| Autor | Wiadomość |
|---|
crowinu
| 13 stycznia 2006 8:10 Visual Basic 6/.net lub 2005? | | |
|
| Hi there,
Co jest najbardziej effiecent z tych trzech? VB.net, VB 2005 lub VB6?
Muszę interfejs pic port szeregowy koryta nawet odczytać dane z urządzenia USB?
any help? |
|
| Powrót do góry | |
 |
Cortex
| 14 stycznia 2006 17:32 Visual Basic 6/.net lub 2005? | | |
|
| vb.net jest najlepszy w mojej opinii. VB6 jest martwy i obsługiwane przez firmę Microsoft teraz |
|
| Powrót do góry | |
 |
hr_rezaee
Dołączył: 06 października 2004 Posty: 892 Helped: 88 Lokalizacja: Iran-Mashhad
| 15 stycznia 2006 7:22 Visual Basic 6/.net lub 2005? | | |
|
| vb.net jest dobry, ale nie musi. NET uruchomić. Możesz łatwo interfejs swój MCU z VB6. wykorzystania mscomm.ocx ActiveX. |
|
| Powrót do góry | |
 |
metal
| 15 stycznia 2006 22:39 Re: Visual Basic 6/.net lub 2005? | | |
|
| Cześć
VB.NET jest taki sam, jak Visual Basic 2005, jakikolwiek sposób, w większości trudne rzeczy do zrobienia z VB6 to bułka z masłem teraz w VB.NET, takich jak pisanie do rejestru i plików INI, podajnik przeładunku, oraz wiele innych rzeczy. Zacząłem z VB6 i przeniósł się do VB.NET miesiąc później. Ale Wciąż uczę, bardzo lubię VB.NET teraz.
Tablice sterowania nie są obsługiwane w VB.NET, ale możemy zrobić fake tablicy kontroli, co się nazywa, tablicę kontroli z wykorzystaniem właściwości kontroli. Również zmiana nazwy pliku nie jest już obsługiwana w VB.NET, czułem frustrację w czynie, ale rozwiązania, które przy zastosowaniu metody przemieszczania się w klasie plik, który pozwolił mi, aby zmienić nazwę pliku i przenieść go do innej lokalizacji w tym samym czasie, całkiem dobry. Style XP jest łatwo wdrożone w VB.NET przy enablevisualstyles i DoEvents. IDE jest bardzo pomaga, zwłaszcza w Microsoft Visual Studio 2005, jej naprawdę niesamowite i łatwe do opanowania.
Nie trzeba narzekać. NET już więcej po dystrybucję aplikacji, ponieważ będzie to uwzględnione w nowym nadchodzącym systemie Windows Vista teraz, prędzej czy później, VB6 straci swoją funkcjonalność. Mogę powiedzieć, że. NET będzie język programowania Microsoftu na najbliższe 10 lat, więc dlaczego miss pociągu, a nawet spóźnić się na to. |
|
| Powrót do góry | |
 |
aslm
| 15 stycznia 2006 22:48 Re: Visual Basic 6/.net lub 2005? | | |
|
| Byłem trochę w takiej samej sytuacji jakiś czas temu.
VB.NET lepszym językiem, wsparcie dla obiektów i simular, lepszych warunków badawczych. Minusem jest to, że duża. NET należy zainstalować, ok 24MB danych. Myślę, że jest to w XP SP2. Nie availibel dla W95/98 jest komputer musi korzystać w2k lub XP.
VB 6 nadal działa i można "aktualizacja" z nowych komponentów OCX i simular w razie potrzeby. W tym przypadku środowiska uruchomieniowego jest kilka plików dll, że łatwo się instaluje aplikacji.
W końcu wybrana VB 6, muszę rozprowadzać swój program i nie chcesz, aby wszystkie problemy z. Instalacyjne NET i wsparcie dla klientów pl. Jeśli oprogramowanie nie zostały wykorzystane w kilku komputerów pod moim nadzorem miałbym zainstalowane. NET rzeczy i wyszedł z VB. NET
Serial dostępu do portu jest prosty w VB skorzystaj MSCOMM. Jedynym ograniczeniem muszę biegać na to, że obsługuje tylko numers portu do 16. W końcu poszłam do zewnętrznego roztworu Aby obejść ten problem ...
chodzi o mnie |
|
| Powrót do góry | |
 |
metal
| 15 stycznia 2006 23:04 Re: Visual Basic 6/.net lub 2005? | | |
|
| Cześć
VB.NET jest taki sam, jak Visual Basic 2005, jakikolwiek sposób, w większości trudne rzeczy do zrobienia z VB6 to bułka z masłem teraz w VB.NET, takich jak pisanie do rejestru i plików INI, podajnik przeładunku, oraz wiele innych rzeczy. Zacząłem z VB6 i przeniósł się do VB.NET miesiąc później. Ale Wciąż uczę, bardzo lubię VB.NET teraz.
