Regulamin | Ostatnie posty | temat RSS | Szukaj | Zarejestruj | Zaloguj

CST i obwodowych polaryzacji

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> RF, Microwave, Anteny i Optyki -> CST i obwodowych polaryzacji
Wersja arabska Wersja bułgarska Polish version Wersja czeska Wersja w języku duńskim Wersja niemiecka Wersja grecka Wersja anglojęzyczna Wersja hiszpańska Wersja fińska Wersja francuska Hinduski wersji Chorwacki wersji Indonezyjski wersji Wersja włoska Hebrajski wersji Japońskiej wersji Koreańskiej wersji Wersja litewska Wersja łotewska Wersja w języku niderlandzkim Wersja w języku norweskim English version Wersja portugalska Wersja rumuńska Rosyjska wersja Wersja słowacka Wersja słoweńska Serbski wersji Wersja szwedzka Tagalski wersji Ukraińska wersja Wietnamski wersji Chiński wersji
Autor Wiadomość
esojam

Post 12 maja 2006 12:09 CST i obwodowych polaryzacji
tagi: osiowe stosunek cSt cSt osiowe stosunek róg cSt okrągłym polaryzacji anteny

Witaj. Mam problem. Muszę zaprojektować dielektrycznych płyty w stożkowej róg dla cicular polaryzacji anteny. Używam CST, ale nie wiem jak, aby zobaczyć wynik. Jak mogę sprawdzić, czy w CST polarizator działa? Osiowy stosunek musi być "1" dla kołowym polaryzacji, ale istnieje tylko w wyniku "negatywne" numerów. Jakie inne ilości muszę zobaczyć wynik? Wielkość pola elektrycznego w sondzie, która jest ukierunkowana na osi X jest niższy o 50dB potem w sondzie, która jest zorientowana w osi Y = tak jest dobrze i to jest prawda (podstawowy tryb TE11) - to bez dielektrycznych płyty. Ale z dielektrykiem płyty, skala zmian będzie niewiele.
Więc, czy ktoś może mi pomóc? Dzięki
Powrót do góry
abuantenna

Dzięki: 1

Post 13 maj 2006 22:10 Re: CST i obwodowych polaryzacji
tags: sprawdzić w polaryzacji pionowej polaryzacji cSt cSt osiowe stosunek cSt cSt osiowe stosunek cSt okrągłym polaryzacji Ludwig Ludwig polaryzacji okrągłym okrągłym polaryzacji

Cześć,

W rzeczywistości, mam dyskusji z niektórymi faceci tutaj o tej samej sprawie dwa monthe temu. Nie wiem dlaczego nie mogę znaleźć teraz. Anyway, trzeba szukać daleko swoje wyniki w dziedzinie Ludwig 3 koordynacji nie kartezjańskich jeden. Oczywiście, musisz mieć swoje promieniowanie z-kierunku, inaczej Ludwig 3 nie dadzą poczucie wyniki.
Następnie sprawdź większości potencjalnych dziedzinie. Jeśli jest pionowa, to polaryzacji pionowej i imadło versa. W okrągłym polaryzacji, Chyba będziesz mieć takie same poziomy promieniowania w obu kierunkach.

Mam pytanie do was: Jak mogę sprawdzić Osiowy stosunek w CST?
Daj mi znać o postępach, ważne jest dla mnie również.

Pozdrowienia
Powrót do góry
esojam

Post 13 maj 2006 23:22 Re: CST i obwodowych polaryzacji
tagi: osiowe stosunek cSt cSt osiowe stosunek

Witaj,
dobrze, to nie mnie, który wykonuje symulacji w CST. To mój starszy Idea kolega. Tak więc, nie wiem dokładnie, jak pokazują stosunek osiowe Neutralne . (Nie jestem pewny, ale I'think istnieje pozycji menu po lewej stronie okna) - zaawansowanych użytkowników pomogą więcej.
Będziemy nadal nad projektem w poniedziałek, więc będziemy sprawdzać waszą radą.
Dzięki
Powrót do góry
abuantenna

Post 14 maj 2006 10:59 Re: CST i obwodowych polaryzacji
tagi: cSt polaryzacji pionowej osiowe stosunek cSt cSt osiowe stosunek

Cześć,

Niestety, oznaczało, że jak możemy zdecydować z osiowe stosunek do polaryzacji? Wiem, że jest po lewej stronie okna dalekiego pola wyniki. I nie moim celem jasno określić.

Więc jak możemy zdecydować, czy jest ona polaryzacji poziomej lub pionowej, lub LHCP RHCP?
Czy możesz dać mi tylko podpowiedź lub link tego wyjaśnić? I'm learning CST sobie i bez dobrej wiedzy o tych terminologies.

Pozdrowienia
Powrót do góry
esojam

Post 14 maj 2006 11:33 Re: CST i obwodowych polaryzacji

Cześć,
Osiowy jest wyrazem elipsy polaryzacji. AR = Emax / Emin, gdzie Emax jest max. Intensywność wektora E. Dla liniowej polaryzacji AR jest nieskończoności (Emin = 0). Jeśli Emax jest w płaszczyźnie poziomej w polaryzacji poziomej nazywa. Podobnie w polaryzacji pionowej. W okrągłym polaryzacji AR jest 1 (Emax = Emin).

coś o polarizer: h ** p: / / www.atnf.csiro.au/observers/memos/AT39.3_106.pdf. Istnieje wyjaśnienie osiowe stosunek zbyt.

