| Autor | Wiadomość |
|---|
ful babu
Dołączył: 11 listopada 2004 Posts: 167 Dzięki: 11 Lokalizacja: Singapur
| 27 sierpnia 2005 18:11 GTP USB schematyczne? | | | tags: usb usb pcb schematyczność GTP GTP GTP USB USB-232 USB GTP schematem usb GTP GTP usb 232 |
|
| Muszę GTP GTP USB i USB-232 schematy, pcb może jednym pomóc? i wanna kno różnica betn tych dwóch.
thx |
|
| Powrót do góry | |
 |
metal
| 27 sierpnia 2005 21:34 Re: USB GTP schematyczne? | | | tags: programator usb schematyczność GTP GTP usb pic programista otworzyć sprzętu GTP GTP usb programator usb programator schematyczne pcb GTP GTP USB USB-232 |
|
| Witaj
Pobierz ten jeden:
http://perso.wanadoo.es/siscobf/descargas/WinPic800.zip
obejmuje programista siftware i dwóch folderów GTP GTP USB i USB-232 schematem.
Otwórz programista i przejść do konfiguracji sprzętu, znajdziesz mnóstwo linków, niektóre zawierają PCB wzorów.
Powodzenia |
|
| Powrót do góry | |
 |
ful babu
| 28 sierpnia 2005 10:02 Re: USB GTP schematyczne? | | | tags: usb schematic |
|
| również w schemacie istnieje wlocie do RXD, TXD, RTS i DSR nie usb, więc jestem i zakładając sud podłączenia USB-232 converter tam, Am I right?
thx |
|
| Powrót do góry | |
 |
metal
| 28 sierpnia 2005 10:51 Re: USB GTP schematyczne? | | | tags: usb rs232 Schemat konwersji na usb usb schematic schematic pic pic pic usb 232 schematic 232 usb schematic schematic usb pic pic |
|
| Hej
Nie sądzę, iż jest to bardzo trudno go dostać, jeśli czytasz ostatni post dokładnie i zbadała scematics, jestem pewien, znajdziesz dwa schematy, jeden dla USB, a drugi dla RS-232.
Więc nie wiem o czym ty mówisz, USB-RS232? Co to ma być zrobione, konwersja RS-232 na USB lub odwrotnie? Nie sądzę, że będzie trzeba, wystarczy dostosować jednej musisz, zbudować obwodzie, i spalą PIC, thats all! |
|
| Powrót do góry | |
 |
ful babu
| 28 sierpnia 2005 14:23 Re: USB GTP schematyczne? | | | tags: programator usb schematyczność GTP GTP GTP usb programator usb programator schematyczność GTP USB-232 USB Schemat usb pic pic programista schematic |
|
| 2 oraz w odpowiedzi na pytania,
1. Następnie, dlaczego schematyczne nazwie jak GTP-232 USB, jeśli jest to tylko port RS-232 programista, czyli dlaczego to "USB" z nim?
2. w winpic800 w ustawieniach sprzętu składa się z 4 opcji, LPT, COM, USB, USB-232. so wat jest różnica betwn "COM" i "USB-232", jeżeli są takie same?
thx
Dodano po 11 minut:
I rzeczywiście miał rację, tu jest zdjęcie tat używane USB-rs232 konwerter
|
|
| Powrót do góry | |
 |
metal
| 28 sierpnia 2005 22:48 Re: USB GTP schematyczne? | | | tags: usb schematyczność GTP GTP GTP USB USB USB USB 232 schematic GTP GTP usb do 232 GTP - usb |
|
| Witaj
Dostępne opcje to dla portów, istnieją pewne readly budowy modułów konwersji USB na RS-232, ale myślę, że jest to strata czasu, bo już dostałem schematyczność, która łączy się bezpośrednio do portu USB.
Ponadto, nie wszystkie opcje widoczne są użytkowej, do GTP przypadku jej tylko USB lub RS-232. LPT nie ma tutaj zastosowanie.