Tablice sterowania nie są obsługiwane w VB.NET, ale możemy zrobić fake tablicy kontroli, co się nazywa, tablicę kontroli z wykorzystaniem właściwości kontroli. Również zmiana nazwy pliku nie jest już obsługiwana w VB.NET, czułem frustrację w czynie, ale rozwiązania, które przy zastosowaniu metody przemieszczania się w klasie plik, który pozwolił mi, aby zmienić nazwę pliku i przenieść go do innej lokalizacji w tym samym czasie, całkiem dobry. Style XP jest łatwo wdrożone w VB.NET przy enablevisualstyles i DoEvents. IDE jest bardzo pomaga, zwłaszcza w Microsoft Visual Studio 2005, jej naprawdę niesamowite i łatwe do opanowania.
Nie trzeba narzekać. NET już więcej po dystrybucję aplikacji, ponieważ będzie to uwzględnione w nowym nadchodzącym systemie Windows Vista teraz, prędzej czy później, VB6 straci swoją funkcjonalność. Mogę powiedzieć, że. NET będzie język programowania Microsoftu na najbliższe 10 lat, więc dlaczego miss pociągu, a nawet spóźnić się na to. |
|
| Powrót do góry | |
 |
crowinu
| 17 stycznia 2006 8:15 Re: Visual Basic 6/.net lub 2005? | | |
|
| | metal napisał: | Cześć
mój pierwotny problem został zgodności we wszystkich oknach, ale Chyba będzie trzymać się vb.net teraz, trzeba odświeżyć Abou wiedzy to, bo ja latley używany dużo ansci c.
yeah i zauważyłem, co powiedział pan, metal, że pewne rzeczy, że trudno było w VB6 teraz nie bułka z masłem w vb.net ale parapecie, że prosto foward w VB6.
crowinu |
|
| Powrót do góry | |
 |
aslm
| 17 stycznia 2006 11:47 Re: Visual Basic 6/.net lub 2005? | | |
|
| . NET instalacyjne Platforma nie będzie najprawdopodobniej problem podczas pisania. A jeśli klienci używać tylko XP Uważam również, że będzie pracować tylko drobne problemy. Ale sitll istnieje wiele tam przy 95/98/Me oraz win2k i dla nich. NET nie jest rozwiązaniem.
Miałam też pewne wątpliwości co prosi custmer z XP/win2k i nie. NET, aby go zainstalować, ponieważ wiem, że wtedy się pierwszy hit wsparcia, jeśli jego problem. Myślę, że to również wzrósł z upływem czasu, ale wciąż, I Feal trochę źle o klienta z prośbą, aby zainstalować 24MB updat do okna na 1mb oprogramowania proste.
chodzi o mnie |
|
| Powrót do góry | |
 |
Google AdSense

| 17 stycznia 2006 11:47 Reklamy | | |
|
|
|
|
| Powrót do góry | |
 |
crowinu
| 17 stycznia 2006 13:50 Re: Visual Basic 6/.net lub 2005? | | |
|
| | aslm napisał: | . NET instalacyjne Platforma nie będzie najprawdopodobniej problem podczas pisania. A jeśli klienci korzystać tylko z XP Uważam również, że będzie pracować tylko drobne problemy. Ale sitll istnieje wiele tam przy 95/98/Me oraz win2k i dla nich. NET nie jest rozwiązaniem.
Miałem też pewne wątpliwości co prosi custmer z XP/win2k i nie. NET, aby go zainstalować, ponieważ wiem, że wtedy się pierwszy hit wsparcia, jeśli jego problem. Myślę, że to również wzrósł z upływem czasu, ale wciąż, I Feal trochę źle o klienta z prośbą, aby zainstalować 24MB updat do okna na 1mb oprogramowania proste.
chodzi o mnie |
oprogramowanie Jestem kodowania jest tylko dla mojego użytku dla konkretnego zastosowania połączony z mojego projektu. tak w zakresie instalacji i klienci nie mam problemu. |
|
| Powrót do góry | |
 |
metal
| 18 stycznia 2006 19:59 Re: Visual Basic 6/.net lub 2005? | | |
|
| Cześć
Nie ma potrzeby martwić się, że również opcje wdrażania obejmują zdolność do ditribute. NET Framework z aplikacją.
crowinu,
Let me know what are you intrested w VB.NET, możemy wspólnie pracować nad projektem, nawet jeśli nie wiem jak to zrobić, można się jej nauczyć.
cześć |
|
| Powrót do góry | |
 |
crowinu
| 18 stycznia 2006 20:20 Re: Visual Basic 6/.net lub 2005? | | |
|
| | metal napisał: | Cześć
Nie ma potrzeby martwić się, że również opcje wdrażania obejmują zdolność do ditribute. NET Framework z aplikacją.
crowinu,
Let me know what are you intrested w VB.NET, możemy wspólnie pracować nad projektem, nawet jeśli nie wiem jak to zrobić, można się jej nauczyć.
cześć |
i poinformuje Cię, kiedy mam jakiś powód szansę wkrótce mam egzamin więc trzeba studiów .
Bardzo dziękuję metal |
|
| Powrót do góry | |
 |
Fayez_M
| 23 stycznia 2006 18:41 Re: Visual Basic 6/.net lub 2005? | | |
|
| Lepiej jest używać VB2005 interfejsu pic. ogólnie to jest bardzo dobry do nauki VB2005, ponieważ jest to nowa technologia firmy Microsoft, tak by lepiej wiedzieć, bo to jest bardzo proste i bardzo bogatą bibliotekę. |
|
| Powrót do góry | |
 |