| Autor | Wiadomość |
|---|
steadyj
| 22 sierpnia 2008 19:10 "Lead" lub "lag" w detektor fazy? | | |
|
| Witam wszystkich, jestem zagubiony sędzia "głównego" lub "opóźnienie" w detektor fazy.
Rysunek 1 jest detektor fazy. Rysunek 2 fali, gdy prowadzi B. Ale fakt "prowadzi B" wydaje się zależeć od początkowego. Jak widać na rysunku 3, jeżeli pierwotny czas jest czerwona linia pionowa, staje się "pozostaje B". I impulsów wyjście będzie na Qb zamiast zapewniania jakości.
Więc co jest nie tak z moją logiką? Uważam, detektor fazy powinny działać w sposób wiarygodny, a nie w zależności od dowolnego czasu początkowego. Co to jest prawdziwe dzieła fazy sposób detektor?
|
|
| Powrót do góry | |
 |
FVM
Dołączył: 22 stycznia 2008 Posty: 5148 Helped: 766 Lokalizacja: Bochum, Niemcy
| 22 sierpnia 2008 19:25 Re: "Lead" lub "lag" w detektor fazy? | | |
|
| | in a real circuit? , co jest wstępnym czasu w rzeczywistym obiegu? Tylko fikcją. Właściwie, zasilanie jest włączone w dowolnym momencie i FF początkowego państwa są tak nieznane. Więc licząc krawędzi detektora fazy będą początkowo w niepewności jednym cyklu. Ale to nie ma problemu w prawdziwej aplikacji (zazwyczaj PLL). Myślę, że będziesz findout, dlaczego. |
|
| Powrót do góry | |
 |
Google AdSense

| 22 sierpnia 2008 19:25 Reklamy | | |
|
|
|
|
| Powrót do góry | |
 |
steadyj
| 22 sierpnia 2008 19:38 "Lead" lub "lag" w detektor fazy? | | |
|
| I naprawdę nie wiem dlaczego. Na przykład to wejście odniesienia i B jest wyjście VCO. Po włączeniu zasilania, częstotliwość B jest niższa niż A. Dlatego chcemy detektora fazy może napięcie wyjściowe na "UP" port. Niestety niepewności po włączeniu zasilania może dokonać działanie sprzeczne, co wydaje się un-lock na wieki. - Proszę mnie poprawić. Dziękuję. |
|
| Powrót do góry | |
 |
LVW
Dołączył: 07 maj 2008 Posty: 1465 Helped: 242 Lokalizacja: Niemcy
| 23 sierpnia 2008 9:28 Re: "Lead" lub "lag" w detektor fazy? | | |
|
| | steadyj napisał: | Rysunek 1 jest detektor fazy. Rysunek 2 fali, gdy prowadzi B. Ale fakt "prowadzi B" wydaje się zależeć od początkowego. Jak widać na rysunku 3, jeżeli pierwotny czas jest czerwona linia pionowa, staje się "pozostaje B". I impulsów wyjście będzie na Qb zamiast zapewniania jakości. |
Obawiam się, zrozumienie pojęcia "głównego" nie jest poprawne. "Lead" nie oznacza, że pociąg impuls jest "bardziej w prawo" - po prostu jest odwrotnie: Weź czerwoną linię i sprawdzić, że pociąg jest już w stan wysoki i B pociągu nie jest. W związku z tym prowadzi B. |
|
| Powrót do góry | |
 |
FVM
Dołączył: 22 stycznia 2008 Posty: 5148 Helped: 766 Lokalizacja: Bochum, Niemcy
| 23 sierpnia 2008 10:14 Re: "Lead" lub "lag" w detektor fazy? | | |
|
| | Cytat: | | Niestety niepewności po włączeniu zasilania może dokonać działanie sprzeczne, co wydaje się un-lock na wieki. | Porównując swoim obwodzie z 4046 detektor cyfrowy fazie, że nie jest wiadomo, że mają podobne problemy, to powinno działać.
|
|
| Powrót do góry | |
 |