Powodzenia |
|
| Powrót do góry | |
 |
38gazili
| 21 wrz 2005 22:44 Re: USB GTP schematyczne? | | | tagi: winpic800 SCH winpic800 programator schemat winpic800 schematyczne zif programista schematyczne winpic800 programista schematyczne pic schematyczne schematu winpic 800 |
|
| | Anyone know schemat z "8/18/28/40 Pin ZIF Adapter dla Winpic800 programistą? Chcę tylko jednego. proszę mi pomóc. Dziękuję. |
|
| Powrót do góry | |
 |
metal
| 22 wrz 2005 1:35 Re: GTP USB schematyczne? | | | tagi: winpic800 SCH winpic800 programator schemat winpic800 schematyczne winpic800 programista schematyczne pic schematyczne schematu winpic 800 winpic800 schematem |
|
| Witaj
W sekcji sprzętu WINPIC800 znajdziesz linki dla każdego obsługiwanego programista następujące powiązania i znajdą schematy, PCB i wzorów, których szukasz ...
Powodzenia |
|
| Powrót do góry | |
 |
wizpic
| 23 Sep 2005 2:26 Re: GTP USB schematyczne? | | | tags: programator usb schematyczność GTP GTP GTP usb programator usb programator schematyczne 8 pin USB schematyczne pcb GTP usb usb schematyczne link |
|
| Metal | Cytat: | | W sekcji sprzętu WINPIC800 znajdziesz linki dla każdego obsługiwanego programista następujące powiązania i znajdą schematy, PCB i wzorów, których szukasz ... | I miał patrzeć przez wszystkie linki w twardej ware, lecz tylko znaleźć schematy i PCB do pogrammer a nie 40PIN ZIF gniazda Myślę, że podobnie jak MELABS sprzedaży thats co ohter faceci po
i chyba jestem niewidomy. jeśli ktoś ma możesz pomóc nam w
pytanie dla ciebie chłopców i dziewcząt jest GTP USB programista jakieś dobre
wiwaty
wizpic |
|
| Powrót do góry | |
 |
metal
| 23 Sep 2005 2:43 Re: GTP USB schematyczne? | | |
|
| Witaj
Oto co faceci który zbudował GTP rzeczy używane do gniazda ZIF .... Nadzieja jego pomocy człowieka 
BTW Nie ciało jest ciemno tak długo, jak one prawo wyszukiwania
|
|
| Powrót do góry | |
 |
thenorthstar
| 28 kwietnia 2006 18:11 Re: USB GTP schematyczne? | | | tagi: GTP-usb usb lite GTP GTP usb 16f628 GTP lite programer GTP-usb pic pic GTP GTP usb usb lite programer |
|
| Witaj
Mam GTP-USB Lite programer i użyłem tego, ale mam ten sam problem  Ja jestem innego programowania pic rodziny, ale nie 16F84A i programowania 16F628 I don't understand. Nie wiem gdzie robię błąd. proszę mi pomóc |
|
| Powrót do góry | |
 |
gonenc
| 03 czerwca 2006 21:18 Re: USB GTP schematyczne? | | | tagi: GTP-usb usb lite GTP GTP-usb icsp pcb GTP GTP USB USB USB pic 16f628 GTP GTP pcb lite programer |
|
| "Cześć
Mam GTP-USB Lite programer i użyłem tego, ale mam ten sam problem  Ja jestem innego programowania pic rodziny, ale nie 16F84A i programowania 16F628 I don't understand. Nie wiem gdzie robię błąd. proszę mi pomóc "
I dziś rozwiązać ten problem, umieszczając 100uF do produkcji ICSP złącza (pomiędzy VDD i GND) Jeśli chcesz możesz zrobić to samo dla USB connectro strony
Konieczność, że pochodzi z niektórych zastosowań zdjecia tak wiele bieżących potrzebujesz dodatkowych dostaw lub duże kondensatory na napięcie wyjściowe (5V) nie spadkowicz
Na przykład: Podczas korzystania z ICD2 jest zazwyczaj potrzebują dodatkowego źródła zasilania
I sitll mieć problemy (nie działa z Winpic3.58 i resetuje kiedy dotykać dna PCB)
Które hex i kierowcy nie używasz
Mam nadzieję, że stał się użytecznym
Gonenc |
|
| Powrót do góry | |
 |
ful babu
| 22 lipca 2006 20:38 Re: USB GTP schematyczne? | | | tagi: GTP GTP GTP USB USB USB USB hex schem GTP usb schem |
|
| jeden ma GTP usb schem. i hex?
