| Autor | Wiadomość |
|---|
vivek1214
| 08 października 2007 21:16 front-end BPF | | |
|
| Hello everyone, Jestem niski, jeśli projektowania przedniej części odbiornika w reklamach, mam zamieszanie, które Band Pass Filter powinno się używać, Butterworth, Czebyszewa lub podniesiony cosinus oraz 90 Phase Shift stopnia powinno się używać Shifer fazy lub składnika czasu opóźnienia. Z góry dziękuję. viva |
|
| Powrót do góry | |
 |
khouly
Dołączył: 20 października 2003 Posty: 2479 Helped: 343 Lokalizacja: Egipt
| 08 października 2007 21:43 odbiornik BPF lna Blick diagram | | |
|
| będzie zależeć, on ur aplikacji i lokalizacji filtrów, spróbuj wysłać schemat blokowy, przedstawiający położenie filtra
Khouly |
|
| Powrót do góry | |
 |
Google AdSense

| 08 października 2007 21:43 Reklamy | | |
|
|
|
|
| Powrót do góry | |
 |
vivek1214
| 08 października 2007 23:48 dlaczego BPF Infront lna | | |
|
| hello khouly, I został dołączony schemat blokowy, można pls zobaczą i zasugerować mi o filtry i fazowych.
|
|
| Powrót do góry | |
 |
khouly
Dołączył: 20 października 2003 Posty: 2479 Helped: 343 Lokalizacja: Egipt
| 09 października 2007 8:03 BPF frontend | | |
|
| BPF zależy ur wymogu odnoszącego, ostrych reakcji, bardzo płaską charakterystykę zysku. więc może być Butterworth lub cheby
się bardzo płaskie zysku, warto użyć masła
o fazowy, u mogą korzystać z poli obwodów fazy
khouly |
|
| Powrót do góry | |
 |
tyassin
Dołączył: 22 lipca 2004 Posty: 340 Helped: 44 Lokalizacja: Northern Hemisphere
| 09 października 2007 10:53 Re: Pomoc w przodu odbiornika BPF design_which należy użyć | | |
|
| Cześć
I nie teraz aplikacji.
Może powinieneś rozważyć zwrotnica filtr przed LNA. Wiem, że zwiększy się NF, ale o silnej interfernce mogą nasycić się LNA i umieścić go również do nasycenia.
Pozdrowienia |
|
| Powrót do góry | |
 |
7rots51
| 09 października 2007 16:22 Re: Pomoc w przodu odbiornika BPF design_which należy użyć | | |
|
| | przed LNA (między LNA i ANT) musimy użyć filtrów niskie straty i LC i mikropaskowe filtry mają wysokie straty, więc trzeba korzystać z innych typów jak w Helical filtrów lub filtra wnękowe, ... tych filtrów mechanicznych i elektronicznych nie w budownictwie, ale nie mogę znaleźć żadnych dobrych informacji umieszczonych na nich, plz posyłać informacji dla nas, jeśli u mieć dobre kontakty, nazwy ebook, czy istnieje jakieś inne typy filtrów niskie straty? |
|
| Powrót do góry | |
 |