| Autor | Wiadomość |
|---|
E = MC2
| 26 stycznia 2005 16:30 modulacja amplitudy | | |
|
| Mam pytanie modulacja amplitudy. w nadajnik AM sygnału częstotliwości nośnej są mnożone przez mikser, którego wynik jest podawany na wzmacniacz końcowy etap, który jest następnie podawany do anteny. prawo??
Częstotliwość nośna jest około dziesięć razy częstotliwości sygnału (i przeczytać gdzieś). ale kiedy oba sygnały są mnożone wynikające amplitudzie modulowanej sygnał częstotliwości przewoźnika i kształt podobny sygnał jest nadawany.
Rozumiem, że część produkcji miksera podobny sygnał. co ja dont rozumieć dlatego jest częstotliwość modulacji sygnał równy sygnał ze strony przewoźnika. mnożenie nie robi nic, aby częstotliwość??
i moje drugie pytanie jest taka, że jak są dwa sygnały analogowe pomnożyć?
Faktycznie mam oczywiście komunikacji w tym półroczu i chcę wiedzieć wszystko o komunikacji od A do Z. więc jakiekolwiek zalecenia książka będzie bardzo ceniona |
|
| Powrót do góry | |
 |
usernam
| 26 stycznia 2005 16:57 Re: modulacja amplitudy | | |
|
| | E = mc2 napisał: | Mam pytanie modulacja amplitudy. w nadajnik AM sygnału częstotliwości nośnej są mnożone przez mikser, którego wynik jest podawany na wzmacniacz końcowy etap, który jest następnie podawany do anteny. prawo??
Częstotliwość nośna jest około dziesięć razy częstotliwości sygnału (i przeczytać gdzieś). ale kiedy oba sygnały są mnożone wynikające amplitudzie modulowanej sygnał częstotliwości przewoźnika i kształt podobny sygnał jest nadawany.
Rozumiem, że część produkcji miksera podobny sygnał. co ja dont rozumieć dlatego jest częstotliwość modulacji sygnał równy sygnał ze strony przewoźnika. mnożenie nie robi nic, aby częstotliwość??
Faktycznie mam oczywiście komunikacji w tym półroczu i chcę wiedzieć wszystko o komunikacji od A do Z. więc jakiekolwiek zalecenia książka będzie bardzo ceniona |
Równanie AM to coś w rodzaju [1 km (t)] cos (ωt) gdzie m (t) jest sygnał. Można więc teraz patrzeć na to jako cosinus fal zmienne w czasie amplitde o [1 km (t)]. Załóżmy, że m (t) była sinusoida gdybyś mnożenia oraz rozwijać wypowiedzi modulowany sygnał nie będzie 3 różnych komponentów. To mówiąc, że częstotliwość sygnału modulowanego jest równa sygnału przewoźnik faktycznie nie prawda. Jeśli chodzi o dobre książki Communication Systems przez Simon Haykin byłoby dobrym rozwiązaniem. |
|
| Powrót do góry | |
 |
van_gift
| 26 stycznia 2005 17:29 modulacja amplitudy | | |
|
| | Zwykle częstotliwość nośna jest znacznie wyższy niż przepustowość modulowanego sygnału. |
|
| Powrót do góry | |
 |
Borber
Dołączył: 01 stycznia 1970 Posty: 1561 Helped: 117 Lokalizacja: Słowenia
| 26 stycznia 2005 17:46 Re: modulacja amplitudy | | |
|
| | Częstotliwość modulacji przewoźnik jest równa częstotliwości nośnej! Produktu z procesu modulacji są dwie wstęgi bocznej sygnału modulacji częstotliwości, jeśli jest czysta sin (ωm), ω-ωm i ω ωm oprócz ω. |
|
| Powrót do góry | |
 |
Andre3000
| 27 stycznia 2005 0:01 modulacja amplitudy | | |
|
| W modulacji AM jest dla przewoźnika nie amplitudy i częstości występowania.
Możesz przeczytać więcej informacji w Haykin'S BOOK |
|
| Powrót do góry | |
 |
IanP
Dołączył: 05 października 2004 Posty: 6490 Helped: 1542 Lokalizacja: West Coast
| 27 stycznia 2005 3:50 Re: modulacja amplitudy | | |
|
| Niektóre dodatkowe explenations przykładów można znaleźć tutaj: http://www.seas.upenn.edu/ ~ ee111/modulation/Modulation.html |
|
| Powrót do góry | |
 |
Google AdSense

| 27 stycznia 2005 3:50 Reklamy | | |
|
|
|
|
| Powrót do góry | |
 |
nand_gates
| 27 stycznia 2005 7:52 Re: modulacja amplitudy | | |
|
| Jak są dwa sygnały analogowe pomnożyć? Odpowiedź: Użycie wzmacniacza przejęcie kontroli.