thx |
|
| Powrót do góry | |
 |
nooknikz
Dołączył: 22 kwietnia 2002 Posts: 401 Dzięki: 22 Lokalizacja: Tajlandia
| 22 lipca 2006 20:39 Re: USB GTP schematyczne? | | |
|
| tu
|
|
| Powrót do góry | |
 |
wjr1955
Dołączył: 11 maj 2006 Posts: 32 Dzięki: 2 Lokalizacja: Sao Paulo BR
| 22 lipca 2006 21:18 Re: USB GTP schematyczne? | | | tagi: winpic800 usb |
|
| | gonenc napisał: | "Cześć
I sitll mieć problemy (nie działa z Winpic3.58 i resetuje kiedy dotykać dna PCB)
Gonenc |
GT Lite USB działa tylko w wersji Winpic800 3,55. |
|
| Powrót do góry | |
 |
ful babu
| 23 lipca 2006 15:43 Re: USB GTP schematyczne? | | | tagi: GTP GTP GTP USB USB USB |
|
|
I powiedział GTP usb "plus" nie GTP usb, mój ISP zablokował domenę http://perso.wanadoo.es/ więc cannt dostać się do wszelkich informacji na temat tat stronie usłyszałem tat i hav kupić IC dla tat jeden, jeden może wyjaśnić mi, jak uzyskać |
|
| Powrót do góry | |
 |
pic-novato
Dołączył: 05 lutego 2006 Posts: 50 Dzięki: 1 Lokalizacja: Lima - Peru
| 23 lipca 2006 16:53 Re: USB GTP schematyczne? | | | tagi: programista GTP GTP usb programator GTP plus pic usb pcb GTP GTP USB USB pcb GTP pic pic usb programator usb programator winpic800 |
|
| Hello Fat Babu:
GTP PLUS USB nie jest wolny, należy skontaktować się z Francisco (Sispic)
winpic800 (at) hotmail.com
Czy różne opcion kupić tylko pic zaprogramowany pcb lub programator gotowy do użycia.
Musisz oprogramowania Winpic800, ale wolną.
Jeśli masz więcej cuetions może i może pomóc.
Pozdrowienia. |
|
| Powrót do góry | |
 |
ful babu
| 24 lipca 2006 16:05 Re: USB GTP schematyczne? | | |
|
| | pic-novato napisał: | Hello Fat Babu:
.... należy skontaktować się z Francisco (Sispic)
winpic800 (at) hotmail.com
Czy różne opcion kupić ...
Pozdrowienia. |
Przede wszystkim, JEJ NIE FAT Babu jest ful babu, jakikolwiek sposób, nie jest organem replyin formie winpic800 (at) hotmail.com ... Czy każdy mi to jest on wciąż żyje? |
|
| Powrót do góry | |
 |
pic-novato
| 25 lipca 2006 19:37 Re: USB GTP schematyczne? | | |
|
| Ful Babu:
Robię błąd i przepraszamy za to, ale tylko spróbować pomóc.
Sispic jest wciąż żywa.
Każdy sposób, jeśli nie masz dobrych sposobów i nie może pomóc.
Cześć |
|
| Powrót do góry | |
 |
phamxba
| 28 lipca 2006 5:31 Re: GTP USB schematyczne? | | | tagi: gtp_usb GTP GTP USB USB USB pic GTP luongvanthieu winpic v3.59 winpic800 sterownika USB |
|
| I musi dokonać GTP_USB pokładzie, ale nie działa z WinPIC800 v3.59 I thinh jeśli kto może zaktualizować sterownik dla Zarządu (18f2550) będzie zrobić .... ale kto może zrobić, należy go przesłać do mnie góry dzięki ten mój mail luongvanthieu (at) yahoo.com |
|
| Powrót do góry | |
 |
PICUser
| 23 sierpnia 2006 9:22 Re: GTP USB schematyczne? | | | tags: usb 232 usb pic pic pic programator usb do 232 usb Szema usb shematic pic programator shematic usb |
|
| Witaj przyjacielu, Czy ktoś mógłby podzielić się z forum shematic lub link gdzie DL najnowszą wersję Melabs programista (obsługuje interfejsy USB i RS232). Mam starą wersję (tylko RS232 interfejs). Dzięki w advane
Z pozdrowieniami
PICUser |
|
| Powrót do góry | |
 |
wakaka
| 23 sierpnia 2006 10:08 GTP USB schematyczne? | | | tagi: GTP GTP USB USB USB pic GTP GTP GTP vpp2 usb usb pic pic na GTP GTP usb usb vpp2 pin |
|
| może ktoś podać kod PIN połączenia z Vpp, vss, dane zegara do PIC?
