Forum elektronika

Regulamin | Ostatnio dodane | temat RSS | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Visual Basic 6/.net lub 2005?

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Programowanie PC Interfejs -> Visual Basic 6/.net lub 2005?
Autor Wiadomość
crowinu

Post 13 stycznia 2006 8:10

Hi there,

Co jest najbardziej effiecent z tych trzech? VB.net, VB 2005 lub VB6?

Muszę interfejs pic port szeregowy koryta nawet odczytać dane z urządzenia USB?

any help?
Powrót do góry
Cortex

Miejsce: Maroko

Post 14 stycznia 2006 17:32

vb.net jest najlepszy w mojej opinii.
VB6 jest martwy i obsługiwane przez firmę Microsoft teraz
Powrót do góry
hr_rezaee

Helped: 88

Post 15 stycznia 2006 7:22

vb.net jest dobry, ale nie musi. NET uruchomić.
Możesz łatwo interfejs swój MCU z VB6.
wykorzystania mscomm.ocx ActiveX.
Powrót do góry
metal

Helped: 13

Post 15 stycznia 2006 22:39

Re: Visual Basic 6/.net lub 2005?

Cześć

VB.NET jest taki sam, jak Visual Basic 2005, jakikolwiek sposób, w większości trudne rzeczy do zrobienia z VB6 to bułka z masłem teraz w VB.NET, takich jak pisanie do rejestru i plików INI, podajnik przeładunku, oraz wiele innych rzeczy. Zacząłem z VB6 i przeniósł się do VB.NET miesiąc później. Ale Wciąż uczę, bardzo lubię VB.NET teraz.

Tablice sterowania nie są obsługiwane w VB.NET, ale możemy zrobić fake tablicy kontroli, co się nazywa, tablicę kontroli z wykorzystaniem właściwości kontroli. Również zmiana nazwy pliku nie jest już obsługiwana w VB.NET, czułem frustrację w czynie, ale rozwiązania, które przy zastosowaniu metody przemieszczania się w klasie plik, który pozwolił mi, aby zmienić nazwę pliku i przenieść go do innej lokalizacji w tym samym czasie, całkiem dobry. Style XP jest łatwo wdrożone w VB.NET przy enablevisualstyles i DoEvents. IDE jest bardzo pomaga, zwłaszcza w Microsoft Visual Studio 2005, jej naprawdę niesamowite i łatwe do opanowania.

Nie trzeba narzekać. NET już więcej po dystrybucję aplikacji, ponieważ będzie to uwzględnione w nowym nadchodzącym systemie Windows Vista teraz, prędzej czy później, VB6 straci swoją funkcjonalność. Mogę powiedzieć, że. NET będzie język programowania Microsoftu na najbliższe 10 lat, więc dlaczego miss pociągu, a nawet spóźnić się na to.
Powrót do góry
aslm

Helped: 5

Post 15 stycznia 2006 22:48

Byłem trochę w takiej samej sytuacji jakiś czas temu.

VB.NET lepszym językiem, wsparcie dla obiektów i simular, lepszych warunków badawczych. Minusem jest to, że duża. NET należy zainstalować, ok 24MB danych. Myślę, że jest to w XP SP2. Nie availibel dla W95/98 jest komputer musi korzystać w2k lub XP.

VB 6 nadal działa i można "aktualizacja" z nowych komponentów OCX i simular w razie potrzeby. W tym przypadku środowiska uruchomieniowego jest kilka plików dll, że łatwo się instaluje aplikacji.

W końcu wybrana VB 6, muszę rozprowadzać swój program i nie chcesz, aby wszystkie problemy z. Instalacyjne NET i wsparcie dla klientów pl. Jeśli oprogramowanie nie zostały wykorzystane w kilku komputerów pod moim nadzorem miałbym zainstalowane. NET rzeczy i wyszedł z VB. NET

Serial dostępu do portu jest prosty w VB skorzystaj MSCOMM. Jedynym ograniczeniem muszę biegać na to, że obsługuje tylko numers portu do 16. W końcu poszłam do zewnętrznego roztworu Aby obejść ten problem ...

chodzi o mnie
Powrót do góry
metal

Post 15 stycznia 2006 23:04

Cześć

VB.NET jest taki sam, jak Visual Basic 2005, jakikolwiek sposób, w większości trudne rzeczy do zrobienia z VB6 to bułka z masłem teraz w VB.NET, takich jak pisanie do rejestru i plików INI, podajnik przeładunku, oraz wiele innych rzeczy. Zacząłem z VB6 i przeniósł się do VB.NET miesiąc później. Ale Wciąż uczę, bardzo lubię VB.NET teraz.

Tablice sterowania nie są obsługiwane w VB.NET, ale możemy zrobić fake tablicy kontroli, co się nazywa, tablicę kontroli z wykorzystaniem właściwości kontroli. Również zmiana nazwy pliku nie jest już obsługiwana w VB.NET, czułem frustrację w czynie, ale rozwiązania, które przy zastosowaniu metody przemieszczania się w klasie plik, który pozwolił mi, aby zmienić nazwę pliku i przenieść go do innej lokalizacji w tym samym czasie, całkiem dobry. Style XP jest łatwo wdrożone w VB.NET przy enablevisualstyles i DoEvents. IDE jest bardzo pomaga, zwłaszcza w Microsoft Visual Studio 2005, jej naprawdę niesamowite i łatwe do opanowania.

