Forum elektronika

Regulamin | Ostatnio dodane | temat RSS | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Problem w Interfacin uController Aby Visual Basic

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Mikrokontrolery -> Problem w Interfacin uController Aby Visual Basic
Autor Wiadomość
Ghassan Al-Mutawa

Post 04 października 2006 12:22

Proszę o pomoc w prosty problem, który sprawia, że mnie do szału, robię projekt domu napisz do mikrokontrolera za pomocą Visual Basic następnie mikrokontrolera sprawdzić niektóre rzeczy i wysłać Ośmiobitowe sygnał Visual Basic. Prawdziwym problemem jest to, że gdy mikrokontroler wysyła sygnał z 8 bitów i komputerowych do czytania 3 razy więc mogę zobaczyć rzeczy znajdujących się i pojawiają się Unicoded char (arabskie charecters). co naprawdę myślę, że 8 bitów Posyłam idzie do UART bufora, który jest 32-bitowej szerokości i idzie na górę większość bufor, muszę ręcznie potrząsając dostać pracę w odniesieniu do odpowiednich sposób.

Pytanie brzmi: co to szpilki i trzeba rozwiązać ten problem? są one CTS / RTS i trzeba więcej?

Jeśli możesz mi pokazać drogę albo powiedz mi, co robić i będzie thankfull.

czekamy na Wasze odpowiedzi i jestem w złym nastroju, ponieważ w ten właśnie sposób.
Powrót do góry
artem

Helped: 91

Post 04 października 2006 14:05

C przez konfiguracji struktur komunikacji okien strukturę można wyłączyć uzgadniania i sprzętu oraz sterowanie przepływem. Myślę, że są one w strukturze DCB. Zajrzyj do microshop strony:
http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/dnfiles/html/msdn_serial.asp

Struktura DCB powinny być dostępne od podstawowych, jak również
Powrót do góry
Ghassan Al-Mutawa

Post 04 października 2006 17:31

oraz Właśnie przeczytałem artykuł, który mnie posłał w bibliotece MSDN Library, problemem jest to, że ja jestem usig Visual Basic 6 nie poleceń c, czy istnieje jakieś rzeczy lepiej mi pokazać to, co chcę? plz

Nigdy nie widziałem DCB polecenia w języku Visual Basic zbyt
Powrót do góry
Bus Master

Post 04 października 2006 18:37

Re: problem Interfacin uController Aby Visual Basi

W VB6, wykorzystania i MSCOMM kontroli komunikacji poprzez port RS232. Wydaje się, że coś złego algorytmu komunikacji między uC i PC. Możesz użyć (bajt nagłówka), aby rozpocząć każdy pakiet komunikacji i wykorzystania stałych nie. bajtów na pakiet. Ponadto, warto dodać sumy kontrolnej pakietu bajt, aby upewnić się dane odebrane poprawnie.

Wszystko to można zrobić w trybie No-Sygnały sterujące (tylko Tx, Rx i GND) sygnały niezbędne do skutecznej komunikacji.

Skontaktuj się ze mną, jeśli u need any help.
Powrót do góry
Google
AdSense
Google Adsense

Post 04 października 2006 18:37

Reklamy

Powrót do góry
Ghassan Al-Mutawa

Post 05 października 2006 3:25

Re: problem Interfacin uController Aby Visual Basi

Tutaj jest oprogramowanie wyrobiłem

Proszę o testy i I Tell Me Whats Wrong

http://members.lycos.co.uk/wolfgrave/uploaded/zip/zip0.zip

jednej nadziei, jaką można rozwiązać ten problem

dzięki
Powrót do góry
Wersja arabska Wersja bułgarska Wersja katalońska Wersja w języku czeskim Wersja duńska Wersja niemiecka Wersja grecka Wersja anglojęzyczna Wersja hiszpańska Wersja fińska Wersja francuska Wersja Hindi Wersja chorwacka Indonezyjski wersji Wersja włoska Wersja hebrajska Wersja japońska Koreańskiej wersji Wersja litewska Wersja łotewska Wersja w języku niderlandzkim Wersja norweska Wersja polska Wersja portugalska Wersja rumuńska Wersja rosyjska Wersja słowacka Wersja słoweńska Serbski wersji Wersja szwedzka Wersja Tagalog Ukrainian version Wersja wietnamska Chinese version
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Mikrokontrolery -> Problem w Interfacin uController Aby Visual Basic
Strona 1 z 1

subj

text

All times are GMT 1 godzina