Wzmacniacz mnożenia sygnału wejściowego o stałej "" znany jako zysk, że wzmacniacza. Jeśli się ta stała się różnić w zależności do innego sygnału wejściowego a następnie co masz jest uzyskanie kontroli wzmacniacza lub modulator amplitudy. W tym przypadku Wyjście jest przez K * vin1 * Vin2;
W wzmacniacz tranzystorowy możesz zmieniać uzyskać zmieniając zakłócenia tranzystora. Dzieje się tak dlatego Transconductance tranzystora zależy od polaryzującego. |
|
| Powrót do góry | |
 |
E = MC2
| 27 stycznia 2005 18:25 Re: modulacja amplitudy | | |
|
| faktycznie Andre3000 i zadecydowała nie patrzeć na książki Haykin to patrząc na opinie o tej książce na amazon.com
Wiem, że shouldnt wierzyć opinii na stronach sklepu książka i że ta książka jest zupełnie jak "" standardem przemysłowym. but i dont know why I havent przeczytać tę książkę. im looking for książki Lathi's. ale miałaś znalazłem go nigdzie dotychczas.
i nand_gates czytałem, że w książce, ale acutally ktoś mi powiedział, że w analogowego mnożenia świecie jest naprawdę trudne do zrobienia. Powiedział mi, że najpierw musisz się zalogować dwóch sygnałów wzmacniaczy dziennika, a następnie dodać je amp dodawania, a następnie podjąć antylogarytm wyniku przez antylogarytm wzmacniacza. tak, chciałem tylko potwierdzić. thanx wszystkich partii |
|
| Powrót do góry | |
 |
Mina Ayman
| 27 stycznia 2005 18:29 modulacja amplitudy | | |
|
| Jest to doskonała książka, że będzie bardzo pomocny w waszych badań komunikacji http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=84979&highlight=communications handbook |
|
| Powrót do góry | |
 |
Bukitoo
Dołączył: 12 października 2003 Posty: 140 Helped: 2 Lokalizacja: Argentyna
| 28 kwietnia 2005 4:44 Re: modulacja amplitudy | | |
|
| Zmienna wzmacniacz zysk (do generowania rozmnażanie) to jeden ze sposobów. Innym sposobem (mówimy o losowej xa sygnał przewoźnika cosinus) jest wejście Ci sygnał przełącznika (przełączanie na częstotliwości nośnej), a następnie filtrowania wyników z filtrów pasmowych o szerokości pasma sygnału losowego.
Innym sposobem jest kupić trochę IC, który ma (t) xb (t) bezpośrednio. |
|
| Powrót do góry | |
 |
cedance
Dołączył: 24 października 2003 Posty: 704 Helped: 28 Lokalizacja: Niemcy
| 02 maja 2005 7:59 Re: modulacja amplitudy | | |
|
| dobrze, reg. referencje lub u poprosił o materiały, z wyjątkiem książek i dokumentów u dostać się stąd, chciałbym u, aby przejść thro * ilent stronie. wydają darmową wersję student CD ROM i CD opakowanie zawierające 6 różnych samouczków. Założę się, nikt nie może dopasować je do kursu dla początkujących.
treści niniejszej strony zupełnie za darmo zbadać oferuje płyty CD, które są niewątpliwie najlepsze.
/ http://www.educatorscorner.com/index.cgi
/ cedance |
|
| Powrót do góry | |
 |
shafee001
Dołączył: 06 maj 2004 Posty: 116 Helped: 12 Lokalizacja: Egipt
| 02 maja 2005 8:20 Re: modulacja amplitudy | | |
|
| hi all; 1. częstotliwość przewoźnik nie musi być 10 czas w paśmie podstawy każdej częstotliwości ponad 2 * pasmo częstotliwości sygnału jest podstawa dobrego engough 2. częstotliwość sygnału modulowanego jest skoncentrowane na częstotliwości nośnej, i zespołów stronie (za basnd szerokość) równa pasma częstotliwości bazowej do prawej i lewej stronie, do undersnad uważają, że W to częstotliwości nośnej jest w bazie pasma częstotliwości cos (wt) * cos (wt) = cos (W w) t cos (Ww) t, to spowodowało sygnał jest cos na W środku i dwie boczne pętle do w prawo i w lewo-w, więc szerokość pasma jest w środku, ale na W.
