Forum elektronika

Regulamin | Ostatnio dodane | temat RSS | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Odbiornik GPS: problemy

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> RF, Microwave, Anteny i Optyki -> Odbiornik GPS: problemy
Autor Wiadomość
swagata

Helped: 4

Post 01 października 2008 20:01

Mikser używane GPS

GP2015 jest potrójne konwersji RF odbiornika. Używa do PLL VCO jako lokalny oscylator.
PLL cyfrowego obiegu. Więc kiedy wyjście VCO miesza się z analogowego sygnału RF, jaki rodzaj sygnału mamy. Czy Mixer modulator? Co jest najgłębszym IF częstotliwości sygnału kupujemy?
Czy wyjście VCO cyfrowej lub analogowej?
Czy odbiornika cyfrowego lub analogowego lub mieszane?

Czy możecie mi wysłać jakieś dokumenty / notatki wyjaśniające bloku mądre działania odbiornika GPS?

Thanx in advance
swagata
Powrót do góry
jecyhale

Helped: 47

Post 02 października 2008 7:28

Odbiornik GPS wyjaśnić

swagata napisał:
GP2015 jest potrójne konwersji RF odbiornika. Używa do PLL VCO jako lokalny oscylator.
PLL cyfrowego obiegu. Więc kiedy wyjście VCO miesza się z analogowego sygnału RF, jaki rodzaj sygnału mamy. Czy Mixer modulator? Co jest najgłębszym IF częstotliwości sygnału kupujemy?
Czy wyjście VCO cyfrowej lub analogowej?
Czy odbiornika cyfrowego lub analogowego lub mieszane?

Czy możecie mi wysłać jakieś dokumenty / notatki wyjaśniające bloku mądre działania odbiornika GPS?

Thanx in advance
swagata

Wyjście VCO jest niski sygnał sinus swing, i miesza się go z rf sygnału po LNA, a następnie wygenerować jeśli około 1M ~ 4M Hz, to sygnał przepływu throuth band-pass filter i AGC i ADC

Więc można tylko dostać sygnał cyfrowy po ADC.
Otrzymywania jest RF i wymieszać zwarcia sygnału.
Powrót do góry
swagata

Post 02 października 2008 20:28

GPS BPSK zauważa cechy sygnału

Mam 1.5GHz sygnału z modulacją BPSK 1,023 Mb / s, jak wejście RF i LO w 1,4 Gz. Czy χ bloku miksera lub modulator? Słyszałem, że gdy 2 analogowe sygnały są mieszane jego miksera i kiedy 1 analogowy i cyfrowy sygnał sygnał jest mieszany jego modulatora.

Jeśli pętla jest zablokowana na 1.4GHz, doues co oznacza, że jego sygnał wejściowy jest 1.4GHz?

Plz posyłać odpowiednich notatek, jeśli to możliwe.
Thanx in advance
swagata
Powrót do góry
jecyhale

Post 03 października 2008 3:52

Pętla synchronizacji fazy GPS receiver

swagata napisał:
Mam 1.5GHz sygnału z modulacją BPSK 1,023 Mb / s, jak wejście RF i LO w 1,4 Gz. Czy χ bloku miksera lub modulator? Słyszałem, że gdy 2 analogowe sygnały są mieszane jego miksera i kiedy 1 analogowy i cyfrowy sygnał sygnał jest mieszany jego modulatora.

Jeśli pętla jest zablokowana na 1.4GHz, doues co oznacza, że jego sygnał wejściowy jest 1.4GHz?

Plz posyłać odpowiednich notatek, jeśli to możliwe.
Thanx in advance
swagata

Tak, masz rację. Ale myślę, że blok X systemu.

Mikser jest jednym z elementów jest.

Sygnał RF jest 1575.42MHz, więc PLL jest zablokowana (1575.42MHz-1.023MHz).

Te dwa sygnały wejściowe na mikser, więc wyjście jest 1.023MHz.

