| Autor | Wiadomość |
|---|
PTC
| 12 sierpnia 2002 0:08 Need łodzi ładowarka schematic | | | tagi: łódź baterii schematic |
|
| Jak powiedział w temacie, byłbym bardzo thankfull dla każdego, kto mógłby dać mi do mnie lub do schematycznego do ładowarki na 12V 35 Ah łodzi baterii. Źródłem jest 10hp zewnętrzny silnik, który daje ~ 9 - ~ 17 V AC prądu, różnym na mocy stosowane.
Dziękuję bardzo! |
|
| Powrót do góry | |
 |
shanren
| 12 sierpnia 2002 4:54 | | |
|
| hi, co musisz zrobić to: 1: po pierwsze, zmienić AC DC, możesz użyć pełnego mostu reguulator, uzyskać około 11v-22v DC napięcia; 2: jeśli chcesz naładować nietoperzy w 11v, musisz go zmienić na 13.5v napięcia (sądzę, że w większości swój bat jest ołowiowo-kwasowych jeden). Można uzyskać napięcie: a sepic kalkulator, ot jeden Flyback lub przekazania converter.maybe obecny jest trochę duży, a więc przekazania konwertera to dobry wybór; 3: możesz zbudować obowiązującego limitu przekazania konwerter z produkcji 13,5-13.8v do pobierze nietoperzy; 4: czy jest to mało diffcult, możesz skorzystać z konwertera stepdown dostać 13.5v ładowarka, ale można użyć tylko powyżej około 14-15V; jeśli tak, to możesz odwiedzić http://www.linear.com info dla niektórych najbardziej prosty sposób jest tylko LM317 z obowiązującego limitu o 1.5a, ale to jest zły wydajności. nadzieję, że to może pomóc. |
|
| Powrót do góry | |
 |
PTC
| 12 sierpnia 2002 8:13 | | |
|
| Shanren, dziękuję bardzo za odpowiedzi. Ale ja nie jestem "w domu" z elektroniką, tak wierzę, czyniąc własne schematy jest obecnie kwestia. Wiem, jak połączyć jedno obwodzie istnieje, ale czyniąc własne byłoby zbyt wiele dla mnie (jak już mówiłem, nie wiem zbyt wiele o elektronice). Więc, ja bym bardzo wdzięczni schematem. Dzięki! |
|
| Powrót do góry | |
 |
meax98
| 12 sierpnia 2002 23:48 | | |
|
| Znajdź coś użytecznego: a) Ten wysokiej wydajności szybko opłat ładowarki akumulatorów kwasowych i wyłącza w pełni naładować. Początkowo opłaty bieżące odbywa się w temperaturze 2 A, ale jak wzrasta napięcie akumulatora, obecne spadki. Przy obecnych spadnie do 150 mA, ładowarki automatycznie przełącza na niższe napięcie pływaka utrzymać z przeładowanie. Gdy klikniesz pełną opłatę, tranzystor Ql świeci dioda, aby wskazać, że status.
b) Regulacja poprzez ustawienie rezystorem 500 omów, natomiast dołączony do pełni naładowana bateria.
c) W LM317HV regulatora jest wykorzystywany jako prąd ograniczony ładowarki. Jeśli obecne poprzez R4 przekracza 0,6, Ql jest nieco dalej, w których pobiera adj terminala z LM317 HV-ziemia i zmniejsza prąd ładowania baterii. Ten jest dla 6V, ale możesz zmienić rezystory na 12V. |
|
| Powrót do góry | |
 |