oraz Vpp, Vpp2, vss, Dane zegara. wats różnica między tymi 2 grupy?
jak połączyć się z GTP USB na PIC, muszą zawierać żadnych elementów pasywnych?
oba mogą być użyte? Y górnej części potrzebne dodatkowe Vpp2? tankx |
|
| Powrót do góry | |
 |
wakaka
| 24 sierpnia 2006 3:57 GTP USB schematyczne? | | |
|
| | nie potrzeba żadnego zewnętrznego zasilacza Suring programowania dla ICSP? lub ma zasilanie z kierowania pokładzie? |
|
| Powrót do góry | |
 |
shak
| 29 sierpnia 2006 17:48 Re: USB GTP schematyczne? | | |
|
| nie jest nowy i zgodny z mikrokontrolery 8051 lik: c54u usb 97c100 an212 ezusb |
|
| Powrót do góry | |
 |
pic-novato
| 29 sierpnia 2006 22:54 Re: USB GTP schematyczne? | | | tagi: GTP GTP usb usb pic obwodu GTP GTP icsp USB USB USB USB GTP GTP icsp obwodu |
|
| Wakaka:
W ICSP nie potrzebują zasilania z obwodu Pic, nie podłączyć zasilanie z GTP USB do zasilania z obwodu Pic tylko podłączyć terenie obu układów i Vpp, danych i zegara.
W GTP USB muszą grup złącza:
Vpp, vss, Dane i zegar na ICSP.
Vpp, Vpp2, Dane i Zegar na ZIF gdzie umieścić zdjęcia.
Jeśli youdon't mają schemat dla ZIF, messege mnie.
Cześć |
|
| Powrót do góry | |
 |
phamxba
| 30 sierpnia 2006 2:52 Re: GTP USB schematyczne? | | | tagi: GTP usb lite usb schematyczne GTP usb lite schematyczne gtp_usb usb GTP GTP usb schematyczne gtp_usb lite |
|
|  Mam rozważyć GTP_USB lite i GTP_USB i wychodzą różne między schematyczność jest Vpp2 na GTP_USB tak by mogły one budowanie prostych gniazda programowania wielu chip na raz. wersja ostateczna, moim celem jest znaleźć schemat i hex pliku budynku o dobrym programowania pokładzie. Kto osobę naprawdę może mi pomóc i wyraźnie wskazać na ten temat źródła. Dzięki wyprzedzeniem.
Ponieważ notthinglast forever! |
|
| Powrót do góry | |
 |
wakaka
| 31 sierpnia 2006 14:06 Re: USB GTP schematyczne? | | | tags: usb schematyczność GTP usb icsp Vpp schematyczne pic pic icsp usb obwodu schematic schematic GTP pic usb usb pic obwodzie GTP usb |
|
| | pic-novato napisał: | Wakaka:
W ICSP nie potrzebują zasilania z obwodu Pic, nie podłączyć zasilanie z GTP USB do zasilania z obwodu Pic tylko podłączyć terenie obu układów i Vpp, danych i zegara.
W GTP USB muszą grup złącza:
Vpp, vss, Dane i zegar na ICSP.
Vpp, Vpp2, Dane i Zegar na ZIF gdzie umieścić zdjęcia.
Jeśli youdon't mają schemat dla ZIF, messege mnie.
Cześć |
Widzę, ur dzięki za odpowiedź, i potrzebują ZIF wykres plz upload, thankx. Jeżeli to możliwe, plik hex i schemat aby go dobrze .... thanx .... |
|
| Powrót do góry | |
 |
hngm
| 31 sierpnia 2006 18:27 Re: USB GTP schematyczne? | | | tags: usb schematyczność GTP GTP GTP USB USB USB USB 232 schematic GTP GTP 232 |
|
| GTP USB_232 schematic
|
|
| Powrót do góry | |
 |
hngm
| 31 sierpnia 2006 18:31 Re: USB GTP schematyczne? | | | tagi: gtp_usb usb usb GTP GTP GTP gtp_usb usb |
|
| GTP_USB ....
|
|
| Powrót do góry | |
 |
ful babu
| 10 wrz 2006 12:19 Re: USB GTP schematyczne? | | | tags: usb pcb GTP GTP GTP USB USB-232 USB GTP układ usb GTP GTP GTP usb 232 usb pcb |
|
| jeden ma pcb układ GTP USB (nie GTP-USP usb GTP-232)
thx |
|
| Powrót do góry | |
 |