| Autor | Wiadomość |
|---|
Ghassan Al-Mutawa
Dołączył: 09 października 2005 Posty: 24 Lokalizacja: Bahrain
| 04 października 2006 12:22 Problem w Interfacin uController Aby Visual Basic | | |
|
| Proszę o pomoc w prosty problem, który sprawia, że mnie do szału, robię projekt domu napisz do mikrokontrolera za pomocą Visual Basic następnie mikrokontrolera sprawdzić niektóre rzeczy i wysłać Ośmiobitowe sygnał Visual Basic. Prawdziwym problemem jest to, że gdy mikrokontroler wysyła sygnał z 8 bitów i komputerowych do czytania 3 razy więc mogę zobaczyć rzeczy znajdujących się i pojawiają się Unicoded char (arabskie charecters). co naprawdę myślę, że 8 bitów Posyłam idzie do UART bufora, który jest 32-bitowej szerokości i idzie na górę większość bufor, muszę ręcznie potrząsając dostać pracę w odniesieniu do odpowiednich sposób.
Pytanie brzmi: co to szpilki i trzeba rozwiązać ten problem? są one CTS / RTS i trzeba więcej?
Jeśli możesz mi pokazać drogę albo powiedz mi, co robić i będzie thankfull.
czekamy na Wasze odpowiedzi i jestem w złym nastroju, ponieważ w ten właśnie sposób. |
|
| Powrót do góry | |
 |
artem
Dołączył: 22 maj 2003 Posty: 1652 Helped: 91 Lokalizacja: Turan
| 04 października 2006 14:05 Problem w Interfacin uController Aby Visual Basic | | |
|
| C przez konfiguracji struktur komunikacji okien strukturę można wyłączyć uzgadniania i sprzętu oraz sterowanie przepływem. Myślę, że są one w strukturze DCB. Zajrzyj do microshop strony: http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/dnfiles/html/msdn_serial.asp
Struktura DCB powinny być dostępne od podstawowych, jak również |
|
| Powrót do góry | |
 |
Ghassan Al-Mutawa
Dołączył: 09 października 2005 Posty: 24 Lokalizacja: Bahrain
| 04 października 2006 17:31 Problem w Interfacin uController Aby Visual Basic | | |
|
| oraz Właśnie przeczytałem artykuł, który mnie posłał w bibliotece MSDN Library, problemem jest to, że ja jestem usig Visual Basic 6 nie poleceń c, czy istnieje jakieś rzeczy lepiej mi pokazać to, co chcę? plz
Nigdy nie widziałem DCB polecenia w języku Visual Basic zbyt |
|
| Powrót do góry | |
 |
Bus Master
Dołączył: 09 grudzień 2001 Posty: 209 Pomógł: 6 Lokalizacja: Tuż za ciebie ;-)
| 04 października 2006 18:37 Re: problem Interfacin uController Aby Visual Basi | | |
|
| W VB6, wykorzystania i MSCOMM kontroli komunikacji poprzez port RS232. Wydaje się, że coś złego algorytmu komunikacji między uC i PC. Możesz użyć (bajt nagłówka), aby rozpocząć każdy pakiet komunikacji i wykorzystania stałych nie. bajtów na pakiet. Ponadto, warto dodać sumy kontrolnej pakietu bajt, aby upewnić się dane odebrane poprawnie.
Wszystko to można zrobić w trybie No-Sygnały sterujące (tylko Tx, Rx i GND) sygnały niezbędne do skutecznej komunikacji.
Skontaktuj się ze mną, jeśli u need any help. |
|
| Powrót do góry | |
 |
Google AdSense

| 04 października 2006 18:37 Reklamy | | |
|
|
|
|
| Powrót do góry | |
 |