3. produsing AM jest po prostu używając i tranzystor Swich, przewoźnik jest podłączony do bazy, a także w paśmie jest podłączony do bazy za emmiter
pasma signel | | / \ / |_________||______ Wyjście sygnału modulowanego Przewoźnik ------/ \ / \ / \ /-----| <| | | | _ \ / GND |
|
| Powrót do góry | |
 |
kokabanga
| 02 maja 2005 9:42 Re: modulacja amplitudy | | |
|
| | E = mc2 napisał: | Mam pytanie modulacja amplitudy. w nadajnik AM sygnału częstotliwości nośnej są mnożone przez mikser, którego wynik jest podawany na wzmacniacz końcowy etap, który jest następnie podawany do anteny. prawo??
istnieją mnożnik układów handlowych, takich jak Ne602, które może stosować w celu realizacji mnożenie w dziedzinie czasu!
|
|
| Powrót do góry | |
 |
shmoib
| 02 maja 2005 16:07 Re: modulacja amplitudy | | |
|
| k pierwszy amplitue modulacji odbywa się przy użyciu miksera, który jest nieliniowa urządzenie to produkuje (......, FC FM, FC-fm, FC-2FM, ,.... 2fc 2 FM .....), dzięki czemu możemy używać po to, aby obejść filtr wymagane sygnały tylko (zawsze: FC FM, FC-FM). tak ostatecznych działań nie mnożenie to tylko przesunięcie częstotliwości dla częstotliwości sygnału.
miksera mogą być wykonywane przez innego niż urządzenia liniowego, jak tranzystor |
|
| Powrót do góry | |
 |
HERMIN
| 13 maja 2005 3:02 modulacja amplitudy | | |
|
| Najpierw spróbuj poszukać tematów za pomocą wyszukiwarki o tym, poszukaj książki na tym forum
przy częstotliwości nośnej, jeśli pomnożyć pomocą modulowania sygnału (basedband sygnału) przewoźnik zachowa swój częstotliwości, ale generowania dwóch bocznych. Spróbuj pomnożenia dwóch funkcji sinus, np. sin (w * fc * t) x sin (w * FM * t), i będzie przybywać w odpowiedzi, takich jak sin (w * fc * t) cos (w * t (fc - fm)) - cos (w * t (fc FM) ... im na pewno nie z tego równania, ale można sprawdzić książek i książki, a będziesz miał większe zrozumienie na temat koncepcji AM goodluck z badań |
|
| Powrót do góry | |
 |
emadi
| 28 maja 2005 13:04 Re: modulacja amplitudy | | |
|
| Te dwie strony pomogą Ci o myślenie tych kwestii.
http://www.st-andrews.ac.uk/ ~ www_pa/Scots_Guide/RadCom/part9/page1.html
http://www.media.mit.edu/physics/pedagogy/fab/fab_2002/help_pages/networking_resources/more 20networking/robotics.eecs.berkeley.edu/_sastry/ee20/modulation/node3.html% |
|
| Powrót do góry | |
 |
comsians
| 10 czerwca 2005 9:30 Re: modulacja amplitudy | | |
|
| Answer1 podstawowe definicje AM jest "zmieniać amplitudy przewóz zgodnie z instantanious wartość modulowanego sygnału amplitudy. zmiana jest dokonywana jedynie w przewoźnika, dlatego częstotliwość modulacji AM fali jest to, że przewoźnika i amplitudy (zmiana) jest to, że sygnału modulowanego.
Answer2 dwa analogowe sygnały są mnożone przez pomnożenie każdej ich wartości instantanious. każda jednostka w dziedzinie czasu (czasu) zostanie pomnożona odpowiedź wartości dwóch falach. |
|
| Powrót do góry | |
 |
suvendu
| 11 czerwca 2005 8:53 Re: modulacja amplitudy | | |
|
| | W dowolnej technice modulacji możemy zmieniać jeden parametr (amplituda, faza, częstotliwość) signal.In nośnej AM nie możemy zmieniać amplitudy częstotliwości nośnej. |
|
| Powrót do góry | |
 |
Awan
| 13 czerwca 2005 11:52 Re: modulacja amplitudy | | |
|
| | przejść przez "nowoczesnych analogowych i komunikacji cyfrowej" przez lathi cpater 4 |
|
| Powrót do góry | |
 |
elcielo
| 11 czerwca 2006 1:14 Re: modulacja amplitudy | | |
|
| | IanP napisał: | Niektóre dodatkowe explenations przykładów można znaleźć tutaj: h ** p: / / www.seas.upenn.edu/ ~ ee111/modulation/Modulation.html |
niezwiązanych linków. |
|
| Powrót do góry | |
 |