Więc mogę zrozumieć swoje pytanie prawidłowo?
Powrót do góry
abuantenna

Post 15 maj, 2006 0:13 Re: CST i obwodowych polaryzacji

Tak, jestem teraz w pełni zrozumieć sens. Życzę wszystkiego najlepszego. Proszę dać mi znać, kiedy pojawi się problem rozwiązać.

Pozdrowienia
Powrót do góry
dch316

Dzięki: 11

Post 15 maj, 2006 7:23 Re: CST i obwodowych polaryzacji

Hi guys,
do sprawdzenia polaryzacji anteny kołowym należy wybrać współrzędnych sferycznych. Kiedy ta opcja jest włączona trzy rysunki ploted: RHCP, LHCP i osiowe Ratio Very Happy . Jeśli antena jest przeznaczony dla RHCP należy bardzo niski poziom Lhcp i na odwrót. W przypadku wybrania ludwig3 nie powinno być równe pola w poziomie iw pionie, jak abuantenna powiedział. Bądź świadomy, że powinien być blisko AR 0 dB na głównym kierunku promieniowania ale zmniejszy (które jest nieuniknione zły wpływ okrągłym polaryzowany anten) we wszystkich innych kierunkach.
Mam nadzieję, że to pomoże.
z pozdrowieniami
Powrót do góry
abuantenna

Post 15 maj 2006 13:00 Re: CST i obwodowych polaryzacji
tags: sprawdzenie polaryzacji z cSt osiowe stosunek cSt cSt osiowe stosunek cSt okrągłym polaryzacji Ludwig Ludwig polaryzacji okrągłym okrągłym polaryzacji

Cześć chłopaki,

Myślę, że mieliśmy pewne dyskusji zanim do tej samej sprawie.
Moje pytanie brzmi: Jeżeli zakładamy, że nie wiemy, w polaryzacji i chcemy, aby CST daje nam odpowiedź.
1-Shall zaczniemy z ludwig3 i sprawdzić, czy potencjalny poziomej części, więc mamy polaryzacji poziomej, a imadło versa.
2-Jeśli mamy amost równe komponentów dla obu z nich
3-Następnie musimy przejść do kulistego koordynacji
Jeśli osiowe stosunek wynosi 1, to musimy dokładnie okrągłym polaryzacji. Aby sprawdzić, czy jest w lewo lub w prawo, możemy to zrobić z LHCP i RHCP składników.

Am I right?
Powrót do góry
dch316

Dzięki: 11

Post 16 maja 2006 7:22 Re: CST i obwodowych polaryzacji

Drodzy Abuantenna,
Masz rację, lub przynajmniej, że to, co chciałbym zrobić, jeżeli przeznaczone znać polaryzacji anteny. Pozwolę sobie przypomnieć, że ponownie przy użyciu ludwig3 polaryzacji anteny powinny być dostosowane do osi x lub y (lub u, w przypadku korzystania z zestawu auxiliar osi)
z pozdrowieniami
Powrót do góry
esojam

Post 27 maja, 2006 15:46 Re: CST i obwodowych polaryzacji
tagi: Ludwig Ludwig polaryzacji okrągłym cyrkulacyjnych polaryzacji

Hi all
I'm back Uśmiechać się i mój problem jest rozwiązany.
Oto rozwiązanie:
Miejsce co najmniej 2 sondy. Obydwie sondy znajdują się w osi z = kierunku głównego promieniowania i za płyty (nie powinno być okrągła polaryzacji tutaj). Pierwsze sondy (sonda 1) jest zorientowany w osi X - poziomo, drugi sondy (sonda 2) w osi Y = pionowo. Najważniejsze jest położenie sondy - muszą z osi.

Istnieje TE11 dominującej w trybie falowód. Bez płyty, E-dziedzinie mierzone przez sondę 1 (osi X) jest znikome.
Jeśli płyta jest używana i ma prawidłowe DŁUGOŚĆ, wartość E-dziedzinie, mierzona za pomocą sondy 1 jest taka sama jak wartość mierzona przez sondę 2. Różnica fazy wynosi 90 °.

Naturalnie, wraz z podaniem poprawnego płyty w farfield wynik (ludwig3 koordynacja), ma w dziedzinie pionowe i poziome kierunku samą wartość. AR jest blisko 0dB.

Dziękujemy za pomoc.

-W zdjęcia, sondy 1 jest przed płyty i jest ukierunkowane na osi Y, sondy 2 to za płyta (pionowa). Sonda 4 to za płyta (poziomo)

Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Powrót do góry
abuantenna

Post 29 maja 2006 16:29 Re: CST i obwodowych polaryzacji

Ok, to świetnie.

Wystarczy jedno prymitywne pytanie: Kiedy umieścić sondy. Jak powiedzieć CST do obliczania pól na sond?

Regars
Powrót do góry
Lupin

Dzięki: 2

Post 13 czerwca 2006 23:26 Re: CST i obwodowych polaryzacji

Cześć chłopaki,

jeden ktoś mnie wypowiedzi linkami Osiowy Ratio Krzyża i polaryzacji poziom?

W mojej notatki, I can't find it anymore ..

Thanks in advance.

Lupin
Powrót do góry
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> RF, Microwave, Anteny i Optyki -> CST i obwodowych polaryzacji
Strona 1 z 1 Wszystkie czasy w strefie GMT 2 godziny

Nadużycie | | Administrator | | Moderatorzy | | Wspomóż nas | | sitemap
wątek RSS