieczeństwem, jeśli zasilane z sieci narzędzie bez transformatora pomiędzy. Jedynym sposobem na przezwyciężenie tego problemu jest mieć swój obwód całkowicie obudowane w materiał izolacyjny z dwóch niezależnych warstw (podwójne ekranowanie). Minimalny zapas mocy byłby jednego transformatora od jednej fazy i neutralnego. Wyjście byłoby prostownika most i na tyle duże, kondensator, że prąd pobierany przez obwodu pomiędzy cyklami linii energetycznych byłyby niewielkie. Można obliczyć ten przez pierwsze rozstrzygnięcia napięcia omdleć. Następnie należy obliczyć za sporządzone przez obwód = Q x t. Gdzie T to czas pomiędzy kolejnymi cyklami połowa linii energetycznych. Następnie należy obliczyć kondensator C = Q / zwiśnięcie napięcia. Widziałem obwodach, gdzie napięcia zasilania zmniejsza się z dzielników napięcia, ale to jeszcze nie problem bezpieczeństwa.
Powrót do góry
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Profesjonalny sprzęt i ED -> Power Supply (4 przewody 3 fazy "do" 5V)
Strona 1 z 1 All times are GMT 2 Hours

Abuse | | Administrator | | Moderatorzy | | Wspomóż nas | | mapa strony
wątek RSS