Regulamin | Ostatnie posty | temat RSS | Szukaj | Zarejestruj | Zaloguj

Potrzeba łodzi ładowarka schematic

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Profesjonalny sprzęt i Elektroniki Design -> Need łodzi ładowarka schematic
Wersja arabska Wersja bułgarska Polish version Wersja czeska Wersja w języku duńskim Wersja niemiecka Wersja grecka Wersja anglojęzyczna Wersja hiszpańska Wersja fińska Wersja francuska Hinduski wersji Chorwacki wersji Indonezyjski wersji Wersja włoska Hebrajski wersji Japońskiej wersji Koreańskiej wersji Wersja litewska Wersja łotewska Wersja w języku niderlandzkim Wersja w języku norweskim English version Wersja portugalska Wersja rumuńska Rosyjska wersja Wersja słowacka Wersja słoweńska Serbski wersji Wersja szwedzka Tagalski wersji Ukraińska wersja Wietnamski wersji Chiński wersji
Autor Wiadomość
PTC

Post 12 sierpnia 2002 0:08 Need łodzi ładowarka schematic
tagi: łódź baterii schematic

Jak powiedział w temacie, byłbym bardzo thankfull dla każdego, kto mógłby dać mi do mnie lub do schematycznego do ładowarki na 12V 35 Ah łodzi baterii. Źródłem jest 10hp zewnętrzny silnik, który daje ~ 9 - ~ 17 V AC prądu, różnym na mocy stosowane.

Dziękuję bardzo!
Powrót do góry
shanren

Post 12 sierpnia 2002 4:54

hi, co musisz zrobić to:
1: po pierwsze, zmienić AC DC, możesz użyć pełnego mostu reguulator, uzyskać około 11v-22v DC napięcia;
2: jeśli chcesz naładować nietoperzy w 11v, musisz go zmienić na 13.5v napięcia (sądzę, że w większości swój bat jest ołowiowo-kwasowych jeden). Można uzyskać napięcie: a sepic kalkulator, ot jeden Flyback lub przekazania converter.maybe obecny jest trochę duży, a więc przekazania konwertera to dobry wybór;
3: możesz zbudować obowiązującego limitu przekazania konwerter z produkcji 13,5-13.8v do pobierze nietoperzy;
4: czy jest to mało diffcult, możesz skorzystać z konwertera stepdown dostać 13.5v ładowarka, ale można użyć tylko powyżej około 14-15V; jeśli tak, to możesz odwiedzić http://www.linear.com
info dla niektórych
najbardziej prosty sposób jest tylko LM317 z obowiązującego limitu o 1.5a, ale to jest zły wydajności.
nadzieję, że to może pomóc.
Powrót do góry
PTC

Post 12 sierpnia 2002 8:13

Shanren, dziękuję bardzo za odpowiedzi. Ale ja nie jestem "w domu" z elektroniką, tak wierzę, czyniąc własne schematy jest obecnie kwestia. Wiem, jak połączyć jedno obwodzie istnieje, ale czyniąc własne byłoby zbyt wiele dla mnie (jak już mówiłem, nie wiem zbyt wiele o elektronice).
Więc, ja bym bardzo wdzięczni schematem.
Dzięki!
Powrót do góry
meax98

Post 12 sierpnia 2002 23:48

Znajdź coś użytecznego:
a)
Ten wysokiej wydajności szybko opłat ładowarki akumulatorów kwasowych i wyłącza w pełni naładować. Początkowo opłaty bieżące odbywa się w temperaturze 2 A, ale jak wzrasta napięcie akumulatora, obecne spadki. Przy obecnych spadnie do 150 mA, ładowarki automatycznie przełącza na niższe napięcie pływaka utrzymać z przeładowanie. Gdy klikniesz pełną opłatę, tranzystor Ql świeci dioda, aby wskazać, że status.

b)
Regulacja poprzez ustawienie rezystorem 500 omów, natomiast dołączony do pełni naładowana bateria.

c)
W LM317HV regulatora jest wykorzystywany jako prąd ograniczony ładowarki. Jeśli obecne poprzez R4 przekracza 0,6, Ql jest nieco dalej, w których pobiera adj terminala z LM317 HV-ziemia i zmniejsza prąd ładowania baterii. Ten jest dla 6V, ale możesz zmienić rezystory na 12V.
Powrót do góry
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Profesjonalny sprzęt i Elektroniki Design -> Need łodzi ładowarka schematic
Strona 1 z 1 Wszystkie czasy w strefie GMT 2 godziny

Nadużycie | | Administrator | | Moderatorzy | | Wspomóż nas | | sitemap
wątek RSS