Ale są BPF, VGA i ADC, aby proces ten 1.023MHz sygnał analogowy, a następnie wyjście sygnału cyfrowego.
Powrót do góry
Abhishekabs

Helped: 84

Post 03 października 2008 6:21

problemy z Odbiorniki GPS

Kiedy powiesz swoim odbiorniku, a następnie robisz konwersji w dół i jest mikser nie modulatora.
Modulacja odbywa się przy przekazywaniu sygnału.
Nawet jeśli mieszania dwóch sygnał analogowy można modulator gdy Konwersja jest procesem tam jest.
Więc mikser jest modulator podczas Konwersja sygnału.

Ostatnio edytowane przez Abhishekabs dniu 03 października 2008 6:22, edited 1 time in całkowita
Powrót do góry
swagata

Post 03 października 2008 6:22

Re: Odbiornik GPS: problemy

Myślę, że coundn't wyjaśnienia problemów.

1. PLL nie jest wykorzystywana w odbiornik GPS jak demodulatora częstotliwości, ale do wygenerowania częstotliwość LO 1.4GHz.The błąd jest "PLL zablokowana 1.4Ghz" oznacza wejście refrence PLL jest 1.4GHz? (Triple konwersji przy użyciu stacjonarnych architektury częstotliwości LO)

2.I przeczytanie "PLL jest używany jako generator LO i zegar cyfrowy system". W 1. etapie miksera mamy wejście RF (1,5 GHz) i LO (1.4GHz). Podwójnej zrównoważonego otwarte mixer.Now kolektora jest to miksera lub modulator?

3. Ponieważ mamy VCO, nie gwarantuje to analog PLL? Co fazy Dector wtedy? Czy to jest mnożnik?
Powrót do góry
Google
AdSense
Google Adsense

Post 03 października 2008 6:22

Reklamy

Powrót do góry
Abhishekabs

Helped: 84

Post 03 października 2008 6:26

Odbiornik GPS: problemy

Więc to powiedzieć, jest
Używasz PLL jako źródło VCO i inne urządzenia do mnożenia częstotliwości (detektor fazy). Am I correct?
Powrót do góry
swagata

Post 03 października 2008 6:37

Dlaczego 1.4Ghz LO częstotliwość zostanie wybrany w tym stałe architektury częstotliwości LO?

Dodano po 8 minut:

Detektora fazy jest częścią PLL i nie modulatora.
Powrót do góry
jecyhale

Post 03 października 2008 7:50

swagata napisał:
Myślę, że coundn't wyjaśnienia problemów.

1. PLL nie jest wykorzystywana w odbiornik GPS jak demodulatora częstotliwości, ale do wygenerowania częstotliwość LO 1.4GHz.The błąd jest "PLL zablokowana 1.4Ghz" oznacza wejście refrence PLL jest 1.4GHz? (Triple konwersji przy użyciu stacjonarnych architektury częstotliwości LO)

2.I przeczytanie "PLL jest używany jako generator LO i zegar cyfrowy system". W 1. etapie miksera mamy wejście RF (1,5 GHz) i LO (1.4GHz). Podwójnej zrównoważonego otwarte mixer.Now kolektora jest to miksera lub modulator?

3. Ponieważ mamy VCO, nie gwarantuje to analog PLL? Co fazy Dector wtedy? Czy to jest mnożnik?

1, w odniesieniu do częstotliwości PLL jest kilkadziesiąt MHz. i częstotliwość VCO należy podzielić przez 192, na przykład, a następnie porównać z częstotliwością odniesienia przez PFD.

2, jest mikser

3, Wszystkie cyfrowe PLL DCO został zaprojektowany przez TI.
Powrót do góry
Wersja arabska Wersja bułgarska Wersja katalońska Wersja w języku czeskim Wersja duńska Wersja niemiecka Wersja grecka Wersja anglojęzyczna Wersja hiszpańska Wersja fińska Wersja francuska Wersja Hindi Wersja chorwacka Indonezyjski wersji Wersja włoska Wersja hebrajska Wersja japońska Koreańskiej wersji Wersja litewska Wersja łotewska Wersja w języku niderlandzkim Wersja norweska Wersja polska Wersja portugalska Wersja rumuńska Wersja rosyjska Wersja słowacka Wersja słoweńska Serbski wersji Wersja szwedzka Wersja Tagalog Ukrainian version Wersja wietnamska Chinese version
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> RF, Microwave, Anteny i Optyki -> Odbiornik GPS: problemy
Strona 1 z 1

subj

text

All times are GMT 1 godzina