Nie trzeba narzekać. NET już więcej po dystrybucję aplikacji, ponieważ będzie to uwzględnione w nowym nadchodzącym systemie Windows Vista teraz, prędzej czy później, VB6 straci swoją funkcjonalność. Mogę powiedzieć, że. NET będzie język programowania Microsoftu na najbliższe 10 lat, więc dlaczego miss pociągu, a nawet spóźnić się na to.
Powrót do góry
crowinu

Post 17 stycznia 2006 8:15

metal napisał:
Cześć

mój pierwotny problem został zgodności we wszystkich oknach, ale Chyba będzie trzymać się vb.net teraz, trzeba odświeżyć Abou wiedzy to, bo ja latley używany dużo ansci c.

yeah i zauważyłem, co powiedział pan, metal, że pewne rzeczy, że trudno było w VB6 teraz nie bułka z masłem w vb.net ale parapecie, że prosto foward w VB6.

crowinu
Powrót do góry
aslm

Helped: 5

Post 17 stycznia 2006 11:47

. NET instalacyjne Platforma nie będzie najprawdopodobniej problem podczas pisania. A jeśli klienci używać tylko XP Uważam również, że będzie pracować tylko drobne problemy. Ale sitll istnieje wiele tam przy 95/98/Me oraz win2k i dla nich. NET nie jest rozwiązaniem.

Miałam też pewne wątpliwości co prosi custmer z XP/win2k i nie. NET, aby go zainstalować, ponieważ wiem, że wtedy się pierwszy hit wsparcia, jeśli jego problem. Myślę, że to również wzrósł z upływem czasu, ale wciąż, I Feal trochę źle o klienta z prośbą, aby zainstalować 24MB updat do okna na 1mb oprogramowania proste.

chodzi o mnie
Powrót do góry
Google
AdSense
Google Adsense

Post 17 stycznia 2006 11:47

Reklamy

Powrót do góry
crowinu

Post 17 stycznia 2006 13:50

aslm napisał:
. NET instalacyjne Platforma nie będzie najprawdopodobniej problem podczas pisania. A jeśli klienci korzystać tylko z XP Uważam również, że będzie pracować tylko drobne problemy. Ale sitll istnieje wiele tam przy 95/98/Me oraz win2k i dla nich. NET nie jest rozwiązaniem.

Miałem też pewne wątpliwości co prosi custmer z XP/win2k i nie. NET, aby go zainstalować, ponieważ wiem, że wtedy się pierwszy hit wsparcia, jeśli jego problem. Myślę, że to również wzrósł z upływem czasu, ale wciąż, I Feal trochę źle o klienta z prośbą, aby zainstalować 24MB updat do okna na 1mb oprogramowania proste.

chodzi o mnie

oprogramowanie Jestem kodowania jest tylko dla mojego użytku dla konkretnego zastosowania połączony z mojego projektu. tak w zakresie instalacji i klienci nie mam problemu.
Powrót do góry
metal

Post 18 stycznia 2006 19:59

Cześć

Nie ma potrzeby martwić się, że również opcje wdrażania obejmują zdolność do ditribute. NET Framework z aplikacją.

crowinu,

Let me know what are you intrested w VB.NET, możemy wspólnie pracować nad projektem, nawet jeśli nie wiem jak to zrobić, można się jej nauczyć.

cześć
Powrót do góry
crowinu

Post 18 stycznia 2006 20:20

metal napisał:
Cześć

Nie ma potrzeby martwić się, że również opcje wdrażania obejmują zdolność do ditribute. NET Framework z aplikacją.

crowinu,

Let me know what are you intrested w VB.NET, możemy wspólnie pracować nad projektem, nawet jeśli nie wiem jak to zrobić, można się jej nauczyć.

cześć

i poinformuje Cię, kiedy mam jakiś powód szansę wkrótce mam egzamin więc trzeba studiów Uśmiechać się .

Bardzo dziękuję metal Uśmiechać się
Powrót do góry
Fayez_M

Post 23 stycznia 2006 18:41

Lepiej jest używać VB2005 interfejsu pic.
ogólnie to jest bardzo dobry do nauki VB2005, ponieważ jest to nowa technologia firmy Microsoft, tak by lepiej wiedzieć, bo to jest bardzo proste i bardzo bogatą bibliotekę.
Powrót do góry
Wersja arabska Wersja bułgarska Wersja katalońska Wersja w języku czeskim Wersja duńska Wersja niemiecka Wersja grecka Wersja anglojęzyczna Wersja hiszpańska Wersja fińska Wersja francuska Wersja Hindi Wersja chorwacka Indonezyjski wersji Wersja włoska Wersja hebrajska Wersja japońska Koreańskiej wersji Wersja litewska Wersja łotewska Wersja w języku niderlandzkim Wersja norweska Wersja polska Wersja portugalska Wersja rumuńska Wersja rosyjska Wersja słowacka Wersja słoweńska Serbski wersji Wersja szwedzka Wersja Tagalog Ukrainian version Wersja wietnamska Chinese version
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Programowanie PC Interfejs -> Visual Basic 6/.net lub 2005?
Strona 1 z 1

subj

text

All times are GMT 1 godzina