Forum elektronika

Regulamin | Ostatnio dodane | temat RSS | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

komparator amplitudy

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Analog Circuit Design -> komparator amplitudy
Autor Wiadomość
s

Post 17 listopada 2006 15:54

komparator amplitudy

Nie wiem, czy nazwa jest prawo, ale tutaj jest moje, gdzie spieszyć.
Mam 2 sinusoidalnego sygnału, na fisrt jeden (żółty) jest to moja oscylatora. zobacz TEK008
Seconde jeden jest mój anteny (niebieski). Na to normalne fonction sygnał idzie jak (TEK009) obraz po somthing jest approching anteny zmian sygnału i appeir jak (TEK010) obraz. Chciałbym porównać dwie (amplituda) tych sygnałów

Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Ostatnio edytowane przez SEC na 17 listopada 2006 16:15, edited 1 time in całkowita
Powrót do góry
s

Post 17 listopada 2006 15:57

Re: komparator amplitudy

Może najpierw demodulowanie niebieski sygnał. so I'll dostał jasne sinusodal sygnału.
Jest to obwód. Czy ktoś dostał łącze analogowe rozdzielacz?

Powrót do góry
ionp

Helped: 4

Post 17 listopada 2006 23:10

Niebieski fali patrzy na mnie jak 60Hz pickup na antenę jest dodanie do sygnału oscylatora.
Nie może być konieczne oscylator działa na wszystkich, aby podnieść 60Hz, gdy ktoś dostaje w pobliżu anteny, ponieważ mogą one być połączony z przewodów w domu.
Możesz zachować anteny w wysokiej impedancji na 60Hz, pasmowych filtr 60 Hz, a następnie dioda wykrywania dostać różnym poziomie, jak ktoś dostaje w pobliżu. Potem standard porównawczym lub opamp może zmienić, gdy przekroczyła próg.

Czy to ma być detektor ludzi?
Powrót do góry
s

Post 18 listopada 2006 4:12

Tak to jest 60 freqency Hz, a tak, to przypuszczam, aby być "pedał" i wykrywania bliskości pieszo. Z działań stóp napięcie wyjściowe powinno się zmienić!

Dodano po 3 minuty:

Filtr powinien być bierny, aby nie wpływać na antenę lub it doesnt matter?
Powrót do góry
ionp

Post 18 listopada 2006 16:53

Nie ma znaczenia, czy filtr jest aktywny i pasywny.
60 Hz w połączeniu anteny będą bardzo słabe, dlatego ważne jest, aby utrzymać połączenie wysokiej impedace, tak aby nie załadować go w dół.
Może etapie bufora opamp na antenę, a 10 ohm rezystor meg zachować averave DC antena w szynach zasilania tha opamp dostaw.
Można pewnie by działał bez większego filtrowania, z wyjątkiem zachować Generator sygnału z opamp.

Czy oscylator wykonywania niektórych innych celów, czy też może nie trzeba go dłużej?
Powrót do góry
s

Post 19 listopada 2006 3:31

Nie, nie muszę już oscylatora. ale to był czujnik bliskości znaleźć w internecie i widzę, że nie jest to, co potrzebne. tu widzenia mojego nowego układu. jakie zmiany należy zrobić, chcę uzyskać lepsze? Wynik jest o 2V pk-pk, gdy jest na to "najwyższy punkt". Ok dostałem od mojego zakresu obraz, nadzieję, że pomoże tu zrozumieć moją probleme. Myślę tthe działania tranzystora jako dioda prostownika, to przyczyną formie fali 60Hz sygnału.

Powrót do góry
s

Post 19 listopada 2006 3:57

Oops I forgot to pokazuje sygnał kiedy nic wokół ... oraz Jestem pewien, że można zobaczyć go w głowę, to jest tylko tętnienia, jak wtedy, gdy sygnał = 0V na mój zakres chwytania. Ripple jest głównie tworzenie mój zakres. Czy ktoś wie o analogowych zatrzask, chciałbym zatrzask szczyt częstotliwości
Powrót do góry
s

Post 19 listopada 2006 16:14

Jestem approching końca mój projekt, tu kilka nowości. sygnał jest bardziej przejrzyste i liniowy, tylko pusle szerokość zmienić .... i nie muszę już analogowych zatrzask, muszę Walutowy od szerokości impulsu do napięcia. Potrzebuję jakiś pomysł lub link do strony internetowej.

Powrót do góry
ionp

Post 19 listopada 2006 21:45

Jak o serii dioda następnie przetoki RC?
Ten detektor szczyt powinien umożliwić płynne produkcję, można żonglować R i C wartości zmusić go do posiadania do swoich potrzeb. Być może rozpocząć stałą czasową 1 / 10 sekundy, korzystając 100K rezystor i kondensator 1uF.
Powrót do góry
Google
AdSense
Google Adsense

Post 19 listopada 2006 21:45

Reklamy

Powrót do góry
s

Post 19 listopada 2006 22:10

możesz mi pokazać, nie wiem co masz na myśli?
Powrót do góry
ionp

Post 20 listopada 2006 2:14

Something like this.
Dioda ma swojego pociągu impulsu do impulsu po lewej i usuwa trzepotanie impulsów wydzielić jeden długi impuls na wyjściu, po prawej stronie. Kiedy pociąg zatrzymuje się impulsów, wyjścia spadnie krótkim czasie.

Powrót do góry
s

Post 06 lutego 2007 2:53

Dla tych, którzy mają interes w czujnik bliskości tutaj zupełnie nową wersję. Antena działa jak kondensator, ze zmianą częstotliwości. Starsza wersja była złagodzenia jest osoba była w kontakcie z ziemią, a nie ten! R i C można zmienić!

Powrót do góry
Wersja arabska Wersja bułgarska Wersja katalońska Wersja w języku czeskim Wersja duńska Wersja niemiecka Wersja grecka Wersja anglojęzyczna Wersja hiszpańska Wersja fińska Wersja francuska Wersja Hindi Wersja chorwacka Indonezyjski wersji Wersja włoska Wersja hebrajska Wersja japońska Koreańskiej wersji Wersja litewska Wersja łotewska Wersja w języku niderlandzkim Wersja norweska Wersja polska Wersja portugalska Wersja rumuńska Wersja rosyjska Wersja słowacka Wersja słoweńska Serbski wersji Wersja szwedzka Wersja Tagalog Ukrainian version Wersja wietnamska Chinese version
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Analog Circuit Design -> komparator amplitudy
Strona 1 z 1

subj

text

All times are GMT 1 godzina