| Autor | Wiadomość |
|---|
kaitlyn
| 18 października 2006 9:56 pomoc dla architektury odbiornik GPS | | |
|
| hey guys,
Czy możesz dać mi jakieś pojęcie o architekturze odbiornik GPS.
1, który z nich jest najbardziej popularne architektury w obecnych badań? 2, który z nich jest wybór dostawcy do odbiornika GPS?
nawet przez czytałem dużo pracy, ja wciąż nie mogę zawarcia. Proszę dać mi wskazówkę!
Thx z góry!
Wiwaty |
|
| Powrót do góry | |
 |
RFDave
Dołączył: 18 lutego 2004 Posty: 345 Helped: 44 Lokalizacja: NE USA
| 19 października 2006 0:15 Re: pomoc dla architektury odbiornik GPS | | |
|
| Zero, jeśli
Dave |
|
| Powrót do góry | |
 |
Google AdSense

| 19 października 2006 0:15 Reklamy | | |
|
|
|
|
| Powrót do góry | |
 |
priyankguddu
| 19 października 2006 12:43 Re: pomoc dla architektury odbiornik GPS | | |
|
| Internetowe Realizacja używa poj etapie lub podwójne downconversion etapie.
Jak na komercyjne wykorzystanie jej lepiej downconvert sygnał na odpowiednie, jeśli i zyskać i przetwarza je cyfrowo.
Jeśli u go do zera, jeśli realizacja musi się odbywać w sprzęt lub FPGA.
Wybór jest urs. |
|
| Powrót do góry | |
 |
jwang
| 19 października 2006 19:38 Re: pomoc dla architektury odbiornik GPS | | |
|
| Zero, jeśli można zrobić z łatwością na chipie. Kluczową kwestią jest usunięcie błędu DC. Jednym z prostszych sposobów jest dodanie kondensatorów sprzęgających na wyjście wodnconverter. Na środku pasma. niewiele energii, ponieważ modulacji BPSK. Jeśli ustawisz wysoki rogu przekazać znacznie wzrosła (o jeden rząd mniejszy) niższa niż stawka rozdrabniania, nie stworzy zbyt wiele zakłóceń na sygnał i można usunąć błędu DC.
Główną zaletą zera, jeśli jest stosowanie filtru na układ może być łatwo zrealizowane oszczędności zewnętrznych komponentów.
Dzięki niskim IF, na odrzucenie obrazu chip jest zwykle tylko 25 dB. |
|
| Powrót do góry | |
 |
kaitlyn
| 20 października 2006 9:27 Re: pomoc dla architektury odbiornik GPS | | |
|
| Thanks a lot! bardzo pomocne. Myślę, że będzie starał się znaleźć najlepsze specyfikacji dla pojedynczych konwersji, podwójnej konwersji lub zero, jeśli architektury. Potem może zdefiniować własne rozsądne specyfikacji.
Oto mój odbiornik odniesienia dla dwóch konwersji: 19 mW 2.6mm2 z 8.5dB hałasu dane, na zmienną chip-go Filtruj kanałów 20dB obrazu odrzucenia. Co sądzisz o tym spec? Czy faceci mają jakieś lepsze odbiorniki? |
|
| Powrót do góry | |
 |
RFDave
Dołączył: 18 lutego 2004 Posty: 345 Helped: 44 Lokalizacja: NE USA
| 21 października 2006 1:58 Re: pomoc dla architektury odbiornik GPS | | |
|
| Dystrybucja Gain? Poziom AGC? System Noise Figure? LO Phase Noise? IIP3 systemu odbiornika? Nr referencyjny oscylatora częstotliwości? Filtrowanie Bandwidth?
Wszystkie istotne pytania.
Dave www.keystoneradio.com |
|
| Powrót do góry | |
 |
kaitlyn
| 23 października 2006 9:16 Re: pomoc dla architektury odbiornik GPS | | |
|
| do pomiaru wyniku tego chip, L1 zespołu z układem NF 8.5dB, Chip maksymalny zysk 95dB, Zakres AGC> 70dB, Obraz odrzucić 20dB w stosunku L1 zespołu, średnie -80dBc/Hz hałasu fazy in-band, Filtr pasma częstotliwości 2 MHz, 6-go rzędu Butterworth BPF ADC 2-bitowy
to co wiem do tej pory, proszę dać mi kilka uwag:) |
|
| Powrót do góry | |
 |