| Autor | Wiadomość |
|---|
ithink
| 17 maj, 2006 5:17 zegara i odzyskiwania danych? | | |
|
| hi, każdy Jestem wielkim trudem cierpienia w moich badań na temat CDR projektowania, Znam niektórych dokumentów, takich jak''jeden 10GB / s WOR cdr obwodu z analogowym fazy interpolater''i tak dalej, i wiele wysiłku do nauki cdr principle.but mam żadnych postępów w zakresie projektowania cdr, teraz chcę zbudować model matematyczny z fazy interpolater w Matlab, i uważają, że jest bardzo trudna. Być może niektóre oferują porady lub papieru do mnie! dzięki |
|
| Powrót do góry | |
 |
analogartist
| 17 maj, 2006 5:46 Re: zegar i odzyskiwania danych? | | |
|
| Ponieważ jesteś modelowanie układu, a nie jej opracowaniu ... Można zacząć od kilku prostych obwodów z CDR jak faza lub fazy detektor częstotliwości detektora. Wszystko co potrzeba jest podstawowym, jak i te prace można rozpocząć ci modelowania i dodać nonlinearities jak iść ...
Ta książka to świetny punkt wyjścia: Monolityczne Phase-Locked Loops i Zegar odzyskiwania Circuits: Theory and Design by Behzad Razavi |
|
| Powrót do góry | |
 |
ithink
| 17 maj, 2006 6:01 zegara i odzyskiwania danych? | | |
|
| Dziękuję, analogartist
Ostatecznym celem jest zaprojektowanie cdr obwodzie spełnione nasze wymagają, i po prostu zacząć od matematyki modelu, i krok po kroku do obwodów. teraz ja nie rozumiem interpolater w fazie cdr systemu, i zostały zaprojektowane PLL obwodu pomyślnie, ale różni się cdr z PLL. |
|
| Powrót do góry | |
 |
eng_islam
Dołączył: 06 grudnia 2005 Posts: 67 Dzięki: 4 Lokalizacja: Egipt
| 17 maja, 2006 15:41 Re: zegar i odzyskiwania danych? | | |
|
| U znajdzie wielkie zauważa w obu modeli matematycznych i metody projektowania, a także obwód w tej książce
Projekt układu scalonego dla komunikacji optycznej Behzad Razavi
|
|
| Powrót do góry | |
 |
Khaled fayed
| 16 października 2006 10:50 Re: zegar i odzyskiwania danych? | | |
|
| Mam dwa wykłady, które wyglądają jak powyżej, a może również być pomocne:
|
|
| Powrót do góry | |
 |
khouly
Dołączył: 20 października 2003 Posts: 2478 Dzięki: 343 Lokalizacja: Egipt
| 16 października 2006 13:27 Re: zegar i odzyskiwania danych? | | |
|
| sprawdzić http://ocw.mit.edu/OcwWeb/Electrical-Engineering-and-Computer-Science/6-976High-Speed-Communication-Circuits-and-SystemsSpring2003/LectureNotes/index.htm
lect 21: o MSK i CDR khouly |
|
| Powrót do góry | |
 |
neoflash
Dołączył: 02 lipca 2005 Posts: 381 Dzięki: 8 Lokalizacja: Stany Zjednoczone
| 25 grudnia 2006 5:22 zegara i odzyskiwania danych? | | |
|
| | wszelkie facet może przesłać demo CDR modelu w Matlaba Simulink? |
|
| Powrót do góry | |
 |
NETER
| 15 marca 2007 11:02 zegar i odzyskiwania danych? | | |
|
| | Czy dual-path Pętla architektury modelu? |
|
| Powrót do góry | |
 |
xshou
| 17 marca 2007 6:31 zegara i odzyskiwania danych? | | |
|
| Razavi książka jest dobrym zasobów.
I zawsze czuć byłoby interesujące użycie próbkowania model danych, tj. Z przekształcenia opisać CDR. Jest to bardzo przydatne, jeśli wziąć pod uwagę statystyczny charakter przejściowy gęstości --- nie będzie krótkim równań wkrótce.
A ogromne korzyści korzystania próbkowania model: może model VCO przeniesienia funkcji dokładnie (nie tylko DC wartości Kvco). Dla niskich Q Pierścień oscylatora, to nie będzie dużo różnic. Ale na LC oscylatora, zobaczysz wysoki freq małych zakłóceń od fazy detektora mogą powodować wysoki freq duże przesunięcia fazowego. Jest to szczególnie prawdziwe, jeśli szybkich binarne CDR (bangband typ) jest objętych badaniem.
A dr tezy? Być może. |
|
| Powrót do góry | |
 |
czfaileen
| 25 sierpnia 2007 19:13 Re: zegar i odzyskiwania danych? | | |
|
| Cześć, jak wiele sposobów można korzystać w CDR? Czy można odzyskać dane z zegara z znając jego aux CLK? |
|
| Powrót do góry | |
 |